ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 10 000 бездомни кучета и котки в Пловдив могат да вгорчат живота ви
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:46 / 29.12.2011Коментари (27)4118
© Plovdiv24.bg
Около 900 бездомни кучета и 500 котки на територията на град Пловдив са обезпаразитени, ваксинирани срещу бяс, кастрирани и маркирани, съобщи за Plovdiv24.bg д-р Веселин Бекерски, управител на обособено звено към Общинския "Зооветеринарен комплекс" в града.

По отношение на броя на бездомните животни той каза, че кучетата са около 1500, а на котките - над 10 000. 

"Най-голямо движение на глутници от бездомни кучета се наблюдава в "Северен", "Тракия", "Южен" и "Източен", а най-малко в районите "Централен" и "Западен", допълни още д-р Бекерски.

Във връзка със сигналите на граждани за нападения от бездомни кучета, той беше категоричен, че през последните месеци такива почти не са постъпвали в комплекса.

"Засилиха се този месец и до момента са 8, като 3 от тях са за един и същ случай", каза още докторът. Той припомни, че на горещия телефон на "Зооветеринарния комплекс" гражданите могат да подават сигнали относно бездомните животни.

Междувременно, във връзка със зачестилите сигнали на читатели на Plovdiv24.bg за нападения от бездомни кучета, репортерът ни се опита да сигнализира за това новия шеф на дирекция "Екология" към Община Пловдив Стефан Шилев. Въпреки упоритите опити от вчера и днес, доцент Шилев не бе открит на работното си място. Обяснението на секретарката му беше, че той все още не е назначен официално на този пост и това е причината да не говори пред т.н. представители на "четвъртата власт", а именно пред репортерите. 

Остава открит  въпросът кой тогава, ако не медиите, да информира адекватно и безпристрастно институциите за проблемите на обикновените хора?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не са милите нещастни животни, които "Вгорчават" живота ми, а тъпите жестоки диви селяни и пригласящите им медии.
-1
 
 
не разбирам, защо кучетата ,,уж се кастрират ,,а те продължават да се размножават, прилича повече на измама: пребират се парите и се води ,,отчет на хартия,,.Като европейски град бездомни кучета и котки се залавят,пребират се в приюти , престояват 7дневен срок и ако не се потърси се преспива, така се спестяват ПАРИ на данъкоплатците и на общината.Кучетата и котките са най големите преносители на БЪЛХИ, КЪРЛЕЖИ, ТЕНИЯ. Този проблем може да се реши стига общината да иска.
"Obviously you don't know, who are you fucking with!" Blade
на 30.12.2011 г.
0
 
 
Оправиха кучетата, та сега се хванаха и за котките. Вярно трябва да има контрол и на едните и на другите, но не вярвам някой да е бил нападан докато си върви от глутница бездомни котки.
0
 
 
Който не харесва животни и хора не харесва. Който разбира котките, разбира и жените.
0
 
 
Само не забравяйте,че към категорията "бездомни животни" попадат и плъховете... Те така могат да ви вгорчат живота,че бездомните котки /не питомните/ ,които са естествените им унищожители,ще ви се видят като ангели...
-4
 
 
Трябва да направят "смесен приют" - за бездомните животни и за тези с тенджерите, заедно. Какви "защитници" са, развъждат обречени животинки - автомобилите да им разнасят вътрешностите по улиците, изверги са това! Нещо подобно са и "машините за деца" от гетата, създават ги без да мислят - и после да просят по кръстовищата (и те "много ги обичат"). Докато има такива "милостиви" масови убийци, ще има и размазани трупове на бездомни животинки, мръсотия, зарази и бълхи пред входоветве, където живеят такива лумпени. Глупаците разбират само от санкции, нищо друго не помага! Дано новата ЕКОЛОГИЯ е различна от на Минков безотговорните служители.
+3
 
 
Всеки с добра обща култура и необременено от психози съзнание би трябвало да полага грижи за заобикалящата го среда. Аз се грижа за котетата пред входа като и ги обезпаразитявам - външно и вътрешно, намирам им стопани и тн. Не мога да си представя някъв изрод ако ги пипне какво ще му се случи! Хора, които посягат на животни са абсолютни деграданти подлежащи на затвор и обществено полезен труд, а ако няма свидетели и на по-сериозна обработка.
+2
 
 
А животните ако можеха да се оплачат от хората...хайде да не се заяждаме.
+1
 
 
Не бил назначен на работа , айде бе . Само така ли ще ни управляват. Аман от навлеци
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: