ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Адвокатите на Рашков: Този възрастен човек не е за затвора!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:48 / 29.06.2012Коментари (13)5186
© Plovdiv24.bg
Намаляване на присъдата на Кирил Рашков или алтернативно постановяване на условна присъда поиска защитата му от съдиите от Върховния касационен съд. Искането беше направено в отсъствието на самия Рашков, който не присъства на днешното заседание.

Циганският барон бе осъден на 3 години и 6 месеца затвор. Срещу него бяха повдигнати обвинения, че на 23 септември в село Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова. Според обвинението това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Веселин Христов е вуйчо на убития на 23 септември Ангел Петров, а Иванка Петрова е негов настойник. Според адвокат Росица Драганова предходните съдебни инстанции не са събрали достатъчно доказателства за вината на клиента й. Тя изтъкна и влошеното здравословно състояние на Рашков.

"Този възрастен човек, като знаем какви са условията в затворите, не е за там", заяви Драганова и припомни, че по време на ареста той е претърпял инсулт. Прокурорът по делото заяви, че искането е неоснователно, тъй като са събрани достатъчно доказателства за вината на подсъдимия.

Според държавното обвинение, Кирил Рашков е съзнавал съдържанието на заканите, както и че тя се възприема от заплашените като реална. Относно здравословното състояние на Рашков, от прокуратурата подчертаха, че има направени няколко експертизи, които удостоверяват, че той наистина има проблеми със здравето, но изрично се посочва, че няма проблем те да бъдат овладени в условията на ареста.

След заседанието вторият защитник на подсъдимия - Хари Харалампиев, коментира, че делото срещу Кирил Рашков е съдебен линч от страна на пострадалия Веселин Христов: "Уплашеният Христов обикаляше като млада вдовица от телевизия в телевизия и обясняваше за заканите." Според него съдът се е смутил от това, че жителите на Катуница "непрекъснато висяха и постоянно крещяха."

По думите му, съдът се е уплашил да издаде друга присъда. Това много ми прилича на либийското дело. Тогава имаше разпънат плакат "Вожде Кадафи, смажи българките, както смаза опозицията." Върховните съдии ще се произнесат до един месец по искането на адвокатите.

Източник: news.bg



Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Не бил за затвора ли?А двете момчета на по 19 и 17 да не би да са за гроба?Тези продажници адвокатите заслужават и те един линч,мамка им проклета!
+1
 
 
Маце, теб да не те е правил циганин, че толкова си загрижена за тоя боклук! Що не кажеш нещо за двете момчета, които вече ги няма, ей тъй от кумова срама! Или ти отслабват ангелите като ти зашумят мангизите! Пфу! Отврат!
+4
 
 
ТОЗИ "възрастен човек " , първо не е ЧОВЕК , а престъпник , уважаема г-жо Драганова ! А тези млади момчета за гроба ли бяха ??? Зная , че печелите пари , много често защитавате престъпници , това е Вашата професия ! Но , ако Вашето дете беше на мястото на Ангел , макар и адвокат, пак ли щяхте да защитавате " възрастния човек Киро " ???
+7
 
 
ами то и младото момче не трябва да запълва гроба ,но е там нали ,няма милост за дъртия престъпник
Ботев Пловдив завинаги!
на 29.06.2012 г.
+5
 
 
Къв затвор???? Тоя отдавна трябваше да е в гроба!
+4
 
 
Забележете само колко адвоката се грижат за този циганин.Много ми е интересно кой е този с наведената глава към Рашков?Не е Харалампиев,тогава кой???? И втоиро-колко безсрамна теза изкарва тази адвокатка Драганова.Видите ли като е с уж влошено здраве дайте да не го наказваме.Абсолютна липса на срам.АДВОКАТИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ,защото дефакто са съучастници в замаскирането на извършеното престъпление.
+9
 
 
Да беше влезнал като по млад ама тогава го вардиха сега няма кой да го пази затова там ще си кисне мангала!
+17
 
 
За кражби и изнудване не е възрастен нали. Гнусен мангал...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: