ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Цар" Киро се издъни като Ал Капоне, влиза в затвора заради костенурки?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:42 / 14.11.2011Коментари (26)11617
© Impact Press Group
Кирил Рашков може да бъде вкаран в затвора за 5 години заради нелегалното отглеждане на костенурки. При разкопаването на така наречената "Хасиенда" извън Катуница следователите случайно се натъкнаха на 28 сухоземни костенурки от два защитени вида. Отглеждането им в домашни условия е криминално деяние. Животинките вече са настанени в единствения в страната Спасителен център за диви животни.

"Наказанието според Наказателния кодекс е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 20 000 лева", обясни Галин Гаврилов, говорител на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Възможността 28 костенурки да съберат доброволно и да се заровят заедно за зимен сън е нищожна. Затова доказването на престъплението едва ли ще изисква особени усилия в съда.

Много често костенурките биват изтребвани заради кръвта им. Някои народни лечители вярват, че консумацията пречиства черния дроб и лекува анемия.

Няма как да се подминат аналогиите с един от най-известните босове на подземния свят Ал Капоне:

През 1931 година Елиот Нес и Франк Уилиамс, агенти на данъчните служби, успяват да открият счетоводните книги на Ал Капоне, за когото се е смятало, че няма такива, защото винаги е действувал чрез поставени лица. Дори къщата, в която е живял, е била на името на жена му. Капоне е намерен за виновен по 5 от предявените му 22 обвинения и на 17 октомври 1931 година е осъден на 11 години затвор за неплащане на данъци за 1925, 1926 и 1927 година и за неподаване на данъчни декларации за 1928 и 1929 години.

Глобен е също така 80 000 долара. Излежава само 6.5 години, но изолацията му от активния живот и разбиването на мафиотските му структури слагат край на кариерата му като бос на подземния свят.

Източник: btv



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ал Капоне е бил в затвора в Сан Франсиско на остров Алкатрас-сега е истори4еско место за туристи.От Алкатрас го местиат в затвора в Флорида и там умира от сифилис.Това е истината за мафиот #1 на вси4ки времена :):)
0
 
 
А бе май вси4ки забравяте или не знаете,че всъщност Ал Капоне никога не излезе от затвора,умря от инфаркт вътре,т.е. Бог го осъди според делата му ,когато хората не можаха,не се знае какво е решил Бог за Киро!
+1
 
 
Това е поредната простотия и само доказва безсилието на българските институции. Всички сме сигурни, че има провинения, за които могат да му лепнат 50 години затвор, но костенурките са му майката.....Тъжно, нелепо, зловещо...И после как човек да иска да създаде поколение в БГ и да го отглежда в такива условия???
+3
 
 
Няма ли най-сетне правораздавателните органи и следствието да си влязат в ролите, т.е. да си свършат работата!! Аналогията с Ал Капоне е опит да се замажат очите на обществото-Ето, осъдихме го и ще лежи в затвора!! Толкова много и значими са престъпленията на Рашков, че това би било подигравка с всички нас!! Л1 много точно е описал ненормалната ситуация в България и в частност в нашия край! Страх и ужас са се заселили в душите на хората. Всеки гледа само неговото си и никакво гражданско общество не съществува. За това е виновна държавата, но извинете, нея вече отдавна я няма, не изпълнява функциите си да защитава гражданите си!! Нещо трябва да направим-така не може повече!! Не напразно децата ни са по чужбините и макар да изпитват голяма носталгия, предпочитат да живеят в уредени държави, където уважават хората и зачитат правата им!!!
+1
 
 
За да пере пари Ал Капоне отворил обществени перални а мангала отглежда костенърки и ще продава кръвта им за лекъване на анемия.Е сега вече ако не се излекъва анемичността на правосадната система кога ли?
Бисмарк е казал: "Не ни трябва 5 милионна армия за да завладеем Европа... дайте ни 2 000 българи и ще завладеем света!"
на 15.11.2011 г.
+3
 
 
Жалко за смъртта на двете момчета!.. Каква глупост е това?! Замислете се за правораздавателната система в България и си задайте въпроса-''Това нормално ли е?'' Ако отговора ви е НЕ! значи и вие сте забелязали, че всичко е пари и интереси. Но по-тъжно е това, че няма човек, който да живее в България и да не му е ясно точно това нещо. Монопол, корупция, мангалски алъш-вериши и шуробаджанащина управляват тук!!!! А майките плачат за синовете си, а виновника за тяхната смърт вкарват в затвора заради костенурки....
+6
 
 
а за това дето изтрови хиляди Българи с алкохола менте защо нищо не се казва?????
+6
 
 
ДА СИ СПОМНИМ ЗА УБИТОТО МОМЧЕ!В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.Време е и ние българите да станем от масите, да изключим телевизорите и да се съберем заедно на площадите, но не за да хвърляме камъни, не за да палим, не за да рушим, а за да търсим решения, да поставяме въпроси и да отстояваме позиции. За да покажем на управляващия елит, че не сме проста маса, тълпа, пияни лумпени и хулигани, а човеци мислещи и способни., отсотяващи правата си. И една от първите ни цели, ако искаме да извоюваме свободата си наново, е да отхвърлим властта на парите, на банките на финансовите интситуции.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: