ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Можем да загубим над 10 млн.лв. заради стари грешки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:15 / 09.05.2012Коментари (15)4951
© Plovdiv24.bg
С над 10 млн.лв. може да бъде ощетена общината, ако загуби съдебните дела, които се водят срещу нея заради предишните управления на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви кметът Иван Тотев като уточни, че в сумата влизат и 3-те млн.лв., с които се слага край на "уродливата" концесия на спирките в града.

Припомняме, че вече писахме как концесионерът на пешеходния подлез на площад "Съединение" е осъдил Община Пловдив за близо 700 000 лв. Освен това, Общината ще трябва да заплати и 2.2 млн.лв. на "Инжстрой" - "Драгиев и ко", извършила реконструкцията на участъка на бул. "Руски" между "Шести септември" и моста на Герджика. Близо 1 млн.лв. пък губи градската институция в съдебен спор с фирма "Ара". 

Днес градоначалникът беше категоричен, че община Пловдив ще обжалва горните решения и ще търси допълнителна експертна помощ и от частни адвокатски кантори.

"Цялата капиталова програма на Общината е по-малка от сумата по всички тези дела. Ако загубим, то това означава заради предишните управления другата година да рискуваме градът да няма такава програма", коментира възмутено кметът. 

Той сподели, че се надява да няма други такива финансови искове към градската институция.



Още по темата: общо новини по темата: 19
26.01.2016 »
14.01.2016 »
09.01.2014 »
28.06.2013 »
14.02.2013 »
14.02.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В този случей наистина е грешка на старата власт. Въпроса е какво се прави от новата власт освен без проблем да изплащат обещетенията? Това показва че не са достатъчно кадърни за управление. Нека да започнат да подвеждат под отговорност и тези пари да се плащат от хората подписали тези документи.
+2
 
 
Странна работа. На всички гейбери все "предишните" са им виновни, и все "стари грешки". А те са чисти и неопетнени гейберчета.... в тях грешка няма, все някой друг е виновен.
+3
 
 
Стари грешки за 10 милиона. Тези грешки са документирани с подпис от лица,които не са на луната.Ако и сегашното управление, ще плати глоби с парите за Пловдив,вместо да предприеме дело срещу виновните,то директно ни се казва,че 'ние сме същите' или поне сме слабо управление и неможем да въведем ред,различен и задължителен. Както се осъждат хора за 100 лв ощетение, защо да е невъзможно за милиони. Мисията на кмета е да предприема генералните неща и ги реализира с екипа,а не да подминава проблемите(като тези милиони пари).Разбира се,че от него зависи! Има подписи,има юристи,има свидетели,има нескрити аргументи.Остава изборът му,дали да се реализира като добър кмет и остане с това име или след мандата ,да си заминава като предишния "кмет",който с екипа бяха сиромашко невидели.
+3
 
 
ЗНАЧИ НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА СЕ СЕТИ ЗА БУЛЕВАРДИТЕ ОКОЛО ЦЕНТЪРА НЕ МОЖЕ СЕ КАРА ОТ ДУПКИ!!!!!И НАЙ ВЕЧЕ ТУНЕЛА НА ПОЩАТА ДА ЗЕМАТ ДА ДАДЪТ НЯКОЙ ЛЕВ ЗА УСВЕТЛЕНИЕ И ДУПКИТЕ ДА ОПРАВЯТ ЧЕ Е ГОЛА ВОДА МАЛКО ДА СА УСВЕЖИ ТО БИВА БИВА АМА НА НИЩО НЕ БИВА !!!!!
+7
 
 
Чакаме да видим как ще се похарчат дадените 23 милиона за софийския боклук.Дали ще има нещо налице или ще потънат в бездънната каца на общинския бюджет?Ако не са потънали вече...
0
 
 
Ако наглият селяндур Славчо Атанасов се осъди и му се конфискуват милионите, които направи от краденето докато се правеше на кмет този баланс може да се компенсира частично. При всички случаи карловският селяндур и наглеца Чомаков трябва да бъдат съдени!
+3
 
 
АЙ УИЛ БИ БЕК!АЙ УИЛ БИ СЕЛСКИ БЕК! ПОДПИС:СЛАВЧО
+11
 
 
Г-н Тотев вярвам,че успоредно с делата, които са заведени относно исканите суми от въпросните фирми би било наложително да бъдат призовани лицата подписали договорите с тях и им се потърси съдебна отговорност.Трябва да поемат вината си.Ако трябва конфискация на движимо и не движимо имущество.Ако обаче не им бъде потърсена дали на Чомаков или Славчо и не излезе наяве комисионните, които са прибирали по тази логика няма гаранция,че вие също няма да тръгнете по техните стъпки с ясното съзнание,че и на вас един ден няма да ви бъде потърсена отговорност.В крайна сметка плаща народа.Това е един омагьосан кръг от клики които се въртят 22 години..Познато до болка на народа..
+7
 
 
Така ще е докато не се променят (и започнат да се спазват) законите! Сега нито Чомаков, нито Славчо ще си получат заслуженото, а кой знае какви "комисиони" са получавали за тези сделки. В такъв случай защо да не очакваме същото от Тотев и от всеки следващ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: