ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напролет въвеждат паркирането със SMS в синята зона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:01 / 04.02.2011Коментари (15)4812
© Plovdiv24.bg
Паркирането със SMS в синята зона ще влезе в сила вероятно напролет, ако котка не мине път на общината. Услугата ще се извършва от частна фирма, след като се проведе конкурс за обществена поръчка. Условията вече са подготвени и са дадени за одобрение на юристите, каза вчера шефът на дирекция "Стопанска" Георги Божев. Избраната фирма ще въведе системата за таксуване за своя сметка и ще удържа процент от левчето, който плащаме за един час престой в синята зона. Същото предлагаше и бившият зам.-кмет по сигурността Руси Панчев, който беше освободен от поста.

Обсъждахме и други варианти: за паркинг - автомати и собствен софтуер, но те са скъпи и не са по джоба на общината, обясни Божев. Дирекцията подготвя и отпечатване на талони, с които също ще плащаме за паркирането, ако не искаме да ползваме GSM.

Източник: в. "Марица"



Още по темата: общо новини по темата: 262
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
29.06.2023 »
27.06.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Едно е малка частна фирма да се опитва да се договори с операторите, съвсем друго е организация като втората по големина община в България да го прави. Сигурен съм, че София се е договорила директно с операторите, без посредници. Един софтуер е хиляди пъти по-достъпен за една община с 200 милиона лева годишен бюджет, отколкото на малка фирма с 20 000 лева годишен оборот. И голяма да е фирмата, единици са тези, които имат оборот повече от 20 милиона, още по-малко в региона, още по-малко в бизнеса с мобилните оператори. Всяко начинание е по джоба и по силите на една голяма община като пловдивската. Но явно не опира до пари, а до желание. Това е просто един от хилядите начини да източваш община Пловдив. Колко ли "фирми" са на различни кранчета на Общината? Изключително е гнусно, когато общината буквално подарява бизнес някому, при това с монополни права и без никакъв търговски риск. Така и баба ми може да стане милионер за два месеца и да "управлява успешно" голямо предприятие. Без нито една стотинка Гергов получи Пловдивския панаир и изключително успешно го източва в последните години - всички подобрения свинаря ги е правил със собствени пари на Панаира, който отделно издържа няколко свински фирми, телевизии, вестници и т.н. Без нито една стотинка Батаклиев получи Градски транспорт и го разсипа. Без нито една стотинка инвестиции Търев и Гигов получиха Завода за боклука. А сега Главчо Атанасов и компания ще поставят една фирма с дебело кранче на пътя на паричните потоци между паркиращите граждани и общинската хазна. При това ще го забетонират с железен договор, за да тежи тази кражба и на шията на следващият кмет. Както направи Чичо Митко с "чистенето" на Марица. Колкото могат, ще правят поразии и ще крадат до последно.
+4
 
 
Такаа, да ви разкажа как протече обществената поръчка за СМС паркирането. Работя във фирма, занимаваща се със подобен род дейност и разработка на софтуер. бях натоварен да занеса нашата оферта в Партийния дом, на 8мия етат, вляво от асансьора. там се носеха офертите. Офертата беше доста поносима, горе долу колкото цената на 2 нови мерцедеса. Влизам в кабинета, човека с очилата ме погледна с очакване: Вие от коя фирма сте?, казвам от едикоя си... пламъкът в очите му залезе, взе папката и каза, добре, отвори едно от чекмеджетата и я заби там. Никога не получихме обаждане и все още не знам коя фирма спечели... странно е
+2
 
 
Уважаеми съграждани, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ този метод на плащане в синята зона! Изчакайте въвеждането на талоните, за да бъдете сигурни, че вашите пари влизат в бюджета на Община Пловдив и ще бъдат ползвани за развитието на града, а няма да бъдат поделени между общината, мобилните оператори и фирмата-посредник.
+3
 
 
Всяка банка би кредитирала с радост подобно начинание и обясненията,че не им е по джоба са смешни.Да се откажат от явно печеливш монопол е само по причина да се захлеби правилната фирма.Нищо ново под слънцето.Причината е,че сме търпеливи като овце,а когато си овца-вълци много!
+2
 
 
Искаме и новите данъци...телевизор и вход...дано измислят вякакви други..
+5
 
 
Като се има предвид числеността на бездомнитте котки в Пловдив, със сигурност ще се намери някоя, която да мине път на общината.
+1
 
 
Ама разбира се, че ще се даде на частна фирма тази дейност по въвеждането на ес ем ес таксуване в синята зона и после ще се одържа от левчето-което ще стане-2левчета-3левчета и т.н.То това е толкова сложно,че в общината нямат капацитет да ги направят тези сложни и извънземни неща- пък и мнооого много пари ще струва това!!! А общинското предприятие ще се занимава с по-простички така да се каже -достъпни занимания!...То ще се окаже и че фирмата способна да направи тези галактически иновации е само една и името и скоро ще стане известно....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: