ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Редовни полети до Западна Европа правят Пловдив видим за света
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 16.05.2010Коментари (27)8730
© Plovdiv24.bg
С много дестинации до Западна Европа летище "Пловдив" ще се превърне от чартърно в целогодишно летище с редовни полети, прогнозира изпълнителният му директор Дойчин Ангелов. Подробности как ще се случи това - в интервюто му пред Plovdiv24.bg:

- Господин Ангелов, всичко, което се говори напоследък в бъдеще време за летището, звучи като прекрасна приказка... Ще стане ли наистина реалност?

- Напълно. Не звучеше ли също като утопия в ушите на мнозина, че държавните летищни такси ще бъдат намалени?Това вече е факт - от 1 май са по-ниски с цели петдесет процента. Това е първата стъпка. По същия начин ще се случи и всичко останало. До броени дни ще се проведе общото събрание на сдружението "Фонд за развитието на летище "Пловдив" - южната врата на България" и ще подадем документи за съдебната му регистрация.

- Без община Пловдив ли?

- Отдавна можехме да регистрираме сдружението, но чакахме Общинският съвет на Пловдив да вземе решението си, защото беше хубаво сред учредителите да е градът, чието име носи летището. На последната си сесия съветниците не събраха мнозинство за участие в сдружението, но когато решат, могат да се присъединят, защото то е отворено.

- Защо, според Вас, се заинатиха нашите съветници?

- Те са в правото си да решат каквото сметнат за добре. Според мен се получи неразбиране за предмета на гласуване, той беше принципната позиция за участие в сдружението - да или не, а общинските съветници започнаха дискусии около устава. Приложеният към предложението устав е примерен и подлежи да доработване, допълване и модифициране  от общото събрание на сдружението.

- А добре ли ще е общината да участва във фонда? Какви ще са нейните ползи?

- Пловдив и всички останали общини, които ще се включат, ще получат възможно най-добрата реклама. Когато сключим споразумението със съответната авиокомпания - първата най-вероятно ще е "Райън еър", Пловдив ще бъде изписан като дестинация в нейния сайт за пътуване, а той е един от най-големите в Европа и света и тази дестинация ще стане видима, а с връзка от нея ще се стига до информация за културните, историческите и балнеоложките забележителности на останалите общини. Всичко това вече ще е видимо за света. Това е първата полза. Пътниците, които ще стигнат до нашия район с редовните полети, предварително ще знаят какво биха могли да разгледат и видят, къде да отседнат, с какво да пътуват, къде да се хранят. Това ще доведе до съживяване на цялата икономика. Сдружението е един от инструментите, които ще направят час по-скоро възможни редовните полети до Западна Европа.

- Кога и откъде ще започнат?

- Най-реално е в средата на есента. Все още се води дискусия за полетите. В най-общи рамки се предполага, че първите дестинации ще са от страни, в които има голяма българска диаспора - Лондон, може би Франкфурт в Германия, Испания, Италия...

- Водите ли преговори и с други компании?

- Преди няколко дни се върнах от най-големия европейски авиационен форум в Тулуза - "Маршрути Европа". Нискотарифната унгарска авиокомпания "Уиз еър" и датската "Кимбър Стърлинг" проявиха много сериозен интерес. Започнах разговори с още една датска компания, която е сравнително скоро регистрирана, но е с голям потенциал. Очаквам нейни представители да дойдат през юни, за да продължим преговорите. 

На 25 май от "Райън еър" пристигат в София за сериозни разговори с министъра на транспорта Александър Цветков основно по темата за летище "Пловдив". На тях ще присъства и Дойчин Ангелов, а на 26-и той ще е изцяло посветен на мисията си. На сесията на 27 май Общинският съвет отново ще гласува за присъединяването на Пловдив към сдружението.





Още по темата: общо новини по темата: 469
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
30.03.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано да стане най-после!!!! А колко ще чакаме още за полети да Париж?
0
 
 
Крайно време беше. Дано всичко стане както го говорят и да не остане само на приказки.
+2
 
 
Хаха,не разбрали предмета на гласуването!Ами прочетете бе!Пълна подкрепа на Ангелов и хората,които милеят за този град!
-2
 
 
Като гледам начина на мислене на някои коментатори , ми се струва , че не виждат по-далеч от носа си ! Маниполацията явно минава леко , защото по-горе в статията се цитира мнение , че май не са разбрали предмета на гласуването част от общинските съветници и веднага това се приема за факт от коментиращите!Или , сега бързо да гласуват - пък после като лъсне далаверата умело прикрита зад сдружения и тем подобни прахо-разпръскващи устройства , ще започнат да плюят същите тези дето сега дават зор на процеса?!?!?!
-1
 
 
Областния да си седне на Д-то и да завърши по-бързо околовръстното до Скобелева майка.
+1
 
 
дано вече да вземат да дойдат тези раян еър защото сумати пъти се отлагаше идването им а тези в общината направо нямам думи не знаели какво точно гласуват това значи само едно - дреме им на шапката за Пловдив и неговите нужди дано им дойде акъла и следващит път да се присъединят към сдружението за да тръгне нагоре и развитието на града
+3
 
 
Не го познавам,но за този Ангелов се говори,че е грамотен и разумен директор с голям капацитет.Дано да успее-ще е голям косвен успех за всички в областа.А тъпунгерите в Общинския съвет в Пловдив изобщо не искам да коментирам дори.
+7
 
 
Чудех се с каква обидна дума на назова някои от тези същества от Общински съвет Пловдив , но не ми идва на ум какво точно заслужават.Имам чувството,че тези хора спъват всичко хубаво за Пловдив, и че там всеки си има собствено мнение и си прави каквото му харесва с цел лично удовлетворение а не на гражданите на Пловдив. а каква е причината незнам.Дано по бързо мине времето за нови избори малко да се сменят тези ,които така или иначе не се налапаха достатъчно.Дано летище Пловдив има успех !!!
+6
 
 
пу пу пу дано да стане :))) няма да ходя до тъпата София, за да си хващам полета!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: