ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Райън еър" стартира с полети Пловдив-Лондон от 2 ноември
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:39 / 04.08.2010Коментари (26)21207
От есента откриват два пъти в седмицата полети от Пловдив до летище "Станстед" в Лондон, научи репортер на Plovdiv24.bg. Цената на билета ще е 33 паунда, това стана ясно на провелата се днес пресконференция, на която присъстваше и маркетинг мениджърът на "Райън еър" - Ласло Тамаш. Очаква за 30 хиляди пътници да бъдат обслужени за следващата година.

Той направи кратка презентация на фирмата и заяви, че "Райън еър" е водеща не само сред нискотарифните компании, но и като цяло - най-сигурна, с най-малко отменени и закъснели полети, и малко загубени багажи.

Ако има голям интерес към полетите два пъти седмично, има вероятност те да станат по-чести. Директорът на Летището Дойчин Ангелов заяви, че първоначално е имало вариант полетите да бъдат шест пъти седмично, но след това са решили да ги намалят. Има разговори за откриване и на други линии, както от Пловдив към други дестинации в Европа, така и други летища в България да започнат да работят с RyanAir.

На пресконференцията присъстваше и областният управител Иван Тотев, който сподели, че е много щастлив от реализирането на тази идея. В началото не е вярвал, че ще се случи, но сега е може би най-развълнувания, че тя вече е факт.

Зам.-министърът на транспорта Камен Кичев призова пловдивчани да използват тази линия, за да може да докажем пред компанията, че си струва да съществува. Той добави, че всеки пловдивчанин, който лети до Лондон от софийското летище, един вид предава Пловдив.

От компанията добавиха още, че в Пловдив ще се разкрият поне 30 нови работни места, не само на летището, а и в целия град. От РайънЕър обещаха туристите, които пристигнат от Англия да вкарат поне 4 млн. евро в икономиката на региона.

На пресконференцията присъства също зам. министъра на туризма Иво Маринов, който заяви, че с откриването на тази линия Пловдив вече е на картата на въздушния транспорт на Европа и се надява полетите да спомогнат регионът да се развие като дестинация за целогодишен туризъм.


(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 469
17.04.2024 »
14.04.2024 »
12.04.2024 »
06.04.2024 »
06.04.2024 »
30.03.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Задължително пътят от летището да града трябва да бъде приведен в най-добро възможно състояние,тъй като в момента е целият в дупки,както и площите около него,понеже това ще се превърне в главната транспортна врата на Пловдив,а същото да се случи и с другите входни магистрали,както и с района около Централна гара.Това е невероятен шанс за града ни - не трябва да го изпускаме.Също и да стискаме палци некадърният ни кмет,който кой знае защо не видях да го споменават сред присъстващите,да не развали всичко,какъвто навик има.
+2
 
 
Чудесна новина и ще се възползвам от нея. Но, сега трябва да помислят и за инфраструктурата и връзките до Пловдив. Това е нещо много важно в привличането на клиенти.
+1
 
 
Няколко неща - на въпроса за цената - да, с летищните такси е. Само дето не е 33 евро, а е 33 паунда. Обаче при лоу-кост компаниите има такси, които не могат да бъдат изтегнати. Като например при Райън Еър - таксата за плащане на билета (да, имаш такса за това, че си плащаш билета) е 5 паунда. Също 5 паунда е онлайн чекирането за полета. На място на летището не знам колко е, но със сигурност е поне 3 пъти повече. Имате право само на ръчен багаж, всеки допълнителен куфар се таксува по около 15-25 паунда (според килограмите му). Въпреки всички тези такси, това си е най-евтиният начин да стигнеш до Лондон, така че меко казано си струва.
+2
 
 
Страхотна новина, на фона на всичко друго което ежедневно ни залива. Браво !!И още линии трябва да се открият от летище Пловдив. Трябва да стане пълноценно международно летище.
+3
 
 
Браво за поредния успех на новото управление! А Цената е с включени летищни такси!
-2
 
 
Хубуу, ама тва Станстед да не е кат Лутън на майната си...и май тряа линия 29 да я пуснат до Крумову ептен да рахатясам щот пък ся на 16 пак тряа да шпора с бегачката до София
+2
 
 
Всичко супер едно е кофти че не почват да летят по раноы та да отида с тях за мача на националите през септември :))
на 04.08.2010 г.
0
 
 
Браво Това цена с летищни такси ли е или само билет Една разходка за уикенда до Лондон не е зле
0
 
 
ми то трябва да си луд да патуваш до софия при такива цени на билетите ..... сигурен съм че тази линия ще поеме и доста пътници които неса от Пловдив ..... според мен махането на Андрея Андреев е голяма грешка
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: