ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители: Плащаме за детска градина дори детето ни да е отсъствало!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 04.04.2012Коментари (92)15319
© Plovdiv24.bg
Плащаме в детските градини дори детето ни да не е посещавало забавачницата, алармираха на редакционната поща на Plovdiv24.bg притеснени родители. 

"Дъщеря ми отсъства по семейни причини, но се оказва, че въпреки това трябва да заплатя такса в размер на 50% от предвидената, което прави около 1.20 лв. на ден. Досега можех да извиня тези отсъствия с бележка, но това вече не е позволено. Единственият вариант да не плащам е да взема бележка от личния лекар, че детето е било болно. Защо трябва да "субсидирам" общинския бюджет при условие, че не градината, а някой друг в дадения случай се е грижил за детето ми?", пита една от майките, чието дете посещава детско заведение в "Южен".  

Обърнахме се към зам.-кмета по образованието Стефан Стоянов

"С последните промени в Наредбата, приети преди две заседания на общинския съвет, се въведе минимална такса, която фигурираше и в предната Наредба. Такса не се заплаща само когато детето е било болно, както и в периода 1 юли-31 август", коментира Стоянов казуса пред репортер на Plovdiv24.bg.

Зам.-кметът беше категоричен, промените са се наложили, тъй като дори да отсъства от градина, мястото на малчугана се пази и за него се приготвя храна. "Всички грижи се полагат, а детето в случая не ходи основателно", поясни още Стоянов. 

Той обясни, че държавата и общината харчат годишно над 20 млн.лв. за детските градина в Пловдив, от които 12 млн. лв. са от бюджета на града, а останалите са държавно субсидиране.  



Още по темата: общо новини по темата: 21
13.07.2014 »
26.06.2014 »
25.05.2014 »
23.01.2014 »
14.12.2013 »
11.06.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бихте ли обяснили мили майки,какво плащате с тези 2,40лв на ден? Храната ,гледането по 8-9ч на ден,отоплението през зимата и мн.др.? И още нещо,когато човек иска да има деца трябва да прецени дали може да ги отгледа сам или не,а не да чака държавата да им ги гледа.Защото разходите на едно дете на ден е минимум не по-малко от 10лв ако не и повече.Ако това не е помощ.здраве му кажи.
-1
 
 
От началото на м.Април, до днес -18.04,детето ми не посещаваше яслите, първо защото беше болно,после поради семейни причини(пуснах молба за отсъствие от полагащите се 21 дни).днес на 18-ти 04 го водяв яслата , и ми дават копие от наредбата за таксите в променен вариант,която гласи, че трябва да заплатя 50% от таксата за тези дни когато детео ми е отсъствало по семейни причини.подала съм молабата си на 03.04., и от този момент не съм ходила в яслите до днес.а промяната в наредбата е предадета на 05.04, и влиза в сила от 01.04(т.е. със задна дата).никои от ръководството не ме потърси за да ме уведоми за промяната, а ме търсиха 5 пъти ,за да ми напомнят че трябва да си платя таксата за предния месец.и сега ако се зачекна и кажя,че няма да платя за тези дни ,поради факта ,че не са ме уведомили, и че съм подала молбата си преди изобщо промяната в наредбата да е стигнала до яслите, най-вероятно, ще изхвърлят детето ми от детското заведение.за това,че си търся правата и в условия на криза си отстоявам своето....какъв ще е резултата?негативен за мен. четох изказване на г-н Стефан Стоянов ,защо се е наложила такава поправка в наредбата:Зам.-кметът беше категоричен, промените са се наложили, тъй като дори да отсъства от градина, мястото на малчугана се пази и за него се приготвя храна. "Всички грижи се полагат, а детето в случая не ходи основателно", поясни още Стоянов. защо тогава от яслите изискват, да се обадиш до 8.00,ако детео е болно и ще отсъства-за да не го броят като порция за храната,и да се знае, че за това дете НЯМА да се полагат грижите, поради факта,че то отсъства. не намирам логика в решенията на новия кмет, и четно казано съжалявам, че съм гласувала за него!!!
на 11.04.2012 г.
-1
 
 
От мен едно огромно БРАВО за Общината.Разбира се,че трябва да си има такава минимална такса,която да покрива разходите по заплати на персонала и т.н.Да,нека да се плаща се ,ако ви скимне да не си водите детето.Така трябва да е.На който му е висока месечната такса от 50 лв.,да напуска детската градина.Таман ще да даде шанс други деца да бъдат приети.Ако зависи от мен,дори и за отсъстващите по болест би трябвало да си върви тази мин.такса.
-1
 
 
Здравеи те това с овеличаването на таксата е разбераемо но да плащаме когато детето ми не е на градина защото е болно и навсичкото отгоре да пиша молба за това че сме болни и да званя да ги предопрядя.Незнам как е вашата градинина но в ОДЗ;ЕДГАР БАРОУ жк.ТРАКИЯ през седмиц си имаме и тетър които също стува пари а междодругото тази трупичка от години работи явно към градината.
0
 
 
Според Евростат минималната работна заплата за януари 2012 год е : България-138 евро,Румъния -162 ,Турция-363,Португалия-566,Франция- 1398 1Люксембург-1801. В Турция средната работна заплата е ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ МИНИМАЛНАТА -следователно 726 евро или приблизително 1440 лева.Нека бъдем точни.Справка на средна работна заплата в Европа.
-2
 
 
това е една нация от мрънкачи,на които все нещо не им харесва.Вместо да плюете кмета Тотев ,погледнете за колко кратко време колко много направи за града ни.ДВ° вместо да се оплаквате от цените в България се замислете в другите държави колко стуват тези услуги.при средна заплата от 500 лв градината е 50.А ясно ли ви е ,Че в Турция например при средна заплата от 700 лири държавната градина е 180,а ясла изобщо няма.има само частна,която излиза около 750 на месец ?!! Моля ви,осъзнайте се и стига се оплаквайте
-2
 
 
вечно недоволни...за 1,20 на ден някой да ти гледа детето,да го храни,да го отоплява и т.н.,а те пак недоволни и пак много им се вижда.
+2
 
 
"Зам.-кметът беше категоричен, промените са се наложили, тъй като дори да отсъства от градина, мястото на малчугана се пази и за него се приготвя храна." Този зам.кмет поне да не се излага с лъжите си. Детето ако се заведе в детската градина след 8.30 часа не се допуска да влезне с мотива, че до 8.30 часа се преброяват децата и се приготвя храна само тези които са преброени и детето не го приемат защото не е предвидено за разкладката и нямало да има какво да яде. Иначе за високото качество на храната и за грижите за децата ни таксите които искат са малки и кметчето може да ги увеличи още един път есента - всичко е по мед и масло...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: