ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Пушачи от съседна сграда видели давещите се момиченца, но не им помогнали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:47 / 25.04.2012Коментари (31)10886
© Plovdiv24.bg
В бели ковчези и с бели траурни венци десетки близки и съседи вчера изпратиха в последния им път 8-годишната Мария Павлова и 13-годишната є най-добра приятелка Даниела Благоева. Погребенията им бяха през час и половина в потъналия в скръб и траур Асеновград.

Двете момиченца се удавиха в необезопасен водоем на "Напоителни системи" в неделя. Първо вирът погълнал по-малката. С риск за своя живот каката Дани се опитала да помогне на най-добрата си приятелка, с която били неразделни. Детето подало крака си на Мими, за да се опита да я издърпа, но не успяло. При опитите си да се захване и да излезе по-малкото момиченце събуло маратонката на Даниела. Обувчицата на каката била открита от водолазите край трупа на Мими в неделя. След това и Даниела се подхлъзнала и паднала в ледената вода. Според полуделите от мъка хора водоемът, погълнал момиченцата им, е взел поне 10 жертви за последните три години. Затова и чичото на 13-годишната Дани - Георги Илиев, е категоричен, че съдебно дело ще има. Че трябва да бъде потърсена отговорност от виновниците за трагедията, за да няма в бъдеще погребения на удавени деца.

В спокойния неделен следобед пушачи от отсрещна къща видели как 13-годишното се опитвало да спаси по-малкото дете. След като изпушили цигарите си на терасата, мъжът и жената се прибрали, без да се опитат да помогнат на двете дечица или поне да се обадят на 112. Това разказа вчера бащата на 13-годишната Даниела Благоева - Йордан. В неделя той е бил на работа в курорта Пампорово, където е охрана на почивна станция. Чул се е с дъщеричката си Дани малко преди нещастието.

Момиченцето му се обадило и му казало: "Татко, с колелото излизаме." Това са били последните думи, които бащата е чул от детето си. Малко по-късно майката Мариана, която готвела вкъщи сармички за вечеря, също потърсила по телефона дъщеря си. Попитала я е къде е. "Тук съм, мамо, наоколо", отвърнало 13-годишното момиченце. Минути по-късно станало нещастието във водоема.

Според чичото Георги отдавна водоемът е трябвало да бъде обезопасен с по-висока ограда, защото наоколо има училище, спортна зала и много деца играят там. Близките на удавените момиченца не могат да проумеят защо двете са прескочили оградата и защо заради изпуснати мобилни телефони са рискували живота си.

"Малкото дете е паднало, а голямото се е опитало да му помогне. Никой не може да каже как и защо. Може би двата телефона заедно с чантичката да са паднали във водата. Не знаем, това вече никой не може да го каже със сигурност", предполага Георги.

"Приказките за слаб родителски контрол са от хора, които не знаят за какво става въпрос. Като ми се обади в 14,30 часа, й казах да внимава къде ходи. Знаем ли, че с колелото ще отидат там?", плаче таткото Йордан Благоев. Той обвинява и себе си за нещастието, защото е възпитал дъщеричката си винаги да помага на по-слабите.


Източник: в. "Монитор"


Още по темата: общо новини по темата: 7
03.05.2012 »
29.04.2012 »
28.04.2012 »
24.04.2012 »
23.04.2012 »
23.04.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А и от Пампорово е видял че тия двамата пушат на терасата и не помагат!!!Гади ми се от българските медии които се чудят как да си вдигнат рейтинга!!!Бог да ги прости децата... :(((
+3
 
 
Сърцето ми се къса, като чета тази статия! Бог да ги прости, миличките! Дано са отишли на по-добро място!
0
 
 
Щом има ограда кое му е необезопасеното.Прескочили оградата и после някой бил необезопасил.Аз ли нещо не разбирам или трябва да се пусне ток по оградата за да е обезопасено.И тогава пак ще има недоволни.Все пак лека им пръс.
-2
 
 
...ето какви са пушачите-да забраним пушенето по терасите!а за момичетата,съжалявам....:(
+3
 
 
това ми звучи изключително невероятно, ей така ще си пушиш и ще гледаш как 2 деца се давят, абсурд. медийна интрига е това.
+2
 
 
От статията не става ясно от къде бащата на загиналото момиче е разбрал, че тези хора са гледали, без да помогнат. Лично ли е разпитал, или е получил тази информация от полицията? Ако все пак това е вярно, хората, които не са се притекли на помощ или поне не са се обадили на 112, следва да бъдат привлечени като обвиняеми за престъпление от общ характер, защото, ако някой наблюдава, че живота или здравето на друг човек е в опасност и не се притече на помощ, ако от това не следва риск за него, носи наказателна отговорност. А поне да се обади на 112 или на 150 не е опасно по никакъв начин за него.
+2
 
 
"...Двете момиченца се удавиха в необезопасен водоем на "Напоителни системи" в неделя..." Пълни глупости! Човек като си е наумил да прави щуротии, няма нито ограда нито каквато и да било друга сила, която да го спре да си троши главата! И 10 метра ограда да се вдигне, който си е наумил - стълба ще си направи и пак ще прескочи. Повечко внимание и разговори когато е трябвало и децата щяха да знаят, че мястото не е безопасно и нямат работа там! Докога безхаберните родители ще търсят вината за собствените си провали в околните? И приказките за "слаб родителски контрол" са точно от тези, които знаят във всеки един момент къде и с кого са децата им, но не само това, а и са се постарали да възпитат децата си да са достатъчно отговорни и да се пазят когато са навън в градската джунгла.
Бисмарк е казал: "Не ни трябва 5 милионна армия за да завладеем Европа... дайте ни 2 000 българи и ще завладеем света!"
на 25.04.2012 г.
0
 
 
Колко жалко за децата и още по-жалко за подобията на човеци, гледали отстрани случващото се ... Не знам с каква съвест ще заспиват нощем, но им желая безброй безсънни нощи !
+2
 
 
могли са само да извикат помощ и да спасят децата преди да си допушат цигарите
+2
 
 
как така тия хора ще ги видят че се давят и няма да им помогнат :О :Х тцтцтц горките,нека почиват в мир !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: