ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Искам Пловдив да създава културни събития, а не само да ги следва!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 03.01.2012Коментари (24)8692
© Plovdiv24.bg
От 1 февруари Весела Илиева няма да е директор на Общинския институт "Старинен Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи кметът Иван Тотев, като уточни, че раздялата става по взаимно съгласие. 

Извършен е вътрешен одит на финансовата дейност на Стария град за периода от 2010-2011 г. Одитният доклад е лош, потвърди градоначалникът, добавяйки, че не е осъществяван финансов контрол и не са провеждани обществени поръчки.

"Искам Пловдив да  създава културни събития, а не само да ги следва, каквато беше практиката на института досега", каза още Тотев. Целта е Пловдив да стане събитиен град по отношение на културата и туризма. 

"В момента нямаме такива атракции, които да задържат туристите повече от един ден в града. В тази връзка ще бъде създадена нова структура към общината, която ще поеме дейностите на общинския институт, но също така ще се грижи и за всички културни институции в Пловдив", продължи Иван Тотев.

Другата новост е, че ще бъде изградена електронна система за категоризация на туристическите обекти. 

Пловдив ще кандидатства по проект по ОП "Регионално развитие" за създаване на регионален туристически продукт - "Информационна система за атракции". Водеща по проекта ще бъде община Пловдив, а съвместно ще участват общините Куклен и "Родопи". Програмата позволява да се получат от 200 до 500 хиляди лева, като Пловдив ще кандидатства за най-голямата сума.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Товев ти си последния човек на земята, който има право да говори за култура,няма и на света такъв плазмодий и подлезурко като теб
+1
 
 
Не, че искам да ви развалям ентусиазма, но не верваме на приказки, а на действия... Иначе досега на приказки е нумеро уно...
+2
 
 
Оная /хайде да не казвам каква/,дето Тотев я е уволнил и като види човек на какво прилича Стария Пловдив,може перфектно да си направи сметката как си е вършила работата,добре е направил - за такива е приказката "Когато и да ги уволниш,все си закъснял"... Но не е ли време най-сетне някой да погледа небето на квадратчета,заради дивотиите,вършени много години в Стария град? Освен всичко,и за назидание на бъдещите му управници?... Срам и позор е,че една шепа двукраки прасета години наред съсипваше най-голямата гордост на Пловдив,след тепетата и Римските одеони,а всички ние с мълчанието си станахме съучастници на това престъпление... Дано това да е дъното за Стария Пловдив и културата в града ни и от тази година нещата да тръгнат нагоре.
0
 
 
Най-после една година да започне с оптимизъм в мненията...Дано това наистина се сбъдне, че като четем повечето коментари в другите теми, излиза, че трябва да си копаем дупките на Рогошко шосе...Успех на кмета и от мен !
+4
 
 
Убеден съм че мечтите ни Пловдив да заеме отново водещото си място в България ще се сбъднат. Но Кмета сам не може, всички трябва да сме до него. Не е достатъяно да го мечтаем. Трябва заедно с него да поемаме и отговорност...
+1
 
 
Рушенето е лесна и бърза работа; граденето иска търпение и време. Поне се вижда желание за действие. Дано не се окаже само демагогия и дано ръждясалата бюрократична машина не пречи.
+1
 
 
Дай боже някой наистина да помисли за града.
0
 
 
...давай кмете напред,че Пловдив толкова много изостана,а не го заслужава,всички знаем,че до сега не случвахме на управа,за това сме гласували за теб...а толкова много искаме нашия град да се развива...
+2
 
 
Точно така трябва да е!А не да се клатушкаме на опашката!Браво кмете,само така.
+8
 
 
Никой не споменава,че когато градът ни бе културна столица,в него живееха коренно различни хора.Днес някои са покойници, а огромната друга част са в София и в чужбина.Заради голямата миграция на пловдивчани навън и на хора от други населени места към града промениха манталитета на града
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: