ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинарите: Студентите да си плащат за синята зона или да ползват градски транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:20 / 28.10.2010Коментари (88)10523
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - София, филиал Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студентите от Пловдивския и Техническия университет, ще си плащат по левче за час, както всички останали граждани на града, ако искат да паркират автомобилите си в уличките до въпросните учебни заведения, научи Plovdiv24.bg.

Както преди дни писахме, студентите от двата ВУЗ-а негодуват, че нямат места за паркиране, улиците, на които си паркират автомобилите, докато са на лекции са се превърнали в синя зона и за престой от час ще трябва да се бръкнат с по 1 лв. Те дори заявиха, че могат да се вдигнат на бунт за да отстояват исканията си. Свързахме се с шефа на "Синя зона, паркинги и гаражи" Петър Копарански, за да изясни създалата се ситуация.

" От Общинския съвет ни задължават да предприемем тази мярка. Няма да има преференции за студентите, нека те си плащат, както всички в този град за паркинг. Идеята на цялата ситуация с въвеждането на синята зона е такава, че целта и е да се изчистят колите от улиците на града, да се предотвратят задръстванията и хората да започнат да ползват градския транспорт и все по-малко автомобилите си", това каза шефа на "Синя зона, паркинги и гаражи".


Още по темата: общо новини по темата: 264
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С парите от глоби и паяци паркинги направиха ли ви и каде са? С парите от синята зона ще ви направят ли? самняам се! Ще си ги откраднат общинарите или фирмата на някой си там Щом имате им давайте бре селяните сме ние май Пловдив4ани
0
 
 
колите едва ли са само на студенти,по скоро на такива които бягат от паяците ама сте си тап народ и тва е?
+1
 
 
Пловдив не е узрял за сини зони. Няма редовен градски транспорт. Рейсовете са претъпкани и стари. Маршрутките работят до 10. Пълно е и сега с платени паркинги които седят празни защото малко хора могат да си позволят да плащат по 2 лева на час. Този проект трябва да се прекрати и да се оправят проблемите с транспорта преди това. Пловдив не е малък град и има квартали които са доста одалечени за да се ходи пеша а транспорт-а до тях е нередовен. В София има сини зони но маршрутките им работят до 2 часа а транспорта до 12, а автобусите пристигат през 5 минути.
+2
 
 
Как ще се качим на рейсове бе Копанарски..... то няма нещо което да вози нормално, нито са редовни, нито са читави и стават за возене. Ти смотаняко защо не се возиш на автобуси ами идваш с кола на работа а ??? АМи върни служебната кола и да те видим !!!
0
 
 
браво и аз съм съгласна да има по малко коли в града ама направете така че повечето рейсове да се движат до 22:30 и маршрутките да са до 12:00ч. поне и да нека всички общински и държавни работници да се движат с автобуси и да си плащат билетчетата като всички други а не да ползват карти. И на всички пак студентите, ученици и пенсионери са им виновни.Тогава нека всички да са с рани права тогава и в автобусите и всички държавни служители и те да си плащтат освен тези кото са свързани с транспорта в България>
+5
 
 
Всеки,който разполага с възможността да ползва кола ежедневно,следва да бъде третиран по равностоен на другите начин.
+2
 
 
Супер! Най-после ще се поразчистят колите около нас събрани от цяла България. Паркинга пред блока ми се ползваше от студенти все едно им е бащиния. Сега си слагаме и бариера, зашото двора е частен и... да гонят рейса. А който иска да си плаща. Така трябва да е, а не аз да не мога да си стигна до апартамента заради нагли студентчета.
-3
 
 
Абе я да се вдигаме на протести... тия общинари се подиграват с всички!
+2
 
 
Ейййй студенти, "борете се бе"! Ами Вие вече ще вземете да искате Общината да Ви дава карти и за ползване на кафетата на университетите с намаление. Ами питайте по-възрастните как учехме ние едно време, как учат сега децата ни като и работят своевремено. Който го мързи да си направи равносметка не е ли объркал в себе си нещо. Няма ли да го мързи и после, като започне работа? Ами ако длъжността му е по цял ден да е на крак, нищо, че е с висше? МЪРЗЕЛИ се очертавате, жалко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: