ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мислят ли шофьорите на автобуси за безопасността на хората?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:51 / 23.12.2011Коментари (14)6009
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от гражданин, който засяга проблема с опасното шофиране в Пловдив. Повече от неприятно е, че предпоставки за пътнотранспортни произшествия създават дори професионални шофьори, които при това отговарят не само за своята собствена сигурност, но и за тази на пътниците, които превозват. Подобно поведение на пътя е недопустимо и не трябва да бъде толерирано от никого! Публикуваме мнението на нашия читател без никаква редакторска намеса:

Искам да споделя ситуация, на която станах свидетел вчера, шофирайки по ул. "Гладстон". Около 16.30 ч. микробус (казвам микробус, защото това не може да се нарече автобус) с рег. номер PB 5024 KA по линия 10 на "Автотранс Чолаков", шофирайки зад мен от ОУ Антим I в посока Синдикалния дом навлезе в насрещното движение с цел изпреварване на нас, спрелите в задръстване автомобили. В резултат на това идващото отсреща такси беше принудено да спре, а друг автомобил - да пропусне нахалния шофьор. 

Мислех си как не искам да съм на мястото на хората вътре (а те не бяха малко) и че това безумие ще спре дотук, но не. На кръстовището на "Гладстон" с булевард "Руски" бусът се пристрои за ляв завой към булеварда и при светването на зелено засече всички и се отправи към спирката на Синдикалния дом. Недоумявам как е възможно да се шофира по такъв начин, при положение, че се возят хора и при тези метеорологични условия?


Още по темата: общо новини по темата: 332
16.04.2024 »
08.04.2024 »
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нямам намерение да оправдавам шофьорите, но и много лесно ги плюете, защо някой не остане при един от шофьорите през целия му работен ден, и тогава да говори, да види например има ли време да яде, да види има ли време да се изходи по каквото и да е нужда, да види как се спазва график, и накрая какво.... Принудени да си пазят работните места, и на тях не им се иска да препускат като шантави, ама никой не ги пита, нали?
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 23.12.2011 г.
+1
 
 
Шофьорите на тези бусчета ги интересува само изпълнението на графиците и на оборота за деня и нищо друго. От пътниците ги интересува само дали ще си купят билет или не.
0
 
 
Вече предизвикаха и немалко катастрофи, при последната от които пострада жена в такси (мисля, че беше със счупена челюст). Шофьорът на рейса го уволниха, но не виждам това да е дало резултат...
0
 
 
В този същия микробус по линия 10, за който става въпрос в статията, съм се качвала и аз. Наистина този (не мога да го нарека шофьор, защото за мен не е такъв) караше безобразно. Шареше от лява в дясна лента, да не говорим за превишена скорост и засичане на другите.
0
 
 
Преди година пътувах с автобус 113 от ЦГ до захарната. Беше тъмно, натоварено движение, валеше дъжд, а младо 18 годишно девойче масажираше шофьора. След като видя, че правя клипче с камерата момичето започна да се старае повече.
+2
 
 
ПРОБЛЕМА НЕ Е ОТ ШОФЬОРИТЕ. На някой автобусни линий им удължиха маршрута и времето им остана същото.Затова даже и се настигат много често,особенно като ги хване прелеза.Затова карат като бесни за да се влючат във времето и задната кола да не го настигне.ПРОБЛЕМА може само от общината да се реши-ОП''Организация на транспорта" Никой не защитавам само казвам какъв е проблема,защото много хора това не го знаят.
0
 
 
Най-редовно шофьорите в автобусите / да не говорим за маршрутките / карат и говорят по мобилните си телефони.За последните 2-3седмици сигурно ми се случи поне 5 пъти в маршрутката шофьорът с едната ръка да държи телефона си и да провежда разговор,а с другата да подава билетите на пътниците.За каква сигурност говорим,след като телефоните им не спират да звънят и разговорите,които обикновено провеждат са от сорта кой кого е изпреварил в графика за движение и кой колко билета е продал.Това е пълен абсурд и абсолютна безотговорност.
+2
 
 
Забелязал съм, че всичките шофьори на 10-ката са такива. Много пъти съм използвал 10-ка, като определено не ми е много комфортно пътуването.
+3
 
 
комплексари.един път в маршрутка 6,шофьора си мислеше че е шумахер и в кичука на южен вече се кълнеше че повече нямал да кара така
0
 
 
Личното ми мнение, е че тази ситуация с бусовете е приемлива от гледна точка на това, че не натоварват булевардите и не образуват такива задръствания като рейсовете. Друг е въпроса, че за пътниците вътре не е много удобно, но пък за непиков час, когато пътуват по-малко хора са идеални. Колкото до шофирането....мисля, си че всички са еднакви, имало е случай когато съм бързал по работа и от зор ме е изпреварвал рейс, правете си сметка, карал съм с 80-90км, и с колко трябва да е карал рейса, правете си сметка и там какви изверги возят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: