ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Чаках линейка час и 40 минути, възмутен съм! А ако се бе случило най-лошото?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:09 / 13.01.2012Коментари (35)6867
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg продължават да се получават сигнали от граждани, които изказват своето възмущение от лошата комуникация между телефонната централа на номер 112 и дежурните екипи на Спешна помощ. Пред репортер на нашия сайт от 112 увериха, че своевременно предават всички обаждания към съответните органи, а от Спешна помощ Пловдив също заявиха категорично, че реагират адекватно, стига обаче при тях да има получен сигнал. Не за това свидетелства писмото на нашия читател, който е чакал линейка повече от час и 40 минути, докато неговата баба е имала нужда от помощ. Къде е истината и кой носи отговорност за нередките закъснения на медицинските лица оставяме да прецените вие:

Първото ми позвъняване на номер 112 беше в 18,58 часа. Женски глас ми съобщи: "Излезте отвън, колата идва." Така и направих. Но... Чаках около половин час, но линейка нямаше. Прибрах се. След това още цели 6 пъти звъняхме на 112, а оттам всеки път ни казваха: "Линейката е на път". 

Баба ми е на 70 години, имаше високо кръвно, прилоша й, повърна. От 112 продължаваха да твърдят, че предават всеки един мой сигнал. А накрая, когато дойде линейката, лекарката ми каза, че едва преди 10 минути са й предали сигнала. След това вкъщи поставиха инжекция на баба ми. Нямам думи. Човек може да умре, а в крайна сметка линейката дойде след един час и 40 минути - около 20,40 часа. Възмутен съм безкрайно! А ако се бе случило най-лошото?, огорчено завършва нашият читател...







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз мисля че проблема не е толкова до Бърза помощ, а до уж спешния телефон 112. До колкото разбрах по-добре да се обадиш на 150, защото всички обаждания на 112 за линейка се прехвърлят на 150 и всичко става много бавно.То да не ти се налага да ги използваш...България е страна на абсурдите уж бърза помощ, но ако тръгнеш пеш може да стигнеш до болницата преди да е дошла линейка.
+2
 
 
Същото се случи и с майка ми преди Коледа! Час и половина чакахме линейка. Накрая тръгнахме с такси. Линейката дошла половин час след нашето тръгване! Съседът ни им казал, че сме тръгнали и, че те не са спешна помощ, а погребална помощ!
0
 
 
съжалявам за случилото се с майка ви,но смъртен акт издава общ.служба,съобщение за смърт- гп-то,бърза помощ я констатира Идеята ми изобщо да коментирам беше да се замислите защо бързата помощ е в това положение ,а след като сипете обвинения е редно да се опитам да ви отговоря,не че ще има полза .
+2
 
 
Имам лежащо болни родители. Баща с два инсулта. След втория изгуби говора си напълно. Скоро виках бързата помощ по спешност. Отказаха директно. Не било спешно за каквото съм ги викала. Частната обаче дойде веднага. И ми смъкнаха кожата. Живот...какво да се први.
+1
 
 
И да не ти разказвам Владимире,след колко време дойдохте с какво пренебрежение и надменност се държахте и какво се случи в линейката,(а това не зависи от броя на колите ви)-но вие винаги имате грандиозно оправдание!
+1
 
 
На майка ми и го написахте "всезнайко" с причина за смърта- неизвестна-щото сте много отворени!:Х
+1
 
 
еееемииии ще кажат най лошата диагноза на чивека и че не ги е дочакал тва е най си пят в гаража и играят карти няма да си развалят играта заради спешен случай
-1
 
 
ако имате идея как 6-те линейки на смяна за плд и околните села да пристигат за 5мин на адреса-предложете ги където трябва.до горния коментатор разбирач-не пишем сммуртни актове,запознай се по-добре
+3
 
 
Абе...хора... много сте припряни! Бърза помощ си има тактика: просто изчаква спешните случаи да станат по- НЕспешни и пристигат да напишат смъртният акт-с него се справят чудесно,лесно и бързо. Освен това разчитат и на безкрайните реклами на лекарства по телевизията и се надяват хората да имат по-големи и задълбочени знания от самите тях за всякакв вид заболявания, както и за тяхното диагностициране и лечение.:Х:Х:Х
+2
 
 
Ха!Видите ли ги!Одеве(малко е встрани,но мисля,че ще направите връзката)видях една каруца да си се мотае покрай мол Пловдив.Така,че всекакви обещания вече не ми действат.Ако не ме лъже паметта,и тук нещо обещаваха...забравих точно какво,ма добре,че да не се нервя излишно...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: