ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (21)
Няма бъдеще за стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 00:15 / 09.09.2010Коментари (14)15303
© Plovdiv24.bg
Стадион Пловдив ще продължи да тъне в разруха
Положението със стадион "Пловдив" е почти безнадеждно. Това стана ясно, след участието на заместник-кметът по спорта Георги Титюков в предаването VIPСпорт на Plovdiv24.bg.

Оказва се, че концесионерът на този етап отказва да подпише договора за стадиона. Инвеститорите са признали, че към момента нямат средства, за да инвестират предвидените десетки милиони според договора. Зад спечелилата конкурса фирма стои американски бизнесмен с гръцко потекло, но след финансовата криза през 2008-а, той се е отказал от намерението си да инвестира в уникалното спортно съоръжение.

Какво е бъдещето на стадион "Пловдив" от тук нататък, както и като цяло на спортната инфраструктура в града, гледайте в предаването VIPСпорт ТУК!

Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Вече писах до Европеиската централа по лека атлетика, до Фифа, и чак до Европарламента / комисията за развитие/, които между другото ми дадоха даже и case ID:), ако си мислите, че си правя лала мога да ви пратя писмото, иначе, знам, че е смешно и супер детски наивно, даже аз си се чудя, на акъла но днеска влезнах и си го представих пълен на мач на Ботев и Локомотив, и щях да се пръсна от яд. Даваите ние д деистваме, ако чакаме тук някои от общината или от министерството на спорта да ни помогне никога няма да го видим построен, по скоро може да убие някои. Призовавам и вие да правите същото, да разобличим тези измамници пред цяла Европа, надявам се поне от там да има светлина в тунела, защото моята мила родина за пореден път доказва, че към едни е майка към други мащеха.
+1
 
 
Като се отказва да се подпише договор да се възполъват от гаранцията за участие която (надявам се) е заложена в тръжната процедура и да обявяват нов конкурс. Нямам какво да се вайкат и уфкат. Да се действа напред явно е че с този инвеститор няма да стане.
+3
 
 
Ако има желание ще се намери човек. Въпроса е че не трябва де се муфти за пари, а да се разбере че ако трябва стадиона да се даде на концесия с месечна такса от 1 лв. Важното е да се гарантира с договор че ще се инвестира в стадиона а парите може да се прежалят в името на това да имаме стадион. И ако това стане да няма после мрънкащи разбирачи да обвиняват хората от общината че покровителствали фирми и им давали без пари.
+2
 
 
Няма бъдеще защото няма желание. Има еврофондове, които трябва да се усвояват, какви са тези извинения. Ми оствете го да рухне и да го вземе някой на безценица
+1
 
 
нали знаете ако няма изгода никой няма да си мръдне пръста боли ги тях за сатадиона
+2
 
 
Добре де, как така са спечелили концесията и после отказват да подпишат ? То е ясно, че има криза, но ако имаш средства, едва ли това може да е сериозна причина. Така или иначе това е доста дългосрочен проект, от който възрвъщаемост няма да има поне няколко години. Абсурдно извинение. Общината да развали договора за концесия и да обяви нова процедура. То като не се прави нищо много ясно, че ще е безнадеждно положението.
+3
 
 
А евро фондовете чакат, чакат ама няма кой да ги вземе от пловдивска община. Да се вземе концесията от тези и да направят цялостен проект за парк "гребен канал", включително и стадиона и терените, залите, пистите, кортовете и всичко намиращо се там. Проблема на тъпия ни кмет и община е че, не виждат плюсовете от евро паричките и нямат екип който да подготви проектите. То с пустия им национализъм дори чужди езици не знаят.
+4
 
 
Този договор за концесията го размотаваха като последни повлекани, сякаш специално да се изчерпи търпението на кандидата за договора. А сега нека общината да проведе сондажи за публично-частно партньорство с с няколко мега фирми, които да имат сериозни бизнес интереси в България. Да направят апорт със стадиона в ПЧП-то и да го върнат на града ни най-после в приличен, съвременен вид! Дори и някоя банка или друг кредитор да получи стадиона след много години, той не е нещо, което да преместиш в друг град или държава.
+4
 
 
Стоичков го искаше стадиона още преди 15 години, но пуста хорска завист....
+1
 
 
Затова трябва да се изискват банкови гаранции за участие в процедурата. То е ясно че в криза и най-здравия инвеститор може да се откаже, но тези господа които спечелиха малко ме съмнява да са имали някога необходимите парични средства.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Отборът на Пловдивската пожарна стана републикански шампион по футзал
Съдия от Хасково свири мача на сезона за Спартак
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: