ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Преди да се "инвестира" в лифт на Бунарджика, тепето трябва да се "обнови"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:40 / 16.06.2012Коментари (17)6662
© Plovdiv24.bg
"Здравейте! Провокирана от материала ви: Изграждат лифт на Бунарджика? и по-специално от идеята на кмета Иван Тотев за това, искам да споделя няколко неща с читателите на Plovdiv24.bg", пише на редакционната поща на сайта Марияна Киречева. Тя е категорична, че преди да се инвестира в построяването на това надземно съоръжение, трябва да се инвестира в реконструкцията на Бунарджика.

"Тепето може да се превърне в изключително туристическо място, стига някой да се заеме да го "обнови", категорична е нашата читателка. В писмото си тя изброява някои от проблемите според нея, с които Общината трябва да се заеме.

"Първият проблем е с изоставеният ресторант, който открай време е свърталище на наркомани, педофили и прочие. Другият голям проблем е липсата на кошчета по пътя към тепето, тъй като хората с кучета (по-точно тези, които хвърлят изпражненията на животните си) няма къде да хвърлят т.н."боклук".

Освен това, на върха на тепето има изоставена сграда, която доколкото знам, преди е била кебапчийница. И един "зарязан" фонтан, който се пълни единствено когато завали дъжд", изброява Марияна Киречева.

Според нея още едно място, което може да стане прекрасно за отдих, е "бялата мечка", намираща се малко над алеята. "Там, доколкото знам, е било баня и е имало малко
водопадче", пояснява тя. Писмото й завършва с думите:

"Като цяло мисля, че управляващите трябва първо да помислят как да оправят тепетата в Пловдив, преди да правят каквито и да било лифтове. И мисля, че е време да се вложат пари в тези изключителни за нашия град места!".

Припомняме, че идеята на градоначалника да се построи лифт на Бунарджика вече е обсъдена от местните властимащи. Съоръжението ще тръгва от Летния театър и ще стига до върха на хълма. Според кмета по този начин мястото може да бъде превърнато в още по-голяма атракция както за жителите на Пловдив, така и за туристите и гостите на града под тепетата. За реализирането на тази цел обаче най-напред е необходимо да бъде намерен инвеститор. 

Според заместник-кмета по "Общинска собственост и градоустройство" Димитър Кацарски начинанието е напълно осъществимо. Търси се инвеститор, който да има желание и възможности да построи въпросния лифт, като един от възможните варианти например е концесия.

"Знаете, че тепетата са защитени природни територии и имат особен статут с ограничения при строителство, но изграждането на лифт няма да попречи на екологичното равновесие на хълма", обясни преди време Кацарски.



Още по темата: общо новини по темата: 61
01.07.2023 »
17.03.2022 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
21.09.2021 »
30.06.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мисля, че всички изпускат една особеност относно идеята за лифта. Всички разсъждават дали на пловдивчани е нужен или не лифт до Альоша. А всъщност идеята за лифта е в комплект от много други начинания градът ни да се превърне в привлекателна, В ПРИВЛЕКАТЕЛНА туристическа дестинация за ТУРИСТИ. Ако това стане, ако на ненапечатаната още туристическа карта на Пловдив има достатъчно забележителности и атрактивни места за посещение от турист, посетил града ни, тогава ще е добре за общинската хазна. Чак след това може да се мисли за кърпежи на дупки, за детски площадки и ред други подобрения за по-добър живот на нас, пловдивчани. Такива и сега се правят и са се правили и преди. ВЕЧНО ще се правят! Защо не прогледнете и не видите, че каквото и начинание да прегърнем, колкото и целесъобразно да е то, винаги се спъваме от липсата на средства и ... дотам. Разбирам в неверието на обикновениет хора, какъвто съм и аз, в управляващите по принцип, в лобистки интереси и т.н. Но ако не се започне, няма и да се направи. Някои ще ревнат вероятно и за разкопаването на площад Централен - срещу пощата стартираха археологически изкопни дейности. Ще кажат, развалиха ни хубавия площад, няма да да вземат да оправят дупките по пътищата, ами се занимават с глупости. Само че именно тези глупости привличат туристи от цял свят по различни известни градове. Имаме шанса да сме били главен град на римска провинция, ами нека го използвме за доброто на всички. Сега без лифта, колко хора се качват горе на Альоша? Аз едно време съм чакал часове да се вредя в дискотеката на ресторант Бунарджика. Разходките (като малък) със семейството ми в неделя баха редовни - с официалните дрехи и неизменните кебапчета, бира и сладолед. И от чешмите шуртеше водата и шадравана бе едно неизменно студио за сватбени снимки. Кой няма снимка пред него? Боли ме като гледам изоставения р-т Бунарджик, а сега го и рушат. Но за да започнеш нещо ново, понякога е по-добре да разрушиш. Помислете, не карайте винаги по най-лекия път на мисълта. Опитвайте се да мислите мащабно, в перспектива. Референдум няма да реши проблемите, само ще ги задълбочи или задуши в зародиш прогресивни идеи. Освен това един референдум е деален начин да насочиш общественото мнение да обслужи лобистки интереси. Но така в това ще участваме самите ние и никой няма да ни е виновен тогава. А начини за това има, при това много фини. Референдумът е все едно хирургът да се допита до пациентите в коридора кое и как да го оперира, или зъболекарят да ви попита как да ви излекува зъбите. Така е, точно така е и с инициативите за туризъм за Пловдив. Има и лесен начин, опитайте се да си се представите на мястото на новодошъл турист, с карта на града в ръка, къде ще идете и как ще се чувствате. Къде бихте платили (в общинската хазна) и къде бихте си похарчили парите, кое би ви обогатило и какво бихте запомнили от посещението си в Пловдив, когато се върнете у дома. Интересно е, нали?
+2
 
 
Жената е права,първо да възстановят старите "атракции" преди да изграждат лифтове,ски писти и прочее на тепетата
-1
 
 
Искаме лифт и над улиците и булевардите
0
 
 
еЕЕХХХ НЯМА ЕДНА чИТАВА УЛИЦА ИЛИ ПЪТ БЕЗ КРАТЕРИ ПО МЕТЪР/ДВА... СЕГА ЛИФТ..АМА ТО ТОВА Е ИДЕЯТА ЯВНО - КАТОНЯМА шОСЕТА С ЛИФТА..ХАХАХАХ
+1
 
 
Ако ще се прави лифт от летният театър до върха на хълма се губи целият замисъл и ще се хвърлят пари на вятъра.Преди време идеята беше въжена линия да обедини всички тепета и хората от птичи поглед да разглеждат Пловдив удобно седнали на лифта.Имаше някакъв проект свързващ детската железница с Альоша и старият град.Какво стана с него?
+6
 
 
Точно всичко мара втасала и...лифт.Нашия кмет нещо се самозабрави-разкопки пред пощата,втори гребен канал,жилищен комплекс на гребната база...сега и лифт.Много нависоко скача.Пъро да си оправи улиците или поне главните булеварди,че са в окаяно положение.Второ да успее да съхрани и реконструира това, което вече има града/стадион Пловдив,обектите,които госпожата е изброила и още много други/.Всеки строеж се започва от основите не от покрива.
+2
 
 
Търси се инвеститор, който да има желание и възможности да построи въпросния лифт, като един от възможните варианти например е концесия. СПОРЕД МЕН , ТОВА Е НАИ-ВАЖНОТО В ИДЕЯТА ЗА ЛИФТ, НЕКА ИМА РЕФЕРЕНДУМ ДА ВИДИМ ДАЛИ ПЛОВДИВЧАНИ СА СЪГЛАСНИ,,,,,
0
 
 
Идеята за въздушно метро е хубава но как туй чудо ще го прекарат над централна градска част барабар със стария град не ми е хич ясно...ааа...то пък било лифт само...да де се в гъ...
ок сам и слушам това http://m.dir.bg/new_song_open.php?sid=41909
на 16.06.2012 г.
+4
 
 
Само проекти колкото на Сточна гара ще се строи нещо.
+6
 
 
Стария бюфет ако се направи, ще е страхотно. На хората ще им е изключително приятно да се качат да изпият по едно кафе. Но инвестицията там не е малка за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: