ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнализирайте дори 1 детска градина да затвори по празниците!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 15.12.2011Коментари (33)10088
© Plovdiv24.bg
Коментар на наш читател, засягащ евентуалното затваряне на детски градини в Пловдив, предизвика реакцията на Plovdiv24.bg. Цитираме част от коментара без редакторска намеса: 

А между другото нашата детска градина ще почива от 24.12.2011 година до 08.01.2012 година. Ама така е... с такса 30/35 лв. явно трябва да се правят икономии от отопление и храна.
 
Нашият сайт веднага се свърза с администрацията на Община Пловдив с молба да бъде коментиран въпросът с работното време на всички пловдивски забавачки. От местната институция категорично заявиха, че абсолютно всички детски заведения в Пловдив ще работят в междупразничните дни, както и от 3 януари 2012 г., защото такива са законовите разпоредби и изисквания. И допълниха, че нито една директорка няма право на каквито и да било своеволия, свързани с нерегламентирано затваряне на детските градини. За целта ще има масови проверки спазва ли се нормалното работно време на въпросните заведения.

Plovdiv24.bg призовава всички, които имат някакви опасения, свързани с неспазване на обичайното работно време на която и да е детска градина в града, да изразят тези свои опасения под формата на коментари под настоящата статия. Надяваме се по този начин да помогнем в осигуряването на нормална грижа за нашите деца, докато всички родители изпълняват служебните си задължения!



Вижте защо таксата за детски градини бе вдигната и ще се искат ли още пари на ръка от родителите / (C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 21
13.07.2014 »
26.06.2014 »
25.05.2014 »
23.01.2014 »
14.12.2013 »
11.06.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Детска градина" Валентина" ; Защо когато отсъстват между 6-7 деца в група е необходимо да ги местят в друга /сборна /група трябва ли е да ги стресират по този начин с други госпожи и друга обстановка ? И какво правят двете госпожи от свободната група през това време ?
0
 
 
И като сигнализирахме,какво? ДГ "ДРУЖБА" с филиал "ПЪРВИ ЮНИ"/ едната сграда не работи-"Първи юни/ Няма ли най-накрая да разбере г-н Тотев,че градината не работи,не защото децата са малко и има нужда от сборни групи,а защото бяхме поставени пред свършен факт- ще има сборни групи,а вие преценете дали ще си пуснете детето на такива.Нали нямаше да се затварят детски градини? То на приказки е много лесно.Или пак директорката замаза на някой очите.Или има много сериозен гръб???
0
 
 
По въпроса с детските градини "Първи юни" и "Дружба" - едната от двете реално е затворена три седмици около коледа. Това се повтаря винаги, когато има някакви празници през годината и не е за първи път. Надявам се да е за последен. Казват ти - "Едната сграда е затворена, а в другата ще има сборна група, ама има и контактни деца с шарка в тази група. Искате ли вашето дете да посещава тази група?" Естествената реакция на всеки родител е да спре детето си, дори и да плаща на частна забавачка по 15 лв. на ден, само и само детето му да не се стресира или пък да се разболее. На това аз му викам изнудване. Един път се хванах, но втори път не се лъжа. Не разбирам родителите, които си спират децата. Ако всички заяват, че децата им ще посещават детското заведение, то и проблема със сборните групи няма да го има. Пък и отпуските на персонала не са проблем на родителите. Задължение на директора е да направи график на отпуските още през предходната година и този график да е направен така, че да не се допуска затварянето на градината. Ако продължава така мисля да запиша детето си в друга детка градина.
0
 
 
не съм съгласна мила неможе детската градина да почива 10 дни .тя затове детска градина .ако нашите деца могат да се гледат сами закакво са ни детски градини.ами лятната ваканция който за предочилишната завършва на 24 май ...някои питали родителите как ще се оправят .не само закони измислят от горе.да припомня само че до осем годишна възрас децата нямат право да стоят във къщи без предрожител,и какво правим стоим безработни до септември,защото няма ки да ни гледа децата.нали в тая скапана държава искаме да се раждат българчета как да стане ,като никoй не мисли за децата
0
 
 
Тази сутрин в ДГ 1 юни ни съобщиха, че градината ще почива от 24.12 до 09.01. Цел икономии на гориво. Децата се пренасочват към ДГ Дружба. Ако искаш. И 100лв да я направят таксата, директорката на тази ДГ си прави каквото иска. А сега да видим кой е по - Тотев или тя?
0
 
 
и В казанлък ще почиват по празниците.....
-1
 
 
E тия даскали и лелки от каде такава отпуска бе хора цяло лято сборни групи ... учениците във ваканция егати историята тяхната работа стана ден година храни.....
+1
 
 
Естествено,че ще бъдат редуцирани групите между двата празника!Точно през тези периоди е правилно децата да почиват,а не през учебно време и когато им скимне на родителите.Градините не са за безплатно почасово гледане на деца.В тях се извършва и учебен процес като в училищата,но съобразно възрастовите особености.През ваканциите децата почиват,естествено,ако има кой да ги гледа в къщи.Останалите са в сборни групи.
+1
 
 
Днес беше празника в детска градина Слънце в жк.Тракия. От утре 16 Декември - сборни групи. През следващите 2 седмици от 8 групи ще работят само с 1.Е, мили родители, можете без притеснения да си водите децата на детска градина и да сте спокойни, че в една група са събрани (по скоро натъпкани) децата от осем. И като се има предвид, че групите съвсем не са малки...
+1
 
 
И ако ЕДНА сборна група за ЦЯЛАТА детска градина не е равносилно на затваряне, здраве му кажете!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: