ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Внимавайте! Измамите с дебитни карти в Пловдив продължават!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 23.12.2011Коментари (21)15709
© Plovdiv24.bg
Неправомерното "източване" на дебитни карти на пловдивчани продължава. За това информира читател на Plovdiv24.bg. От думите му става ясно, че на територията на район "Южен" на някои от банкоматите има монтирани скимиращи устройства, които копират магнитната лента на картите на клиентите. С редакторска намеса публикуваме част от писмото:

Престъпна дейност на бандитската група, източваща дебитни карти, продължава повече от десет дни. Банките умишлено скриват информацията, за да спасяват имиджа си и да не изгубят клиенти. Бандата престъпници работи необезпокоявана и броят на ужилените ежедневно нараства. Една от потърпевшите е съпругата ми, която "олекна" с чувствителна сума. Поведението на банкерите, по мое лично мнение, е престъпно.

В една от банките имат точни сведения, че само на територията на район "Южен" има монтирани три скимиращи устройства. В I-во РУП само на 20 декември са депозирани няколко жалби. По едната е източена сума, преведна от чужбина, по дебитната карта на жена. По втората се жалва жител на Марково за източена дебитна карта. Третата е на съпругата ми. А какво ли става в другите районни управления в града?!?

На база на тази информация банката е взела някакви мерки, като след съмнителни транзакции е блокирала някои дебитни карти. По този начин и в картата на съпругата ми е останала една минимална сума.


Вярвям, че Вашата намеса ще повлияе на ръководствата на банките в града да овъзмездят ограбените граждани. 

За повече достоверност Plovdiv24.bg се свърза с пресцентъра на ОДМВР Пловдив, откъдето потвърдиха, че наистина само на 20 декември в I РПУ в квартал "Южен" са постъпили три жалби, свързани с неправомерни злоупотреби с дебитни карти на граждани.

Потърпевшите с източените пари на служителите от ПУ "Стефан Караджа" разкриха пред наш репортер, че също са теглили за последно пари от банкомати в "Кючук Париж" - единия на "Била" до бившия ресторант "Бялата воденица", другия на "Кауфланд".

Никой не иска да установи, че чуждо лице е откраднало парите му. Затова Ви съветваме - бъдете предпазливи, внимателни, не давайте информация за дебитните или кредитните си карти, а при установена злоупотреба - веднага сигнализирайте както органите на реда, така и съответната банка!



Още по темата: общо новини по темата: 2
20.12.2011 »
20.12.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При появата на първата информация по въпроса, споделих мнение, че Прокуратура и МВР трябва да се намесят и то решително. Като не оставят извън полезрението си и банките. Защото не е изключено изтичането на информация от там, да стои в основата на на тази "епидемия". Въпроса не е прозаичен, а с огромно значение за националната сигурност. На всички нормално мислещи хора е ясно, че това може да доведе до масова психоза, за макар и не належащо теглене на пари от дебитни и кредитни карти. А това от своя страна да повтори събитията от 1995 - 1996 г. което да доведе до срив на банковата система.А за момента стабилността на банковата ни система е едно от малкото неща, с които страната ни можеше да се похвали, че е всред водещите страни в ЕС.
0
 
 
Няма зна4ение от кой банкомат сте теглили последно,картата ви може да е била копирана преди месеци!
0
 
 
И аз съм една от ощетените и ограбени, аз теглих последно от банкомат на ул. Стефан Стамболов 20, до Син-плейса,само не разбирам как моята банка ДСКА, не ме е информирала,че ми е блокирала картата,2 дни след като вече измамниците са ме ограбили,а чак вчера разбрах,когато тръгнах да си тегля пари за коледни подаръци! Незнам,по какъв начин го правят картата не съм я давала на никой,пин кода зорко съм го пазила, сканират/скимират и незнам си какво още правят,крадатданни и ни ограбват. И банките защо мълчат, защо не кажат,колко невинни граждани са опарени?
+1
 
 
Оскотя народа!На фона на непрекъснато растящите цени и свитите доходи престъпленията са ежедневие.Тези същите и от роднините си биха точили пари, сваляне на гуми и джанти, дърпане на чанта от беззащитна жена, пребиване на пенсионер за 10 лева и т.н.Кой да ни пази родната милиция ли?Същата, която пуска рецидивисти, защото имало разминавания в показанията.Това е Коледният дух, който е завладял Пловдив и като цяло държавата.
+3
 
 
Защо сме оставени сами на себе си? Защо плащаме данъци за издръжка на полиция, на Прокуратура, а те не са блокирали тези автомати? Защо Народното събрание прави закони които са удобни на банките, а не на народа? Защо само за обикновения човек няма справедливост? И как автора на статията ще обясни думите "скимиращи устройства"?
+2
 
 
Пазете се и от небезизвестния измамник и аферист Георги Николаев Мумджиев. Вземе ли ви паричките връщане няма!Продукт на корумпираната система, къде с политическо покровителство, къде с измамни схеми, през годините Георги Николаев Мумджиев завлече фирми, банки, държавни институции, длъжностни лица и обикновени граждани. Бомбата в колата му, след която през 2002 г. по чудо се спаси, беше само прелюдия в избора му да живее на ръба на Закона. Днес десетки изпълнителни дела го преследват, принуждавайки го да живее без семейство, адрес и без морално-ценостна система! Георги Николаев Мумджиев няма съзнанието, както мнозинството българи, да работи почтенно. При него състоянието да се прави на влиятелен бизнесмен, водещ консултант на несъществуващи западни компании, е болестна диагноза. Като всеки изпечен мошеник, Георги Николаев Мумджиев на пръв разговор е изключително убедителен, борави със заучена лексика и угоднически фамилиарно държание. Обещава проекти с европейски пари, демонстрира политически връзки, докато някой лапни шаран му се върже. Впоследствие наивника разбира, че е попаднал всъщност на един жесток и безскрупулен мерзавец. След измамата идва ред на цирковите му умения, като цели измамените да видят в сълзливите му представления едва ли не нещастния неудачник. В момента, в който прозрат маската му, Георги Николаев Мумджиев се превръща в морален изрод, сипещ обиди и заплахи.Обществото трябва да стане нетърпимо към подобна прослойка, която живее на гърба му. Едно от най-ярките й проявления в Пловдив е Георги Николаев Мумджиев.Запомнете това име и се пазете!
-1
 
 
Не е вярно,че банките крият....На скоро ме извикаха в банката,с която имам финансов взаимоотношения,и ме накараха да си сменя пин кода,както и да не тегля от банкомат/в район Южен/-тъй като бил "рисков"Трябва да се внимава с банкоматите-това е.Останалото е работа на полицията.....
0
 
 
Хора просто се оглеждайте.Самите устройства се поставят върху оригиналните и си бият на очи.Ако трябва и проверявайте с ръка - като ги насилите и ако има измама ще ви остане в ръката устройството.После си го взимате и намирате начин да го продадете,доста са скъпи :)
+11
 
 
Тук освен крадци, цигани и измамници на дребно останаха ли нормални хора? Странно но имам чувството, че истинските филебилии вече са яко кът, а на тяхно място се е изсипал много кофти генетчен материал!!!
+2
 
 
то вече гаранция нямаш за нищо...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: