ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новият зам.-кмет: Пловдив трябва да има по-добър и ефикасен транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:09 / 14.11.2011Коментари (19)8119
© Plovdiv24.bg
Приемам назначението ми за заместник-кмет по транспорта, сигурността и обществения ред по-скоро като голяма отговорност, а не като титла или звание. Това заяви специално за Plovdiv24.bg Александър Държиков.

"Работя в тази сфера от много време, имам натрупан голям опит и се надявам с познанията си да помогна Пловдив да има по-добър и качествен транспорт. Бях началник сектор в Областния отдел на ДАИ-Пловдив и смятам, че съм запознат с проблемите на ресора в нашия град.

Няколко са най-належащите неща, с които ще се заема още от самото начало. Едно от тях е изготвянето на генерален план за организация на движението в Пловдив, както и свързаните с него наболели проблеми като т. нар. "синя зона", режимът на паркиране в града и други. За изготвянето на този план ще са нужни 8-10 месеца.

Искам Пловдив да почерпи от положителния и доказан опит на градове като София и Бургас, където например есемес паркирането отдавна е факт.

Ще искам да се преразгледа договорът за концесия на спирките, за да може и този проблем да бъде решен окончателно и да имаме едни нормални и хубави спирки.

Също така ще опитам да подобря градската транспортна схема на Пловдив. В момента по улиците се движат много автобуси, но те не работят ефективно, а това може да се промени.

Оптимизирането на структурата на целия ресор също е една от целите, които стоят на дневен ред. Ще помогна с каквото мога за доброто на Пловдив", завърши Александър Държиков.



Още по темата: общо новини по темата: 105
13.04.2024 »
04.04.2024 »
23.03.2024 »
09.03.2024 »
04.03.2024 »
24.02.2024 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Наименовайте Славчовите безименни спирки. Изхвърлете озвучителните устройства. Спрете пушенето в градския транспорт. Услугата паяци да стане общинска и улиците забранени за спиране да се изчистят от леките автомобили. Не желая шофьорите на градския транспорт да си пият кафето и внимавайки, когато го вземат и оставят рейсовете да се носят на автопилот. Извънредния труд на щофьорите да бъде забранен на практика. Сега има водачи, които карат по над 12 часа дневно. Стоянките на таксита далеч от автобусните спирки. Най-фрапираща стоянка е на кръстовището на Хр.Ботев и Източен. Всички автобуси от Тракия за Центъра след левия завой, вместо естествено да спрат на спирката сега заради такситата от ляво се преместват в средна лента и после отново на дясно към спирката. През това време пътните средства от един голям град чакат. Пълен абсурд. Рекламите закриващи прозорците да бъдат забранени. Така пътуващите не могат да се ориентират къде в момента е рейса. Като споменахте спирките, нека различните видове будки там да не заемат мястото на чакащите. Сега се отварят различни чадъри и от там не може да се мине.
+2
 
 
Разваляне на договора с Хеброс бус ООД!Това трябва да е първото нещо и обвяване на открит и прозрачен конкурс за нов превозвач!СТИГА С ТОВА ДОЕНЕ И РЕКЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ
+7
 
 
Искам редовни автобуси ДО 23 ЧАСА ВЕЧЕРТА !!! КОЙТО НЕ СПАЗВА РАЗСПИСАНИЕ СТАВА И СИ ЗАМИНАВА!!!
+2
 
 
Г-н Държиков да започне с регулирането на светофарите и осигуряването на зелени вълни по главните артерии на Пловдив, както и нови "секундарници" за отчитане по светофарите!!! А 8-10 месеца са невероятно дълъг срок за проучване и изготвяне на план за подобряване на организацията на движение в града!!! Максимум 3-4 месеца трябват за това!!!
+8
 
 
Ако г-н Държиков успее да спре по някакъв начин автобусите-гробници на Ангел Батаклиев в градския транспорт, които се движат по улиците ни и бълват черен дим от ауспусите, тровейки нас и децата ни, ще запише името си със ЗЛАТНИ БУКВИ в историята на Пловдив !!!
+3
 
 
На първо място препоръчвам да се справите с една особена категория шофьори и да им обясните,че аварийните светлини не неутрализират пътни знаци.
-4
 
 
"По-добър и ефикасен транспорт..." Аз повече в този град няма да стъпя. Освен че през почивните дни разписанието на автобусите е през половин час дори в центъра, предстои Пловдив тепърва да заприлича на разграден двор. Нека тотев демонтира всичко което не му харесва лично на него - всичко: като започне от пл.Централен, фонтаните, които вече са история и стигне до културно-историческите паметници в близост до главната, нека също разруши повечето постройки в стария град и тогава ще види толкова туристи колкото има в село софия. Надявах, че поне Пловдив няма да заприлича на софия но явно съм грешала
+5
 
 
Гн Заместник кмет. Наред с многото проблеми за решаване около градския транспорт, има нещо изключително лесно за свършване и с огромен ефект. Хайде вече закърнелите ви мозъци да се сетят да сложат карта на градския транспорт на всяка спирка в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: