ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (15) | Вчера (18)
Тотев: В този си вид стадион "Пловдив" е морално остарял
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 21.06.2011Коментари (25)9436
© Plovdiv24.bg
Според областния управител на Пловдив, Иван Тотев, в този си вид стадион "Пловдив" е морално остарял, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това каза днес Тотев на пресконференцията, проведена днес в Областната управа.

Стана ясно, че Тотев подкрепя идеята стадионът да бъде разрушен и издигнат наново. Аргументите му за това са, че първо, когато се прави ремонт, излиза по-скъпо и второ, в момента вече съществуват нови и много по-добри строителни материали.

"Все пак нека не забравяме, че стадионът е проектиран през 1987 г. и от 1991 г.  по него не се работи", уточни още Тотев.

Той каза също, че днес има среща със зам. кмета Георги Титюков, за да разбере точната позиция на община Пловдив, защото до момента е чул различни версии от Общината по този повод.

Според Тотев обаче, дори да бъдат осигурени исканите от Илко Илиев в писмото му до премиера Бойко Борисов 20 млн. лв., има пречка тези пари да бъдат разходвани от Общината, предвид сложният юридически казус, в който се намира стадионът. Той има два акта за собственост - държавен и общински, а освен това има и концесия, за която зам.-кметът Александър Долев  не изключи възможността да бъде подписана с решение на Общинския съвет на Пловдив.

Припомняме, че преди време Христо Стоичков доведе на стадион "Пловдив" испански инвеститори, които проявиха сериозен интерес към спортното съоръжение. Пълният пакет с документи, касаещ стадиона, е бил изпратен от зам.-кметът  Георги Титюков с обратна разписка до испанците още на 13.06.2011г.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Сегашната общ. власт може да не е от най-кадърните,но не можем да отречем, че демонстрират здрав разум относно стадиона.Първо:поискаха банкови гаранции и второ:да се подложи на общ. дискусия!Ако съдя по мнението на хората по форумите, 90% са против бутането. Преди 4 часа разговарях с много известен арх. в града за стадиона и поне на мен ми се изясни цялата картинка.Това е поредния АБСУРД,с който трябва да се сблъскаме преди всичко като ПЛОВДИВЧАНИ.Виждам,че много хора не харесват Славчо и Тютюков,но в момента имат нужда от подкрепа.А , ако Тотев стане кмет.....съдбата ни на евтини проститутки е неизбежна!
+5
 
 
Тотев,морално остарял си ти и твоят бащица,Б.Б.Не ми говори глупости и не ме убеждавай в съветска власт,другарю.Когато построиш нещо,тогава ходи бутай.Преди 20год.едни други бутаха и ни го набутаха.Преди тях други цели 45год.правиха същото.Хайде стига вече.Няма за оти.Баламите ги търсете другаде,а не в Пловдив!
+12
 
 
Ако се събори стадиона ще има голяма далавера при сабарането му. На негово место да се построи нов пак ще има далавера при построяването му. Така ще има два пъти далавера отколкото да се довърши стадиона.
-4
 
 
Вие сериозно ли си мислите, че с 20 млн. стадиона ще бъде най-малкото безопасен, кой от вас го е огледал детайлно, стадиона има доста сериозни проблеми, с тези пари няма как да отстранят тези цепнатини(които говорят за сериозни технически проблеми) и останалите дефекти, отделно трябва да се доизгради трибуна, да се сложат 50 000 седалки, козирка(която сигурно е 10-на милиона) коридори, съблекални, отвън изглежда трагично, довеждаща инфраструктура, паркинги, нови дренажи, просто е доста наивно да се смята, че с тези пари ще се постигне нещо добро.
+4
 
 
само не ми допада идеята, да е 35 000 ако се построи нов, все пак концерти и други неща ще могат да се провеждат и е по добре да е 50 000 така ще може да се кандидатства и за финал
+3
 
 
нищо няма та направят, както обикновенно много шум за нищо, скоро време ще излезне 3, 4 , 5 ..... вариант и така нататък смешнициииии
+2
 
 
ако се бутне новия 100% ще е по-малък а ако се играе мач на високо и задължително трябва да отговаря на всички стандарти на Uefa и НАЙ-ВАЖНОТО ДА СИ ГО ПОДДЪРЖАМЕ И ПАЗИМ и дойдат и хора от други градове местата няма да стигнат за мен най-добрия вариант е да се довърши този където има пропадане и отцепване трябва яко арматура и бетон да се укрепи и после седалки и козирки не знам дали тези 20 милиона ще стигнат но ще е доста по-евтино на държавата да оправи този отколкото да прави нов мисля също че ние пловдивчани трябва максимално много да раздухаме тази тема и да се заговори и дискутира по-най гледаните телевизии а относно шопите хич не им пука за Пловдив през оная работа сме им нито ни споменават нито нищо стига сме си измивали ръцете с тези селяни трябва малко да променим начина си на мислене и повече да протестираме ако искаме да постигнем нещо и естествено че всеки гражданин на съответния град иска да има всичко в града си те и за това няма да построят нов стадион в Пловдив ако се бутне този
+8
 
 
а бе тотев ти тап ли си бе те не искат да дадат 20млн да го оправят да не говорим да дадат 150 млн да направят нов не си в час нещо
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: