ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бригада дебне за улични дупки, за да ги пълни на мига
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:40 / 10.08.2010Коментари (22)5462
© Plovdiv24.bg
Малкото специализирано поделение, което общината замисля да създаде към някое от общинските предприятия, за да се занимават шестима-седмината му работници с дебнене за улични дупки и мигновеното им запълване, ще заработи от догодина.

"Трябва да заложим необходимите средства в бюджета. Идеята е да се вземе известен процент от наемите за гаражи, които сега изцяло отиват при районните кметове", обясни главният секретар Борислав Инчев пред репортера на Plovdiv24.bg

По първоначални изчисления около 150-200 хиляди лева били нужни за закупуването на малка специализирана техника - валяци, машини за трамбоване и рязане на асфалт. Идеята е да не се губи време в дългите процедури по обявяване на обществените поръчки, когато става въпрос за централните булеварди и улици, по които се движи масовият градски транспорт, а и цената излизала рекордно ниска - по 10-12 лв./кв. м. 

По районите щели да остават достатъчно пари, за да можело кметовете да си изпълняват своите инфраструктурни дейности. Те обаче реагираха с бурно несъгласие почти веднага, когато Инчев за пръв път обяви замисляната новост.


Още по темата: общо новини по темата: 238
23.03.2024 »
26.12.2023 »
09.07.2023 »
15.05.2023 »
01.05.2023 »
06.04.2023 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
това трябваше да стане много отдавна - но и сега не е късно
0
 
 
Не знам за дупките по улиците, но да вземат да погледнат бул Мария Луиза. До Света Петка точно след светофара по посока бул Източен, най-лявото платно пропада. За няколко седмици е хлътнало много. Май там е избила вода и в момента подрива земята. Докато правеха ремонта се минаваше, но от тогава е хлътнало бая. И някой с по-висока скорост ще се разбие доволно.
+3
 
 
На повечето улици проблем не са толкова дупките, колкото пропадналата, нарязана, набраздена и обезобразена от всякакви некомпетентни интервенции настилка от всякакъв вид. Нея как ще я поправят кметската бригада, не знам.
+4
 
 
и после още една група да запалва това което са пропуснали тия и оше две групи да следят дали запалват правилно и към тях 10 деловодителки и 5 счетоводителя и началник с трима заместника и всеки със служебен автомобил и шофиор ееееххххх Българио докогаааа.....
+4
 
 
да видят на сточна и гара и на Гладстон тогава
+1
 
 
Добра идея, осъществяването на която дълбоко ме съмнява.
+2
 
 
Районните кметове скачат срещу отнемането на нищожния финансов ресурс, с който разполагат, а не срещу пълненето на дупките. Ако него им го отнемат, ще останат кметове на хартия, тъй като няма да могат да правят собствена политика, а ще са най-обикновени общински чиновници. Няма и да може да правим разлика между тях и да казваме, примерно, ето този е добър, а онзи е слаб районен кмет. Няма да имаме никакъв критерий да избираме тази или онази кметица на избори. И няма да има никакъв смисъл от тях. 2 милиона лева от наемите на гаражи при бюджет на общината от 222 милиона лева са по-малко от 1 процент, който остават на районните кметове и с които пари те, видите ли, трябва и всички дупки да кърпят. Знаете ли кога ще стане това - когато цъфнат на баба ми налъмите, тогава. Всеки българин, който е ходил на училище и е навършил 16 години, би трябвало да прави някои разлики в хода на своите разсъждения и умозаключения. Всеки българин над 10 години би трябвало да е наясно кои сме, къде сме, как я караме и накъде сме се запътили. Ние сме най-бедната и насрана държава не само в ЕС, но и в Европа (може би Албания, Косово, Босна, Молдова и Беларус са по-зле, но дори там заплатите са по-високи). Не ми пука какви сме били някога, защото тъкмо сега, а не по времето на кан Крум и цар Симеон, живея живота си и искам хубаво бъдеще на децата си. НЯМАМ ПОВОД ЗА ОПТИМИЗЪМ, нито пък за гордост и никой насила не може да ме накара да мисля позитивно. Още преди около сто хиляди милиарда години престанах да си казвам наум ДАНО, камо ли пък да го пиша като свое становище. ДАНО ДА СТАНЕ е подходящ израз за бледен замечтан юноша. Реалността е скръбна и нерадостна, колкото и да не им се вярва на някои. Те просто не могат да направят трезва, неемоционална преценка на заобикалящият ги свят. Най-глупавият кмет в последните 8000 години и слабата, старомодна, раздута, немотивирана, некомпетентна администрация не могат да надскочат себе си.
+1
 
 
"Районните кметове реагираха бурно....."ами що не си оправят дупките по райони,но като им резнат субсидиите плачат,абе Г-да кметове нали всички ползваме тези пътища и идеята е най-после дано намалеят прословутите "дупки".Друг е въпроса от къде ще получава информация бригадата и колко ще е независима,да не стане за едни "дупки"може а други да чакат капиталните ремонти по градската инфраструктора. И не забравяйте,кмет до догодина,а пътищата.....
0
 
 
Стига с тая борба с районните кметове, догодина ще са други и вас няма да ви има, но дупките за жалост съм сигурен ще са тук.
0
 
 
Идеята е добра, но ще бъде опорочена. Когато се срещнат и се сближат красивата Идея и Звярът Главчо Атанасов, от това може да се роди само малък грозен Изрод. А лично аз, някакъв си тип от форумите, отдавна я лансирам (идеята), даже при мен изглежда много по-сериозно с и по-голям обхват, а пък градове от селски тип като Карнобат, прочути в слънчевата система с Административния си Капацитет, отдавна успешно я прилагат (от години). Така че само неколко годинки от нашия кратък, но славен живот, требваше да минат, за да покълнат семената на Идеята и в мозъците на Пловдивската Общинска Администрация. Сега ще им трябва и около година да я "реализират", но по Главчовски, разбира се.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: