ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Редовни полети до Лондон наесен, ако съветниците побързат с решението си за летището
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 14.05.2010Коментари (23)7266
© Plovdiv24.bg
Въпреки засилените консултации между съветниците предложението да мине на втора сесия вчера, то остана за 27 май
Пловдив няма да е сред учредителите на сдружението с нестопанска цел "Фонд за развитие на летище "Пловдив" - южната врата на България", след като на вчерашната общинска сесия предложението на кмета Славчо Атанасов общината да поведе парада не събра необходимите гласове. 

Веднага започнаха юридически консултации между съветниците от ГЕРБ и групата на ССД-ЗС "Александър Стамболийски"-Граждански съюз за нова България, които настояваха, че въпросът не търпи отлагане. Предприеха документални поправки, така че предложението да стане приемливо за колегите им. Идеята беше то да бъде гласувано на втора сесия, която се проведе веднага след първата. Но в крайна сметка не беше входирано.

"Най-вероятно ще бъде внесено отново на следващата сесия, която ще е на 27 май, и едва след това ще се включим в сдружението, което е отворено", съобщи главният секретар на общината Борислав Инчев за Plovdiv24.bg

"До края на следващата седмица трябва да проведем общото събрание на учредителите и да започнем регистрацията на сдружението. Трябва да го има черно на бяло до 25 и 26 май, когато "Райън еър" идва за преговори", коментира изпълнителният директор на летището Дойчин Ангелов

Решения за участие до момента са приели общинските съвети на Асеновград, Хисар и "Родопи". Очаква се включването на Смолян, Чепеларе, Велинград, Сдружението на родопските общини, в процес на подготовка е Асоциацията на тракийските общини.

Сред пловдивските общински съветници се намериха много скептици. Харесвайки по принцип идеята да има работещо летище с редовни пътнически полети, треска ги тресяла, като си помислели, че общината можела за пореден път да се изпързаля, както станало при съдружието с Гергов в "Пълдин туринвест", от което изгубила имущество за милиони.

"Парен каша духа", буквално изстреля Спас Гърневски. Той и съпартийката му от ДСБ Даниела Желязкова най не харесаха представения им проект за устав на сдружението, от което не ставало ясно с какво имущество щяла да участва общината. Устава трябвало да го измислят нашенските съветници, защото Пловдив бил най-важният в сдружението и щял да участва с най-много във фонда.

"Какво ще представлява този фонд? Няма ли да натовари бюджета? Другите са все малки общини, които биха се възползвали. А като се даде на концесия, за каквато се заговори?" - поредица въпроси зададе Стефан Таушанов.  

"Има някакво недоразумение. На фонда не му трябват имоти. Още през януари - за да има равнопоставеност, кметовете решиха да се участва с минимум по 50 стотинки на жител. За община Хисар, според броя на населението, сумата е около 9500 лв., но там решиха да се включат със 100 хиляди лева", обясни Ангелов. Концесия пък се предвиждало само за каргото, а не за пътническите превози. В сдружението всички щели да са равнопоставени, общото събрание ще одобри устава, за който в момента има само проект.

Срок за участие във фонда до 1 май 2012 г. поиска Камен Шишманов като застраховка да не се повтори горчилката от пловдивския офис в Брюксел, който не се ползва, но общината била длъжна да плаща високия наем, докато не се намерел нов наемател.

До 27 май съветниците трябва да се преборят с вътрешните си съмнения и подозрения. Правителството вече направи първата крачка - специален жест към летище "Пловдив", като от 1 май намали за срок от две години държавните летищни такси с 50%, ангажимент на летището е да намали и таксите за наземно обслужване на авиокомпаниите, фондът за споделяне на риска е третото условие за привличане на световни нискотарифни авиопревозвачи. Ако нещата вървят по плана на Ангелов, през септември може да започнат първите редовни полети от Пловдив до Лондон. 


Още по темата: общо новини по темата: 462
23.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
06.03.2024 »
05.03.2024 »
04.03.2024 »
предишна страница [ 1/77 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как очаквате диви селски беци,с интелект колкото на кратуна,побита на някоя ограда,да решават адекватно съдбините на голям,модерен град като Пловдив? Това се отнася от "кмета" атанасов до последния лапач в общинската седянка,наречена кой знае защо "съвет".
+4
 
 
Телефон 112 за Южна България в Кърджали, летище Пловдив задвижвано от Хисар и Чепеларе....Excuse me?! Призовавам всеки един ненужен парцал от ОС и Община Пловдив незабавно да се изсели по родните си паланки и махали, откъдето е допълзял да вреди на хубавия ни град. Селски панаирджии - бих ги залял с екскрементите от магаретата, които са яздели из родните дворове.
+1
 
 
Спас гърневски трябваше отдавна да бъде ИЗРИТАН от Пловдив. Тоя ИДИОТ работи срщу града ни !!! Заради такива като него Пловдив изостана от второ място в БГ. НИЕ ИСКАМЕ СЪВРЕМЕНЕН ГРАД С ЛЕТИЩЕ, АЛОООО..... А ПЪК ВИЕ АКО СИ ПРАВИТЕ СМЕТКА ДА КРАДЕТЕ, ЩЕ ВИ НАБЛЮДАВАМЕ ПОД ЛУПА !!!
+1
 
 
Не се съгласиха известните въжеиграчи като Гърневски и Желязкова. Няма ли кой да им даде да гризнат малко дървото? Аз настоявам за въздушна линия Пловдив - Лондон!
+2
 
 
Ех, доживяхме! Най-накрая ще летим Пловдив-Лондон :)))))
+1
 
 
Да, да побързат, че от много лигавене и мъдрене ще вземат РА да се пренасочат към St Загора/Бургас и тогава ще хлъцнем, ама ще е късно. А изпързалялата се общината с Гергов ако иска може да си вземе обратно имотите и да натири гергов...АКО ИСКА.
+2
 
 
Да не се мотат много, много. Аз искам летище. Ако някой, нещо крадне (със сигурност ще има такъв) има си прокуратура. Аз искам работещо летище и полети до Лондон.
+2
 
 
всичко да се преценява много добре и като се прави нещо да се прави като хората и не в последния момент да се откажат съветниците
0
 
 
Бързата работа - срам за майстора!Щом са се разбързали тез мошеници , значи има нещо нередовно!На пръв прочит става ясно , че концесия се предвиждала "САМО" за каргото!!!Ами ,че то това е основното бе господа измамници!Проекта е Пловдивското летище да стане карго логистичен център на един голям гео-политически регион!!!РАЗБЪРЗАЛИ СЕ ШАЙКАТА РАЗБОЙНИЦИ.....
-2
 
 
Хайде да се рамърдат че ще трябва да купувам билети Повдив-УК за септември, какво се мотаят! Явно ме испуснаха като клиент за август.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: