ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна поставянето на камерите в "Северен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 23.03.2012Коментари (13)7849
Започна дълго рекламираното поставяне на камери в "Северен", видя репортер на Plovdiv24.bg. Става въпрос за кръстовището на булевард "България" и улица "Васил Левски", което ще бъде наблюдавано от 9 камери. Вчера с окабеляване на участъка реално стартира целият процес по монтажа. Специални табели ще предупреждават за навлизането на кръстовище, което е поставено под видеонаблюдение. По този начин се поставя началото на изпълнение на проекта, чиито корени датират от близо една година.

Устройствата, които са с висока резолюция, са собственост на ОД на МВР-Пловдив и не могат да бъдат използвани за наблюдение във вътрешността на жилищни сгради, а се поставят с цел превенция и контрол на криминогенната обстановка в района.

"Броят на камерите по кръстовищата зависи от големината на пътните артерии. На по-големите от тях ще има по 10 камери", поясни още Ралев. Такива например са кръстовищата на бул. "България" с ул. "Победа", бул. "Васил Априлов" с бул. "България", бул. "Дунав" с бул. "Васил Априлов", бул. "Дунав" с ул. "Васил Левски" (Карловско шосе)", заяви преди време районният кмет Ральо Ралев за нашия сайт.

Чисто статистически се очаква между 20 и 40 % от престъпността в района да намалее", каза още районният кмет. Той добави още, че записите от камерите ще бъдат използвани при разследвания на криминални престъпления, при охрана на обществения ред и за следене на трафика в пиковите часове.

"Поради това, че в тях няма монтирани радари, данните от тях няма да могат да се използват за съставяне на актове за превишена скорост, но ще могат да записват нарушители, преминаващи на червено и те после да получават съответното наказание за това", обясни районният кмет.



Още по темата: общо новини по темата: 37
19.11.2022 »
02.08.2022 »
20.02.2015 »
23.07.2014 »
10.06.2014 »
28.05.2013 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще чакаме и камера на кръстовището на мебелна къща-сточна гара-БауМакс. Там постоянно има поне по 5-6 коли минаващи на червено във всяко направление.
+3
 
 
Това с камерите е добре, но никъде по-надолу не прочетох как ще се реши проблема с левия завой по бул.България. При всички положения трябва да има допълнителна секция за ляв завой на светофарите. Всички знаем, че сега той е почти невъзможен при зелен сигнал заради натоварено движение насреща. Всички завиващи наляво минават на жълто или направо на червено ... И като завалят едни фишове....
+3
 
 
Е те нямат най-важното - радар. Значи тези камери не ги слагат за да нормализират движението по пътищата, а с цел да ни наблюдават. Средната скорост в града е 80км/ч..
0
 
 
Браво нещо похвално наистина. Но защо това предложение беше нужно да се осъществи, след куп ПТП-та , трагични случаи и много пострадали, този въпрос си задавам аз на самият себе си. Дано стигнат средствата за поставяне на камери на всяка пешеходна пътека, защото е наистина жизнено важно за пешеходците на гр. Пловдив. Също така дано се реализират скоро по същият начин и останалите въпроси свързани с главния проблем както в гр. Пловдив така и в страната,които сме поставили към община Пловдив като критерий на първо место с предложения и мнения ,а може да предоставим дори и проекти за създаване на постоянна работна ръка в реставрирани завиди и нови такива. Всъщност такива проекти има вече одобрени.
+2
 
 
На самите снимки вече има двама нарушителя, не правилно паркирали мерцедеса и колата на Анди, Буса на Дерони май мина на червено :) Защо не монтират камерите там където трябва и каквито трябва, а монтират на най слабото кръстовище най обикновени камери ?Пак ни похарчиха парите напразно !
-2
 
 
"...Поради това, че в тях няма монтирани радари, данните от тях няма да могат да се използват за съставяне на актове за превишена скорост, но ще могат да записват нарушители, преминаващи на червено и те после да получават съответното наказание за това..."Интересно кои по-точно нарушители ще се санкционират, всички или само тези имащи регистрационни табели? При МПС-тата е лесно, а останалите идиоти неспазващи правилата за движение какви са? Недосегаеми или извънземни ?
You can't rely on other people to make you happy
на 23.03.2012 г.
+5
 
 
Eeе, най-накрая. Време беше. Вече се чудех дали изобщо ще се случи. Айде сега да ги видим джигитите, които минават на червено :) Минавайте пак, даже вече и път ще ви правя.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: