ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (24)
Стадион "Пловдив" може да е и 45-хиляден
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 26.07.2011Коментари (94)21983
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов, зам.-кметът Георги Титюков и председателят на ОбС Илко Илиев.
На пресконференцията за стадион "Пловдив", кметът на града Славчо Атанасов също взе думата по повод инвестицията на испанците казвайки: "Проектът наистина е чудесен, страхотен е! Това което аз искам, проектът на стадиона да се увеличи, защото 25-хиляден стадион за Пловдив е недостатъчен за мен. Това е малък стадион за град като Пловдив. Трябва да е поне 35-хиляден. С 25-хиляден стадион няма да можем да посрещнем националите в Пловдив.

"Другото което е, че както виждам стадион "Пловдив" на практика трябва да се разруши, ако ние приемем този проект. Оттук нататък трябва да чуем експертизата. която върви за съоръжението. Това което най-много ми харесва, че целогодишно ще бъде използван" добави още Атанасов.
<


(c) ПОТВ
br />Кметът също така попита испанските инвеститори: "В крайна сметка, ако се бутне стадион "Пловдив", кой ще поеме разходите за стадиона. Това е много важно, тъй като там ще отидат милиони. Ако испанските инвеститори кажат друго, нека го кажат. Мен ме интересува дали в сделката ще влезе и самото премахване на стария стадиона".

Веднага след изказването на кмета на Пловдив Славчо Атанасов, генералният мениджър на архитектурното бюро "ГРАС" Габриел Седа отговори на въпросите му.

"Ние сме включили разрушаването на стадиона в проекта. Разходите изцяло ще ги поемем ние", каза Седа.

"Без никакъв проблем можем да разширим стадиона не до 35-хиляди, а до 45-хиляди", завърши мениджърът.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
45к най-малко да е капацитета на новия стадион!ако не.....имаме си стадион за 50 хил и все някога ще бъде завършен.....
+1
 
 
Кога ще разберете, че всичко в света е пари и политика? Нима не разбрахте, че няма кой да зарови почти милиард, без да има някаква изгода или бъдеща възвръщаемост? Испанците имат намерение да инвестират в стадиона, но да построят около него търговски център и хотелска част, от която да си избият инвестицията. Ако имаше пари, община Пловдив отдавна да беше достроила стадиона. Резон е много прав, като казва, че това е визия, доро не е и идеен проект. Няма оформено задание от общината за проектирането на стадиона. Имаше една поговорка за лакомия г**... Та и нашата работа е такава в момента. Като можем да си го построим, що не го построим? Да, но струва милиарди, които общината или държавата трудно може да намери, а и да ги намери държавата едва ли ще ги даде за стадиона на град Пловдив. Проблемът ни е, че искаме всичко накуп и веднага. И на мен ми се иска това да стане, ама няма как...
+1
 
 
"Колкото повече, толкова повече" казал славчо и отхапал от питката Пловдив
+1
 
 
Защо 45,000 ? За да имаме шанс някога да сме домакини на голямо футболно събитие, тгрябва да е 50,000. След като с толкова лека ръка скочиха от 25 на 45, да се понапънат още малко и да го направят 50,000. Ако не - имаме си стадион, който се нуждае само от ремонт. И пак питам - коя точно екстра на този стадион си струва разликата в цената спрямо това просто да се направи ремонт на сегашния стадион. И да му махнат това идиотско име, което прочетох - "Олимпийски съкровища".
+5
 
 
Не трябва да се допуска стадион Пловдив да е под 45000 души, все пак на мачове в в група Пловдивските отбори събират по 15000 , представезте си на национален мач , или на наш отбор с голям европейски град , какво ще се случи. 25000 си е направо подигравка с най-футболния град в България.
0
 
 
Е като може да е 45,000 - направете го официално в проекта и точка. Че иначе ще си останем на МОЖЕ. Да видим и дали изобщо ще се наложи да се бута - според мен няма, но тогава лапачницата ще е по-малка и за това може и да го изкарат негоден за ремонт, въпреки че не е така. Продажни сме и алчни.
-1
 
 
ами преди да са го гласували,ще ти обещаят каквото искаш.после като лапнат договора става друго.и на мен не ми се вярва много.те защо не си бутнат тяхните железо-бетонни съоръжения като Ноу Камп или Бернабеу които отвън изглеждат ужасно?
+1
 
 
p.s. "Смятам, че в техническото задание за бъдещите инвеститори трябва да бъде включена още и гребната база с всичките й съоръжения, спортното училище и защо не - зоопаркът!". - цитат от Резона. Браво бе, Резоне! Ашколсун! Ми да вземем да им включим в техническото задание и центъра на Пловдив, заедно със стария град, к'во ще кажеш? Или поне тази част от стария град, която все още не е собственост на Гергов? Представяш ли си: седнали са новите собственици на Пловдив - испанците и Гергов, в "Рахат тепе" горе на хълма, пият си питиетата, а ти си взел една латерна и им пееш стари градски песни. Ти пееш - те ти лепят песети на челото, ти пееш - те ти лепят песети на челото... Густо, майна! Истински филибелия!
+1
 
 
Резона нещо го е закъсал за песети, струва ми се.Абе, на мен така и не ми стават ясни три неща: 1. Никъде не виждам какво ще искат в замяна испанците и колко струва това, което искат? Да не се окаже, че ще ни излезе по-евтино да си го построим сами? 2. Каква е тая глупост - двуетажен стадион за 25000 места? Я си представете как би изглеждал "Христо Ботев", със сегашния му капацитет, но на два етажа? Ми то тия етажи ще са големи, колкото балкона в къщата на баба ми? Някой си е пробвал фотошопа, или к'во? Верно, проекта е за чисто футболен стадион, а не за такъв с лекоатлетическа писта. Но за тоя капацитет нема нужда, 20000-25000 стадиони в Пловдив си има и сега, трябва само да се стегнат. 3. В последната снимка /№ 22 в галерията/ пише, че щяло да има 21 тенис корта. К'ви са тия 21 тенис корта бе? Ние май ще минаваме Уимбълдън, а? Дайте воля на въображението си, дето се вика? В сегашния тенис комплекс има само 5-6 корта, в бъдещия комплекс и кортовете ли ще са на 2 етажа, та да ги докараме до 21?
-2
 
 
Разберете, това не е идеен проект в истинския смисъл на думата!!! Това е само елегантна визия като концепция за инвестиционното намерение. С тази визия испанците показват какво могат, и че разполагат с достатъчно собствени средства да инвестират. Бях на тази презентация и останах шашнат, очарован от визията им! Тя е много съвременна и мултифункционална като обхват на спортните съоръжения. Повече от сигурен съм, че когато се стигне до възлагане на заданието за идейния проект, твърдо ще бъде заложен капацитет на стадиона за не по-малко от 45 000 души! Всички се зомбирахте от тази цифра 25 000, но това беше само визия, това дори не е проект в истинския смисъл на думата. Бях доста разочарован от селско-просташките първосигнални изхвърляния на Георги Колев!!! Смятам, че в техническото задание за бъдещите инвеститори трябва да бъде включена още и гребната база с всичките й съоръжения, спортното училище и защо не - зоопаркът! До суперсъвременния стадион някак си неприлично остарели биха изглеждали останалите спортни обекти и съоръжения, които не са включени в представената ни визия. Много простичко и точно Христо Стоичков отговори на Жоро Колев: Покажете, че разполагате с пари за инвестицията и направете ни конкуренция!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо с домакинство на стадион "Пловдив"
Строителите на стадион "Христо Ботев": Все по-близо до финала!
Томаш изгледа внимателно двете асистенции на Бирсент Карагарен
"Числата" са един от най-неудобните съперници на Локомотив Пловдив
Попето е възстановен, повежда Ботев срещу ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: