ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Интелектуалци" искат връщането на паметника на Филип Македонски, мнението на пловдивчани не било важно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:15 / 09.03.2012Коментари (68)8979
© Plovdiv24.bg
Пловдивски "интелектуалци" дадоха своеобразна пресконференция пред определени медии относно тяхно искане. Plovdiv24.bg не бе поканена, може би заради въпросите, които задаваме, а може би заради това, че при нас се вижда мнението на пловдивчани по всяка тема.

На импровизирания брифинг в тесен кръг те огласиха съдържанието на писмо, което са изпратили до Община Пловдив, във връзка с обявената от тях подписка преди време. В него те настояват паметникът на Филип Македонски да бъде върнат на Римския стадион. "Искаме да вярваме, че премахването на паметника е временно явление, свързано с ремонта на Римския стадион. Надяваме се, че връщането му на мястото, за което е създаден, е въпрос на управленска воля", се казва в писмото.

Въпросните хора обаче не са склонни съдбата на паметника да бъде решена чрез обществено допитване. Явно "простосмъртните" според тях нямаме право на мнение. 

Сред т.нар. "интелектуалци" са бившият зам.кмет на Пловдив Атанас Бадев, достатъчно известен на пловдивчани, както и галеристката Анна Дякова. Не стана ясно защо мнението на тези хора е по-важно от това на останалите пловдивчани.

Припомняме, че в коментарите към предишната новина по темата, читателите на Plovdiv24.bg ясно показаха, че паметникът няма място на обновения Римски стадион, чието откриване предстои скоро.

Защо "интелектуалците" изпращат писмо до Общината сега не став
АНКЕТА:
Трябва ли да бъде върнат паметникът на Филип Македонски върху Римския стадион?

Да
Не

а ясно, след като наскоро кметът Иван Tотев заяви следното: До 30 април тази година има строително разрешение, издадено от Община Пловдив, за реконструкцията на Римския стадион. Затова дотогава тази тема изобщо не трябва да се коментира. След този срок, когато видим как ще изглежда в завършения си вид Античният стадион "Филипополис", ще преценим дали двата паметника имат място един до друг.

Нека тогава специалистите си кажат мнението дали точно там е най-удачното място на паметника на Филип Македонски. Ще направим експертен съвет, а защо не и общоградско допитване."

Дали целта на "интелектуалците" не се крие в последното изречение от изказването на кмета, а именно, че според тях допитване до хората не трябва да се прави?




(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 161
11.04.2023 »
17.02.2023 »
29.01.2023 »
23.01.2023 »
18.01.2023 »
16.01.2023 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този паметник е проводник на чужди (гръцки) национални интереси. "Подарен" от Солун и платен с пари от Гърция, съответно и със "скромна комисионна" за тогаващният кмет. Пловдивчани не разпознават Филип Македонски като близък до себе си и затова набързо го кръстиха "Сервитьора". А този така наречен "интелектуалец" (незнайно от кого) Бадев бъдейки явно се има за по-голям елин дори от самият Филип Македонски, щом му е толкова мил, свободно може да напусне града и да се засели в Солун. Там да настоява за поставянето на паметници свързани с историята на Антична Македония. Аман от псевно историци и толерасти. В Пловдив има много повече българи заслужаващи паметници, а не личности от историята на съседна Гърция. Май някои управници забравят как до преди по-малко от 2 века точно в Пловдив гърците са полагали неимоверни усилия да асимилират и гърцеизират българското население.
-1
 
 
по-добре ФИЛИП МАКЕДОНСКИ ,отколкото джамията да е в центъра на вниманието на туристите, личи си че сме били 500 г под турско робство
+1
 
 
"Сервитьора" може да се сложи в двора на ТОХ-а :)))
+2
 
 
ами тези интелектуалци да идат в гърция да сложат някоя наша статуя
+3
 
 
СПОРЕД МЕН ,МЕСТОТО НА ПАМЕТНИКА НА ФИЛИП МАКЕДОНСКИ Е НЯКЪДЕ ДО ГРЪЦКОТО ПОСОЛСТВО.МОЖЕ БИ ,В ГРАДИНКАТА НА ГРОЗДОВИЯ ПАЗАР..И ПОСТАВЕН НА НОРМАЛНА ВИСОЧИНА -КАКТО Е ПОСТАВЕН БЮСТА НА БОТЕВ В ГРАДСКАТА ГРАДИНА.
+2
 
 
СЪГЛАСНА СЪМ Г-ЖА ДИМИТРОВА -ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ КАЧЕСТВА НА ТОЗИ ПАМЕТНИК ,МОЖЕ БИ СА СЪМНИТЕЛНИ...МОЖЕ БИ ,ЗАТОВА БЕШЕ И НА ТОЛКОВА ВИСОКО,ТА НИКОЙ ДА НЕ ГИ ВИЖДА ...НЕ СЕ ВПИСВАШЕ ДОБРЕ ТОЗИ ПАМЕТНИК НА ТОВА МЕСТО...ДО РИМСКИЯ СТАДИОН И ТУРСКАТА ДЖАМИЯ...МНОГО НАТРУПАНО Е...ОТ ЕТАПИ В ИСТОРИЯТА НА НАШИЯ ГРАД...И ВСЕ ЕТАПИ НА ПОДТИСНИЧЕСТВО С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА - ФИЛИБЕ,ТРИМОНЦИУМ,ФИЛИПОПОЛИС...ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ,ТОЛКОВА ЛИ НИ Е МЪЧНО ,ЧЕ СА СИ ОТИШЛИ ВСИЧКИТЕ ,БЕЗ ДА УСПЕЯТ ДА НИ ПОГУБЯТ,ТА ЧАК И ПАМЕТНИЦИ ДНЕС ИМ ВДИГАМЕ..ВЯРНО,ТОВА Е НАШАТА ИСТОРИЯ,НО ТАКА ЛИ В НЕЯ НЯМА ЕДИН ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ЗА ПАМЕТНИК,ТА НАПРАВИХТЕ НА ФИЛИП ..???...
+1
 
 
Написах дълго писмо, но не мисля, че има смисъл и го изтрих. Ще кажа само: Хора, четете, преди да напишете "Долу!". ... прочетете за статуса на тракийските войски в армията на Александър. Научете легендата за Евмолп - сина на Посейдон /опааа - той май беше елинския бог на морето/. Вижте, кой е частния учител на децата на Филип Втори, преди да го наречете варварин. ... и най-важното КОГА се е случило всичко това! Като научите повечко, крещете колкото искате "У-у-у!". ... ако още не сте променили мнението си. Все пак съм съгласен, че мястото на паметника може да е другаде.
+4
 
 
Писателят Здравко Попов каза, че Филип втори бил "цивилизован човек" бил Елин, и не бил изтребил никой, когато е ивал по нашите земи !!! На това твърдение всички историци биха се изсмяли гръмогласно ... Освен това г-н Бадев ясно заяви, че не е нужно мнението на пловдивчани, а на така наречените (незнайно от кой) интелетуалци .... и с това нагло изказване иска да води Пловдив към 2019 година ... дано има кой да ни пази ..
+3
 
 
Кога в тая държава ще се зачете закона "глас народен - глас Божи!", айде вече вместо да се хвърлят пари за това и онва при всеки мандат - да се пускат анкети с това какво иска народа, сега при Тотев уж започва да се прилага, ама да видим. По въпроса конкретно - на мнение съм че вместо да се слагат изчанчени скулптури по центъта спокойно може да се правят паметници и бюстове както в градската, нека се гордеем с нашите деди писатели и революционери ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: