ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Цар" Киро остава в ареста, искал да бяга в Сърбия (обновена)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 30.09.2011Коментари (30)10955
Асеновградския районен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на Кирил Рашков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Както вече ви информирахме, заседанието започна в 10:00 часа в сградата на институцията в града.

По рано днес стана ясно, че на лицето Кирил Рашков, роден на 24.05.1942 г., неосъждан, с основно образование и пенсионер по болест, са повдигнати две обвинения за престъпление по чл. 144 ал.3 от НК, а именно - затова, че на 23.09.2011 г. в с. Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова. Предвидената в Закона санкция за този вид престъпления е "лишаване от свобода" до 6 години. Разбра се още, че Рашков е сподели пред личната си охрана, че има намерение да избяга в Сърбия, защото там щял да се чувства в безопасност.

Според съда е налице и законовата презумпция, обоснована от доказателствата, събрани на настоящия етап от досъдебното производство, че именно обвиняемият е автор на престъплението, в което е привлечен в това му процесуално качество. Достатъчно доказателства в тази насока се съдържат в показанията на двамата пострадали, както и в показанията на останалите свидетели, който са запознати пряко или косвено с обстоятелствата преди, по време и след отправяне на заканите.

"Съдебният състав счете, че въпреки че разследването е в ранен етап, наличните към момента доказателства са достатъчни за обосноваване на такова предположение. В тази връзка съдът намира за необходимо да отбележи, че изложените доводи от защитата на обвиняемия, че липсват преки доказателства за извършеното престъпление, както и не са налице достатъчно косвени такива, са извън предмета на настоящето производство и следва да се обсъждат едва при разглеждане на делото по същество", заяви още съдия Пейчева. 

Съдът не възприе изложените от представителя на Районна прокуратура Асеновград доводи, за които Plovdiv24.bg по-рано през деня ви информира, че обществения интерес и общественото недоволство налагат вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия Рашков, тъй като такова законоустановено изискване няма. Освен това се разбра, че съдът преценява обществената опасност на самите престъпления, в които Рашков е обвинен, като завишена. 

Съдът счете още, че данните отразени в справката за съдимост са индиция за това, че обвиняемият е склонен да не се съобразява с установения в страната правов ред и да върши престъпления. Данни за посочената по-горе склонност се съдържат и в приложената по досъдебното производство характеристична справка. 

"Поведението на самия обвиняем в населеното място, в което живее рефлектира негативно върху местното население, на лице са данни за изявено нежелание и страх от същите да свидетелстват, поради което и е на лице опасност обвиняемият да въздейства негативно върху евентуални свидетели, имащи отношение към разследването", е част от решението на съда.

Според съда, е на лице и реална опасност обвиняемият да напусне пределите на Република България, с оглед създалата се ситуация и ескалация на напрежението в населеното място, в което живее и освен това по обективни причини му е невъзможно да пребивава на домашния си адрес, а до момента не е посочил адрес за пребиваване в България. Освен това, стана ясно, че по досъдебното производство са приложени доказателства, че дори близките на обвиняемия към настоящия момент са с неизвестни адреси, което също е една индиция, че е налице опасност обвиняемият да се укрие.

Съдът намери за необходимо да посочи, че действително в хода на досъдебното производство са на лице данни за влошено здравословно състояние на обвиняемия, които обаче на настоящия етап от производството са само "данни ", съдържащи в медицинска документация , но не е налична съдебно-медицинска експертиза, че здравословното състояние или възрастта на обвиняемия са пречка той да пребивава в условията на ареста.
 
С оглед изложеното досега съдът счете, че в конкретния случай е налице и има наличие на реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши и друго престъпление.
 
Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 - дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. 




Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
България и Пловдив над всичко!
на 01.10.2011 г.
+2
 
 
Смърт за циганите и цар Киро!!!Да живее България!
+5
 
 
Лично аз смятам,че тоя мангал няма да излезе жив на свобода.Едно,че знае твърде много и може да се разприказва и второ - ще го жертват за да хвърлят прах в очите на хората.Всички ние трябва да настояваме цялата история от Катуница,а и въобще циганския проблем да бъдат завършени веднъж завинаги.Ако не става с добро циганите трябва да бъдат накарани с лошо да спазват абсолютно всички закони на България.Трябва да се приложи така наречената политика на моркова и тоягата - според случая.
Бисмарк е казал: "Не ни трябва 5 милионна армия за да завладеем Европа... дайте ни 2 000 българи и ще завладеем света!"
на 30.09.2011 г.
+5
 
 
..ако е невинен няма да бяга, но той има и дързостта и наглостта да пледира за невинен !!!!!! Този който е тръгнал срещу България рано или късно си получава заслуженото! Българоубиец !!
+6
 
 
Дори сега-в следствения арест мангала е сам в килия,а всички те са с климатизация тоалетна,и течаща вода.НИКОГА живота му не може да бъде превърнат в ад.Доста филми сте гледали.Унас,за хората с пари,дори в затвора са осигурени всички екстри.Свободата разбира се е най-важна,но хора като него-със средства и възможности,максимално улесняват пребиваването си зад решетките.Да се надяваме,че тук ,ще се намеси бог,и ще раздаде правосъдие.Иначе,след изборите мангала е на свобода!!...няма НИКАКВИ преки доказателства спрямо него!!Вдигна се доста шум,но времето лекува....90%от шумните знакови арести,приключват с оправдателни присъди...а може би и 100%??Не вярвам ,мангала да е първия осъден....Ако да-ще бъде помилван!!Плимер-дон Цеци-друг търговец на цигански гласове.
+4
 
 
Прекратете с болестите.Оставете го на всеотдайната любов на поданиците.
+7
 
 
г-да полицаите,са му вдигнали мерника.лично ТЕ ще се погрижат престоят му в затвора да е АД,ако въобще уживее.наскоро лежа в хирургиите на пещерско от болно сърце ,така че Господ, се е погрижил за тази лилава мангуста.
+6
 
 
Този боклук,който защитава Рашков в съда, е бил шеф на прокоратурата в Асеновград няколко години.Точно тогава има и прекратени дела срещу мангото.Преценете сами...
+8
 
 
Пловдив.24 Браво, един дълбок поклон, че не се огънахте и подадохте на страха. Гордея се с Вас, ако имах възможност бих прегърнал целия Ви екип. Брей ако всички медий бяха такива...
+3
 
 
какъв цар го наричате още Киро се казва .....
+2
 
 
СМЪРТ ЗА ЦАР КИРО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЦИГАНИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: