ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефът на "Чистота": Искам до седмица пясъкът да изчезне от улиците!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:10 / 27.02.2012Коментари (21)6856
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от недоволен гражданин заради начина, по който се чисти пясъкът от уличното платно в район "Южен". Репортер на сайта се свърза с шефа на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов, който разясни каква е технологията на използваната за целта машина и дали нейната употреба към настоящия момент е удачен вариант за почистване на улиците в Пловдив. Ето какво каза за Plovdiv24.bg Иван Стоянов:

"Тази машина, закупена преди време, никога досега не е била изпробвана. Уверихме се обаче, че тя запрашава въздуха, и затова веднага я спряхме. Освен това тя работи с вода, а според прогнозите, с които разполагаме, се очакват още минусови температури. За да не се получава заледяване както в самата метачка, така и по уличното платно, за момента я спираме. Засега продължаваме ръчно да чистим насъбралия се по улиците пясък. Иначе машината разполага с метална четка, която отстранява пясъка по регулите, между бордюрите и пътното платно и чрез засмукване той остава в самата машина", разясни Стоянов.

"Разпоредил съм на отговорниците по райони да представят графици за работата, продължаваме да метем улици и булеварди всеки ден. Тоновете пясък, разхвърляни по улиците, трябва да изчезнат до една седмица. Дано този път и времето бъде благосклонно", категоричен бе Стоянов.




Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
аз искаш 6афа на чистота да изчисти пред нас.....
0
 
 
За да изчезне пясъкът от улиците за седмица, Иван Стоянов трябва да се обади на Аладин за да му донесе вълшебната лампа. Едно потъркване е нужно и готово. Даже няма да е необходим срок от седмица а и духчето ще мине и по вътрешнокварталните улици. :)
+3
 
 
И аз искам всичкия боклук и циганите да изчезнат до края на седмицата, ама май няма да стане.
-1
 
 
Их, че сме смели зад клавиатурата.....равни нямаме :) А когато си хвърляте фасовете по земята дали пак сте така критични? Или пък билетчетата, слизайки от автобусите? 'Що вместо всеки да критикува, не хване една метла, пък тогава да дава акъл как трябвало и как било по света? Аз лично се радвах като видях "щъкащата тълпа" по нашата улица, защото преди и такава нямаше. На всеки опит да се прави нещо хубаво, отгоре ще изсипем тон приказки и няма да дадем грам подкрепа. Национална черта явно. Май Славеков ще да е прав като е написал през 1875 "Не сме народ" Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а мърша,пак ще кажа и с това ще да свърша.
+1
 
 
Вчера изметох тротоара пред къщата, в която живея, защото вече не издържах на мръсотията! Е, днес ме наболява кръста и малко ръцете, но пък ми е кеф като минавам пред нас! Айде всички да го направим и ще видим колко по-чисто ще ни е, вместо да чакаме на държавата или общината за всичко! Има неща, които зависят и от нас, нали?
0
 
 
И ние искаме, току виж въздуха с града станал по-чист. Интересно само какво ли ще се случи с армията служители от цигански произход в общинското предприятие. Все пак трябва да си заслужат заплатите с извършването на някаква дейност, а метенето на пясъка си беше супер далавера, два месеца зимно време хвърляш и после половин година събираш. Не че няколко машини събиращи пясъка и едновременно с това миещи улиците не биха се справили в пъти по-качествено и по-бързо, но друго си е да има всекидневно тълпа щъкаща по улиците в жълто-зелени елечета, които да правят шофирането доста по-интересно занимание.
+2
 
 
Искам да кажа, че тази машина (може да са няколко) и миналата година по същия начин запрашаваше булевардите! Обърнете внимание, че това си е вид огромна прахосмукачка и трябва да има ВОДЕН ФИЛТЪР. Тоест засмукания въздух и прах трябва да минават през воден резервоар с цел задържането на всякакви боклуци. Отговора на почистващата фирма е "прах в очите"! Не ги пълнят с вода, зашото после се почистват по-трудно, като домашните прахосмукачки!
+1
 
 
ДАААА и кучеките изпажнения са размразени .... бляяяяк ,такава гнусотия е ...потресена съм !
+1
 
 
Ванка, Ванка, щом "хората " са я измислили тази машина и цял свят я използва /белите страни/ и с нея чисти, значи става . Тя водата за това е, да не вдига прах. Не се тревожи през деня няма да замръзне. Вдигнало се е прах, защото водача не е пуснал водата. Сигурно ще ми кажеш, че твойте "служителки" от махалата, с клечки вместо метли вдигат по малко прах от нея, и сигурно по хубаво, бързо и евтино ще изметат.
+2
 
 
Не знам, ама фалирах, да си мия колата и то напълно безсмислено, защото след 2 кръстовища пак е цялата в кал!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: