ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (23)
Тотев: Правителството отпусна над 2 млн. за спортни обекти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 15.06.2011Коментари (44)10324
©
По предложение на областния управител инж. Иван Тотев днес Министерският съвет отпусна целево два милиона и 50 хиляди лева за спортни обекти в Пловдив. Това стана по време на редовното правителствено заседание, на което присъстваха инж. Иван Тотев, членът на Управителния съвет на Локомотив Пд Атанас Узунов и членът на УС на Ботев Пд Марин Бакалов.

Целево се отпускат средства в размер на 950 000 лева за стадион "Христо Ботев". Там ще се прави проектиране и изграждане на помещение, реновиране на трибуните и монтаж на 6000 седалки, подмяна на ел.инсталацията и В и К -мрежата и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания на стадион "Христо Ботев".

950 000 лева са и целевите средства за стадион "Локомотив", като парите са необходими за проектиране и изграждане на осветителната система на спортното съоръжение.
За демонтаж на съществуващото, доставка и монтаж на ново видеотабло на Гребния олимпийски канал са определени 150 000 лева. Това е наложително предвид предстоящите Европейско първенство по гребане през септември тази година и Световното първенство по гребане през 2012


(c) ПОТВ
година.

Предстои община Пловдив да получи официално решението на Министерски съвет, което означава, че от този момент общината може да стартира процедури по избор на изпълнители на тези обекти. Парите са целеви, те ще бъдат в системата и община Пловдив ще може да се разпорежда с тях след сключен договор и избран изпълнител за всеки един от обектите. За това е много важно процедурите по ЗОП да започнат максимално бързо, за да се използва летния сезон, коментира Иван Тотев.

След края на правителственото заседание по покана на министър-председателя Бойко Борисов проведохме разговори в кабинета му относно бъдещето на спортната инфраструктура в града ни, като специално внимание бе обърнато на бъдещето на стадион Пловдив. Премиерът заяви подкрепата си за срещата, която проведохме с Христо Стоичков и испански инвеститори относно публично-частното партньорство за спортното съоръжение. Държавата заявява своята подкрепа за изграждането на един модерен стадион, на който да се провеждат срещи на националния отбор по футбол, както и на тимовете на Ботев и Локомотив, заяви още областният управител инж. Иван Тотев.
Още по темата: общо новини по темата: 36
19.03.2012
19.03.2012
19.03.2012
19.03.2012
10.03.2012
07.03.2012
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Реалността е такава, че тези отпуснати пари трябва да бъдат усвоени по законните процедури, което означава, че няма да бъдат отпуснати на конкретните строители поне до месец февруари, 2012г. Съответно сега на стадион "Христо Ботев" до началото на първенството за Б група трябва да се извършат препоръчаните от лицензионната комисия на БФС дейности с парите на мажоритарния собственик, за да получим за стадиона лиценза за Б група. А на Лаута по-рано от месец април 2012г. осветление няма да има. Всички искаме да станат много бързо тези неща, но по-бързо от описаното по-горе няма да бъде.
+4
 
 
Докато не видя седалки на вашия и осветление на Лаута,на нищо не вярвам,сега ще почнат пак историите във стил"прах в очите"Решението от МС ще се точи като дунавско хоро на нова година,общината като обяви обществени поръчки Славчо ще каже,че това са на Тотев хора,Тотев ще твърди обратното и така след края на изборите ще има решение,тогава Дянков ще каже зима е,криза е...хайде изчакайте още малко и така до 21/12/2012 когато всички ще очакват края на света ние ще чакаме"великата София"да ни върне нашите пари които ни ги обеща нашия"велик кмет" и докато тук се плюнчем кой е по-велик и по-голям държави от "нашата черга-Румъния"строят стадиони за стотици милиони,да не говорим пък какво правят съседите от Турция,Гърция... дори Македония вече имат стадиони красавци.Избори идат народе,да ходим да берем гъби ще е по-добре!
+9
 
 
Едно не разбирам-какво общо има тотев със спортните обекти и с тези пари, и защо всеки път когато от софия се смилят и ни подхвърлят някой лев този излиза да посрещне парите.ебати евтиния ПиАр в стил борисов
+5
 
 
А колкото до другите два стадиона - Ботев и Локомотив - те също са общински. Истински хубавите работи стават малко по малко. Ако всяка година се влагат в тези стадиони по 1 милион лева, след десет години ще са перфектни. Недейте да плюете нещо, което в полза на града ни. Общините в Стара Загора, Сливен, Враца, Монтана, Калиакра, Своге, Севлиево, Несебър и т.н. са основните спонсори на местните отбори и ремонтират и поддържат изцяло местните стадиони. Няма нищо лошо в това и Община Пловдив да подпомогне Ботев и Локомотив. Издръжката на двата отбора е доста по-висока от отпусканата помощ. Всяка помощ е добре дошла.
+3
 
 
Колеги, не обръщате внимание на важен акцент в последната част на тази дописка. Цитирам: "След края на правителственото заседание по покана на министър-председателя Бойко Борисов проведохме разговори в кабинета му относно бъдещето на спортната инфраструктура в града ни, като специално внимание бе обърнато на БЪДЕЩЕТО НА СТАДИОН Пловдив. Премиерът заяви подкрепата си за срещата, която проведохме с Христо Стоичков и испански инвеститори относно публично-частното партньорство за спортното съоръжение. ДЪРЖАВАТА ЗАЯВЯВА СВОЯТА ПОДКРЕПА ЗА изграждането на един модерен СТАДИОН, на който да се провеждат СРЕЩИ НА НАЦИОНАОЛНИЯ ОТБОР ПО ФУТБОЛ, както и на тимовете на Ботев и Локомотив, заяви още областният управител инж. Иван Тотев."
+6
 
 
Предизборните обещания отдавна са факт.Двата отбора с най-много избиратели може и да са доволни,но ако бяха отделени средства за спасяването на Марица и Спартак целият град щеше да е благодарен.Флирта е неудачен,защото феновете на Ботев и Локомотив са надпартийни и ще си гласуват по съвест.А и 1 милион са средства за направата на нормални тоалетни и чешми.И при това за обекти на общинска собственост.
+6
 
 
Черноморец,Левки и Литекс дадоха по 2мил. лева само за терен.Представете си ние с по 1мил. на отбор какво ще успеем да направим!!!
+6
 
 
С тези 2млн Тотев да си купи тоалетна хартия.София открива зала за 15 хлд на стойност стотици млн. а на Пловдив един голям грездей.
+9
 
 
Добре, че беше Титюков да поиска 20 милиона за завършването на стадион "Пловдив" в края на декември миналата година, та да отпуснат 2 милиона, колкото да ни замажат очите... и едно уточнение, до колкото разбирам тук става въпрос не за допълнителни целеви пари, а за част от дължимите средства по сделката за софийския боклук.
+1
 
 
Още древните римляни са казали: "Хляб и зрелища!" Дай на народа хляб и зрелища, па и малко ракия, и е доволен! Донякъде това го усеща и Б.Б., все пак е имал мъдър "учител" като Бай Тошо! Знае, че ако подкрепи и финансира стадион Пловдив и довърши с държавно участие колодрума-зала, ще си осигури доста гласове от втория град на България! Дори и това да са парите от боклука, пак го подкрепям, защото за един европейски град е важно да има представителен стадион и модерна многофункционална зала! А не парите да отидат за асфалтови кръпки и да не се види как ще бъдат пак наполовина окрадени!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Истерия! Феновете на Ботев изкупиха Трибуна Изток за мача с ЦСКА-София
Петима от ЦСКА-София висят за мача с Ботев
Клуб от Първа лига с яростна декларация, обяви нов стадион
Момичетата на Пълдин удариха Ботев с 6:0, последва 11:0 над друг пловдивски тим
Акрапович е готов да спасява Левски! Агенти го предлагат на Сираков
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: