ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (9) | Вчера (28)
Ще имаме още един гребен канал?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 14.11.2011Коментари (10)6789
© Plovdiv24.bg
Спортното министерство е готово целево да отпусне пари за втори (дублиращ) Гребен канал в Пловдив, каза за Plovdiv24.bg кметът на града Иван Тотев. Финансирането обаче ще стане факт само при представяне на готов проект за новото съоръжение. Това е било уточнено на среща между новия градоначалник и министъра на спорта Свилен Нейков. Според Нейков сумата, която ще бъде необходима, за да стане факт този дублиращ гребен канал, е около 2-3 милиона лева, но точните й параметри ще станат ясни на по-късен етап от реализирането на проекта.

"Лично ще се заема с този проект и се надявам той да бъде реализиран. Желанието ми е на новия обект да се провеждат международни състезания не само за юноши и девойки, но и за мъже и жени", допълни още Иван Тотев.

"Според досегашния идеен проект този втори канал да се построи между сегашния канал и р.Марица. Широчината на дублиращото съоръжение е 50 м, а дължината му е малко над 2 км.", поясни бившият зам.-кмет на Община Пловдив Георги Титюков. Той допълни, че на площ от около 30 дка е предвидено изграждането на 4 заливчета и едно езеро, както и няколко по-малки моста.

"Целта на дублиращия гребен канал е по време, когато няма големи състезания, по съоръжението да се пускат водни атракции, да се направи плаж или да се ползва от рибари", каза още Титюков.

Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 14.11.2011 г.
+2
 
 
Иска ли някой още от сега да се хване с мене на бас че 2-3 милиона лева няма да стигнат до никъде за да се построи съоръжение 50 на 2000 метра камоли пък с мостове и заливчета по него! Но да откъде тези шапшали ще знаят какво представлява изкуствен басейн и как се строи! Ще им дам жокер потърсете Доган той има опит като съветник и изпълнител на подобни проекти и 1 000 000 които взима като консултант си струват всяка стотинка.
+2
 
 
Напълно излишен проект - явно Тотев, Титюков и Нейков искат да крадат от там! Със залата за волейбол и баскетбол какво става? Защо град като Пловдив няма отбори в елита в тези спортове, освен женския волейбол, който е пред разпадане?
+4
 
 
Вместо да харчат тези пари за втори канал, да вземат да ремонтират спортните зали, че дечицата тренират в тях на минусови температури, а при дъжд и в локви, защото покривът тече. В залата на ст. Ботев например тренират два клуба по художествена гимнастика, клубове по борба , по тенис на маса и по бойни изкуства. Там е като на Северния полюс/ или на Южния ако по-им харесва/, а най-малките деца са по на 4г..
+1
 
 
Един канал за кой по напред. Нека да се чувства изобилието!
+6
 
 
Тотев,какво стана с парите за стадионите?Те са доста по-належащи!
+4
 
 
Оправете стадионите бе хора, за какво ни е втори гребен канал?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Феновете на Ботев готвят ад за ЦСКА-София
Тежък удар за Локомотив Пловдив
ПФК Спартак: Напред към Втора лига!
БФС сменя формата, Ботев и Локо с отбори във Втора лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: