ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Осъдиха условно участник в протестите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 29.09.2011Коментари (60)11273
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди за хулиганство по реда на бързото производство подсъдимия Димитър Дадачев на 2 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок, съобщиха от институцията.

Той беше признат за това, че на 26.09.2011 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост / - престъпление по чл. 325 ал. 2, НК.
 
На 26.09.2011 г. вечерта в гр.Пловдив се провело мирно шествие от гражданите на гр.Пловдив в подкрепа на живущите в с.Катуница, обл.Пловдив. В шествието се включил и подсъдимият Димитър Дадачев. Към 20.30 ч. на същата дата свидетелите Елшишки и Фурлински /и двамата ст.полицаи в сектор "СПС" при ОД на МВР гр.Пловдив/ били изпратени на кръстовището на бул."Княгиня Мария Луиза" и ул."Петко Д. Петков" в гр. Пловдив да окажат съдействие във връзка с възникнали груби нарушения на обществения ред от страна на лица, участващи в шествието. 

Когато пристигнали на посоченото място, полицейските служители установили, група от лица, сред които бил и Дадачев, които се намирали в платно за движение в посока подлеза на Централна поща гр.Пловдив. Свидетелите установили, че групата лица, в това число и Дадачев, хвърляли камъни по полицейските автомобили, по самите свидетели и по случайно преминаващи минувачи. Всички лица се държали агресивно и арогантно, като поведението на 

Дадачев се отличавало с изключителната си дързост. Фурлински и Елшишки незабавно се насочили към групата лица, които грубо нарушавали обществения ред. Наложило се множеството от хора да бъдат изтласкани и разделени, за да могат полицейските служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред в града, да прекратят хулиганските действия на лицата и да не пострадат граждани и имущества. 

Въпреки това групата, в която бил и Дадачев, продължавали да хвърлят камъни, като последният бил особено активен и дързък в поведението си. Дадачев се намирал на осветено място и бил в непосредствена близост до свидетелите Елшишки и Фурлински. Въпреки присъствието на униформени служители на Министерство на вътрешните работи, които се стремели да предотвратят и прекратят хулигански прояви, Дадачев продължавал да хвърля камъни по тях, по служебните полицейски автомобили, без каквото и да притеснение, че би могъл да нарани някого с хвърлените от него камъни. 

По този начин Дадачев демонстрирал явно неуважение към обществото и общоприетите правила за поведение, като по този начин изразил пренебрежителното си отношение към обществения ред. Действията му се отличавали с изключителна дързост, тъй като упорито не ги прекратявал, в много груба форма били засегнати интересите на обществото и били извършени пред полицейски служители на МВР. 

Дадачев демонстрирал липсата на какъвто и да е респект към тях, а отделно от това осквернил и идеята на мирното шествие. Елшишки и Фурлински се насочили към Дадачев, чието поведение се откроявало с дързостта си сред групата от лица. Свидетелят Фурлински лично се насочил към Дадачев и опитал да го задържи. Той се опитал да избяга, но след няколко метра бил настигнат от Фурлински и Елшишки.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред ПОС, завършват от съда.


Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом действията му са ХУЛИГАНСКИ вместо да го съдите условно му бръкнете в джоба и му наложете ГЛОБА,какво си играете на дребно?! и да видим после дали пак ще повтори !Докога народа ще плаща вандалщините на тези които не могат интелигентно да искат "правосъдие"??Кой ще плаща?Нали искате пари от държавата , ето ви справедлив начин както на запад да си ги набавите
+3
 
 
до кога ще съдят хората които, искат справедливост от правителството...оня който се бори за справедливост е осъден ,а
на 30.09.2011 г.
+1
 
 
От : Димитър Дадачев ! Благодаря на всички за подкрепата , но реалността е такава ! Моля ви следващите протести които вярвам , че ще продължат макар и без мен да бъдат мирни и да защитим България ! България НАД ВСИЧКО !
+3
 
 
После защо мразим родната полиция.
+2
 
 
Поведнието на управляващите в момента е типично за хора,които разбират,че времето им изтича. От нас зависи да ускорим процеса и щом си отидат /ако е предсрочно - още по-добре/ да не пращаме на мястото им други,подобни на тях.
+3
 
 
Хвала на тези полицаи. Като смели и безстрашни нинджи защитават обществения ред от пияните хулигани и лумпени.
+5
 
 
Мангалите забиват кирки в полицейските коли, бият полицаи, а няма присъди .Що така как'Сийке ? Май Темида не е с вързани очи !
+4
 
 
Дааа..., все повече се превръщаме в полицейска държава! Факт! Момчето хвърлило някой и друг камък..., голяма работа! А ченгетата като пребиват абсолютно невинни, какво заслужават! Властта е сладко нещо... Дааа! Готови са на всякакви гадости, само да не я изпуснат! Честните управляващи! Помияри! Пфу!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: