ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Античният театър ще бъде ограден с пана, рекламиращи културните обекти на града
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 14.05.2012Коментари (54)7907
© Plovdiv24.bg
Прозрачните пана, които ще ограждат Античния театър, ще представляват изложба, която ще рекламира културните обекти на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това заяви на брифинг кметът Иван Тотев. Процентът на рекламите ще бъде не повече от 50-60, за да може през останалата част да се вижда античното съоръжение, допълни още градоначалникът. Масите на заведенията ще бъдат изместени с 3 метра назад с цел да се открие алеята, по която пловдивчани и гостите на града ще могат да разглеждат изложбата.  

В проекта за Античния ще бъдат създадени туристически маршрути, като чрез тях освен видимата част на съоръжението, ще може да се стигне и до второто и третото ниво на сцената, където в момента се намират статуите. Пространството от южната страна на тунела също ще бъде социализирано и превърнато в част от предвидената музейна експозиция на открито.  

Отворите към подземното ниво на Античния театър ще бъдат със стъклен таван, предвижда се и мултимедийно презентиране на съоръжението.




Още по темата: общо новини по темата: 4
02.09.2023 »
14.05.2012 »
11.05.2012 »
10.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тези рекламни пана (най - вероятно от мрежест винил тип: mesh) се запрашават много бързо. Нашият град е адски прашен и според мен лицето на Античният ни театър, ще заприлича по скоро на "г*з" с извинение! Това пък със стъклените тавани, ако наистина бъдат разработени от плексиглас е направо върхът! Този плексиглас е доста неустойчив, особенно прозрачният, на външни условия.....интензивни, както е това място. Моля нека г-н кметът да преразгледа малко общинските обекти....все пак беше общински до скоро, и да налее тези пари по места, където наистина е нужно!!!!! Единствено подкрепям и тук с риск да си навлека негатив от заведението, е да се преместят въпросните маси от лицето на театъра, за да може спокойно всеки гост да разглежда обекта. Нека превърнем Пловдив в градът, който трябва да бъде, стига с тез грозни винилни транспаранти навсякъде!!!! Реставрирайте и реновирайте сгради, фасади, паркове, градини.....не ни прахосвайте данъците за глупости!!!!
-1
 
 
ами да земат да заградиат и альоша и джамията и римския стадион аааа и одеона ... малоумници
+2
 
 
Много, много лоша идея е това за преграждането с пана...Надявам се поне след известно време управниците да имат доблестта да признаят, че са направили грешка като са си мислели, че с това ще се печелят повече пари и да върнат гледката на пловдивчани.
+7
 
 
Господин Кмета се е смахнал!!! Уважаеми г-н Тотев, що за ориенталска дивотия е това с таксите? Живеем в 21 век и културното наследство трябва да е достъпно за всеки. Ако някой наистина иска да влезне в който и да е културен обект нека си плати, но да се поставят заграждения това вече е абсурдно. Любопитно ми е колко е инвестицията за тези пана, коя е фирмата изпълнител и колко пари ще спечели общината от такси. Аз като обикновен гражданин който си плаща съвестно данъците и проявява завиден мазохизъм за да намирам все още сили да остана в тази разтурена държава съм абсолютно възмутен от този акт на печалбарство. Тотев построи си ти нещо и му слагай такси.
-1
 
 
да ме извинява кмета ама рекламни пана и плексигласи там си е чиста дивотия,като се е загрижил толкова за концертите там,правят едни подвижни пана и се решава проблема(макар че това е много тъп довод,ами може да не ми се влиза всеки път,а просто да се полюбувам на гледката)По добре да мисли кмета как да привлече инвестиции в града,а не да вади пак левчетата от обикновенните хора
+1
 
 
На рекламните табла ще рекламират Античния театър,та който не иска да дава пари за билетче,нека да гледа Античния на картинка.Или не дай си Боже и за тази изложба да искат билетче.
+3
 
 
И съм "за" и съм "против".Нека да има такси за туристите, но да кажем не ми изглежда реално бедния български пенсионер,ученик да изкара пари за вход.Трябва да се измисли компромисен вариант.Защо не отворен вход един път седмично- всеки Понеделник.Повечето посещения са през уйкенда,така че няма да има големи загуби за хазната
0
 
 
Първоначалната идея беше доста глупава,но са я поошлайфали.Прозрачните пана са добра идея и "изложбата" по тях също.Така който иска може да разгледа театъра и да се наслади на гледката,а който иска да влезе,естествено, си плаща. Стига сте мучали,престанете да бъдете стиснати евреи,щото ако не се плаща мрънкате че се руши,а като се плаща мрънкате че е тъпо да се плаща и май май много никой не размишлява като говори
+6
 
 
ни съм видял нито чул да се крие гледка от туристи, бизнесмениджър не би го сторил, а и местни такси са регионална политика, и в деинстустриализиран град, в ико среда с бизнес на кухи обеми и златни монополисти надежди всекакви ги забравете, за хазната нема прокопсия с левчетата вход
-1
 
 
Подкрепям Тотев... надолу всички мрънкачи са давали евраци за да влязат някъде из Европата на подобно архиелогическо съоражение, ама тук като трябва да дадат било БЕЗУМИЕ. Не е безумие господа, безумие е това да се руши и да не пълни хазната...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: