ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Мощна немска фирма инвестира в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 20.06.2012Коментари (12)7883
© Bulfoto
Немска фирма за производство на климатици за автомобили проявява много сериозен интерес за инвестиция в Пловдивския регион, научи Plovdiv24.bg от кмета Иван Тотев. Фирмата е на компанията "Хела", която по думите на кмета е най-голямата компания в Европа в своята сфера и трета в света. Тя произвежда климатици както за луксозни коли от рода на "Бентли" и "Ламборджини", така и за возила от по-нисък клас като "Рено". Инвеститорите търсят около 50-70 декара земя за изграждане на предприятие тук, като вторият етап на инвестицията предвижда осигуряване на 400 работни места. 

"Община Пловдив има много добри контакти с Българската агенция за инвестиции и респективно, когато има заявен интерес към България, Пловдив винаги е един от градовете, които се препоръчват. България обаче не е единствената държава в региона, която е изгодна от тази гледна точка. Най-големият ни конкурент в момента е Сърбия", обясни градоначалникът и продължи: 

"През тази седмица по покана на министър Делян Добрев имахме двучасова среща в Министерството на икономиката и енергетиката, на която присъстваха представители единствено на Община Пловдив. На нея бе коментирано защо трябва да се инвестира в нашата страна, а Добрев презентира условията и новите програми, които има у нас. Предимствата на страната ни са няколко - работодателите например могат да възстановят своята част от социалните осигуровки, които плащат. Освен това предлагаме 5% корпоративен и 10% плосък данък, както и 450 евро за квалификация на работник по оперативна програма "Човешки ресурси". Това безспорно са доста атрактивни условия, благодарение на които се надяваме големи чуждестранни фирми да предпочетат България, а не Сърбия, Македония или друга страна от региона.

Представителите на немската фирма направиха няколко обиколки из страната, но основно се фокусираха върху Пловдивския регион, като една от причините за това е, че именно тук има доста други немски фирми, а това има голямо значение за политиката на тези фирми. Посетиха Раковски, Куклен и Пловдив. 

Показахме им няколко имота в Пловдив, като сме им дали ценови диапазони, които са доста различни в зависимост от това къде ще поискат да построят завода си. Имаше запитвания за земя вътре в града, а после и за такава в промишлените зони. 

Ако приемат някоя от предложените от нас оферти, следва да получат "Сертификат А" за инвеститор от Българската агенция за инвестиции, а след това Общината по закон може да им даде земята без търг - тази опция се предвижда в Закона за насърчаване на инвестициите. Има две възможности - да закупят земята или да им продадем правото на строеж, което може да е безсрочно или за 20-30 години например, без земята да сменя собствеността си, оставайки общинска.

Всички предложени имоти в Пловдив са осигурени с енергийни източници, с вода, газ, както  и с канализация за обратни води. Тоест от тази гледна точка са необходими изключително малко инвестиции, което е предимство за нашия град. 

В знак на това, че немците имат много сериозни намерения, от фирмата още вчера заявиха, че най-вероятно ще участват още на тазгодишния Международен есенен технически панаир през септември", изчерпателен бе Тотев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Приветствам,само да не започнат разни господа %-таджии да се слагат на Немците.
+7
 
 
Стискам палци, в общината има две немски фирми те са еталон за отлични условия на труд и заплащане!!! Единственно големите коствени данъци/данък сгради и такса смет/ са проблем, сериозните инвеститори гледат точно това и инфраструктурата. Общата картина с новите инвестиции в Пловдив от 4-5г. е трагична.....просто няма.
+5
 
 
Ще дойдат, ще се поогледат и ще си заминат по живо по здраво.Този филм сме го гледали.Като им се наредят една камара мишоци за комисионни.....
0
 
 
Стискам палци това да стане. Дай Боже всеки ден подобни добри новини. Успех на кметската администрация. С всеки изминат ден града става все по-красив и уреден.
+6
 
 
И сега като им кажат че трябва да има под масата и те дим да ги няма
+3
 
 
Гочо Прасето ще ги откаже, само след 10 дни в неговия панаир и няма да искат и да чуят за България повече....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: