ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обмислят кръстовището-убиец до "Лайпциг" да се регулира със светофар
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 05.06.2012Коментари (24)7077
© Plovdiv24.bg
Има вариант кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Любен Каравелов" да се регулира със светофарна уредба, научи Plovdiv24.bg. Припомняме, че става въпрос за участъка до хотел "Лайпциг", където наскоро, както вече писахме, при катастрофа между лек автомобил и мотопед на място загина мотопедистът.

Кръстовището е дадено за разработка от зам.-кмета Александър Държиков на фирмата, изработваща Генералния план за движението в Пловдив. Един от вариантите на Mott MacDonald, който се изследва е на мястото да бъде поставена светофарна уредба.

До месец от фирмата трябва да представят проект за целия град, който да е съгласуван с ЕСУТ и одобрен от КАТ. В него влиза и например ул. "Гладстон" да стане еднопосочна в посока запад. Според Mott MacDonald така трафикът ще се насочи по бул. "Васил Априлов" и "Любен Каравелов" и това ще даде възможност за поставяне на светофарна уредба на кръстовището на хотел "Лайпциг".

Всичко това е станало ясно по време на рутинните срещи в Община Пловдив, но от фирмата все още не са представили окончателния проект за Генералния план за движението. Последната дума имат ЕСУТ и КАТ.


Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това да се направи Гладстон еднопосочна е най идиотската идея която съм чувал. Улицата има нужда от разширяване не от още повече запушване. В момента има 3 начина да се мине под главната. През сточна гара, през 6-ти септември и през гладстон. Нали се сещаш какво ще стане ако едната от тия артерии се отреже. Да не говорим че стигането до другите е УЖАС и че са адски задръстени. В посока изток никога няма задръставния на Гладстон. Има в посока ЗАПАД в 5 часа. Да не говорим че това е най прекият път през Пловдив - От Пещерско на Цариградско.
+1
 
 
Трябва според мен да се огранчи движението на товарни автомобили над 3.5т. в града.Освен това в кварталите не трябва да се допуска движение като за булевард.Трябва контролните органи а и не само те да работят за повишаване на културата на движение на всички учстници в движението.Не мотоциклетистите да се оплакват как са ги затваряли по пътищата а да внимават как шофират и какви рискови маневри предприемат на пътя.Пешеходците да внимават и да присичат на обозначените места.Шофьорите на леки автомобили да спазват законите и да не се състезават по улиците (под състезаване имам предвид всекидневното шофиране на голям процент водачи които всеки ден виждам по улиците.А шофьорите на камиони и бусове да знаят че и другите водачи са на пътя.Не са сами по улиците.Към органите на реда да използват власта си за да контролират и наказват.Включително и мене когато съм нарушил правилата.И още много много неща.Съболезнования на близките на загиналите по пътищата в страната!!!
0
 
 
От мн обмисляне пак чте смачкат някой човек скоро:(:(:(
+1
 
 
защо давам ромъния за пример?защото вече трябва да гони поне тях другите нямат стигане
+1
 
 
какъв светофар в кой век живеем да се направи кръгово този тип кръстовища са доказано най безопасни наскоро пътувах в ромъния и там почти навсякъде кръстовищата сатакъв тип
0
 
 
Най добре е кръгово ама това няма как да стане,защото трябва да бутнат поне един два блока от източната страна на руски,по добре да е позволен само десен завой,а по средата да го затворят да не се бутът някои тарикати да правят ляв завой.
0
 
 
обмислят...как може изобщо да се обмисля вариант за светофар при положение че загиналите там са стотици,ако кмет5а ни беше на място щеше да издаде заповед докато се сложи светофарна уредба всеки ден да има екипин кат на самото място..ама бг. работа..като всичко останало...
+3
 
 
Смятам че колелото на централна гара е достатъчно близко и по Любен Каравелов трябва да е разрешен единствено десен завой. Целия град е препълнен със светофари и при положение, че не са регулирани е истинско мъчение да се придвижваш в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: