ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Управителят на "Товарни превози": Стачката в Пловдив в първите два дни беше абсолютен цирк и пародия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:59 / 26.11.2011Коментари (6)4114
© Plovdiv24.bg
Стачката на БДЖ в Пловдив не беше стачка, а някакъв цирк, пародия. Това каза управителят на БДЖ "Товарни превози" Пламен Джуров, който прекара на гарата в Пловдив първия и втория ден от железничарската стачка. По думите му - желаещите да стачкуват служители на БДЖ са били подстрекавани и насъсквани от синдикални лидери, които не са служители на железниците. За 24 ноември сутринта Пламен Джуров разказа: "На гарата заварих революционна обстановка. Но това, което ми направи впечатление, е че 10 човека бяха служители, които ефективно стачкуваха и които бяха на работа. Около 15 човека бяха служители на железниците, които си бяха взели отпуска, и бяха солидарни със стачкуващите. И около 10 човека след това разбрах, че не са служители на железниците, а са синдикални лидери. Около 5 човека от цялата тази тълпа бяха местните луди, които синдикалистите бяха насъскали по един или друг начин - да викат и да вдигат врява".

По думите му - въпреки призивите за диалог и упреците, че ръководството не желае такъв, диалог със стачкуващите е бил абсолютно невъзможен. "Още с появяването ми на гарата, отидох към служителите на БДЖ, за да ги попитам какви са им настроенията, какви са им исканията, тъй като от няколко дни синдикатите ни упрекват, че няма диалог с ръководството, самите тях и стачкуващите, което е абсолютна лъжа. Бях посрещнат с освирквания, какъв съм, какво правя там, че това не е моето място, че тук "Товарни превози" нямат място... Съответно - двама от синдикалистите, които запомних по имена (единият беше Атанас Кръстев, другият - Балталийски), директно се нахвърлиха върху мен и започнаха да ме обиждат. Единият ме нарече куче, манипулатор, провокатор. Целият спектър на българските псувни беше употребен", разказа Пламен Джуров. Той каза, че е бил заплашван от синдикалните лидери, но полицията не е реагирала. Полицията е била безучастна и, когато стачкуващи са слезли на железния път и са спрели заминаващия панагюрски влак като са застанали на релсите, което е абсолютно нарушение на закона. Призовах ги на няколко пъти - да овладеят положението, да спазват обществения ред, каза Джуров. Това обаче не се е случило.

Управителят на "Товарни превози" е бил на гарата в Пловдив по заповед на изпълнителния директор на Холдинг БДЖ Йордан Недев. Той е получил и устно нареждане от председателя на Съвета на директорите Владимир Владимиров - да потърси диалог със стачкуващите и в евентуални преговори - да им представи позициите на ръководството.

Източник: агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 333
18.04.2024 »
18.04.2024 »
17.04.2024 »
16.04.2024 »
15.04.2024 »
15.04.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Анонимен", аз каручката си я карам щото върви, ама на някои май им е затънала в калта и не "откиня".
Aнонимен
на 27.11.2011 г.
0
 
 
Що не си е***е майката всички нещастни копеленца дето плюете против тази стачка,такива хора като тях трябва да си отстояват това,за което се борят,те са герои,а прасета като вас нещастни пе***асти!!!Данка,айде бягай на село да пасеш овцете,друг път като идваш в града се изказвай по-подготвен!!!
+2
 
 
Не знам какво е да работиш в БДЖ но знам какво е да ползваш така наречената им "услуга" да пътуваш с влак. От скромния ми опит с тях мога да кажа само, че за напред ще ползвам техните услуги само в краен случай. Тези хора не знаят как да работят и да докарват повече приходи на най-ниско ниво. Имам предвид служителките на касите, те не предлагат изобщо билети за първа класа на пътниците, а тези вагони така или иначе се теглят от локомотива и пътуват с другите. Бил съм и свидетел на "закачки" така да кажа, от страна на кондукторите насочени към дамите, пътуващи без придружител от силния пол. Само тези две неща правят необяснима за мен стачката на тези хора. Какво ли ще се случи ако някой започне да изисква от тях подобаващо отношение към пътниците, и предлагане на малко по-скъпите услуги на компанията?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: