ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Рашкови: Ще вдигнем още по-големи палати, никой няма да ни спре!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 03.08.2012Коментари (49)13462
© Plovdiv24.bg
Близо година след размириците в пловдивското село Катуница, по време на които загинаха две невинни момчета - Ангел и Павел, местните жители още таят омраза към клана Рашкови, който е в основата на трагичните събития. Хората от селото отказват да наричат Кирил Рашков с титлата, дадена от неговия етнос - "цар". Доволни са, че е в затвора, а членовете на фамилията му не са се мяркали в селото от месеци.

Единодушно одобряват събарянето на имотите на фамилията, които бяха обявени за незаконни, и надеждата им е това да стане повод за изселване на Рашкови от Катуница. Плановете на ромския клан обаче явно са други.

Палатите на Рашков падат един по един. Обявените за незаконни 9 имота на семейството са в процес на събаряне. Рашкови са наели местната фирма "Строймаш" да бутне къщите. Строителите събарят вече повече от месец. В момента подготвят за бутане палата на принцеса Събка, щерката на Кирил Рашков, който се намира на ул. "Ягода" 1, и комшиите са доволни. Малко хора обаче отделят внимание на факта, че бутането на е безразборно. 

Рашкови са наели работници, които в момента много внимателно свалят керемидите и дограмите от огромната постройка. Материалът се складира също така прецизно в двора, без да се извозва другаде. На място проверка установи, че свалените керемиди и други строителни материали не се продават. Междувременно кметът на Катуница обясни, че земята под къщите е на Рашкови, а незаконни са само постройките. 

Така, като се събере 2+2, става ясно, че Рашкови складират материал, за да вдигнат нови палати на местата на старите, които ще бутнат. 

"Ще са още по-големи, имаме пари", заканвали се от клана. И обяснявали, че този път никой няма да пипне новите им къщи. Нямало да повторят грешката, да останат без разрешителни. Само чакали Рашков да излезе от затвора, където излежава присъда за отправени смъртни заплахи. Той щял да има думата за това дали ще останат в Катуница. Макар и зад решетките, ромският лидер държал здраво юздите на фамилията, тъй като единствен знаел кодовете на сейфовете и банковите сметки, където кътал богатството.

До момента 3 от общо 9 имота на фамилията в Катуница са със заповед за събаряне. Продължава да тече срокът за доброволно бутане на къщите. Рашкови сами събориха няколко масивни огради на имотите си, лятно барбекю и още някои второстепенни постройки. Със заповед за събаряне са къщата на Събка, още един палат на съседната на нейната улица, който бе опожарен по време на размириците и лятната вила, известна като "Хасиендата", която е извън регулацията на Катуница. 

Тя също пострада при пожар преди около месец, когато изгоря напълно покривът й. Предстои съдът да се произнесе за останалите имоти, които РДНСК обяви за незаконно построени и които по всяка вероятност също ще трябва да бъдат съборени.



Източник: в. "Стандарт"


Още по темата: общо новини по темата: 504
13.03.2023 »
12.11.2022 »
23.09.2022 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Гробници да си вдигнете дано заради смъртта на двете невинни деца ! В АДА ще гниете , Рашкови , в АДА !!!!!!!!!
0
 
 
пак ще ги бутнат бе мангал мръсен макети д**ба
0
 
 
Никакви отстъпки и милост за киро рашков и близките му!!! Той е страшен мафиот - парите му са от експлоатацията на малки деца за просене и продажба в чужбина!! Отделно от жестокото поробване на жени за проституция и продажбата на малолетни "булки" в Италия и други страни! Това, което показва със средния си пръст не е просто жест, а много опасна отмъстителна закана! Докато е на свобода и един човек от котилото му, няма да има спокойствие в страната ни! Те такива, с претенции за монархически престол, не случайно са ги убивали навремето! Каква "принцеса събка", "какви пет лева" ми пишете, продажни журналисти!!!
0
 
 
тоя път усещам че и полицията няма да ги спаси тия мръсни маймуни
+2
 
 
Да си плащат данъците и да спазват законите, пък да вдигат каквото си искат.
+3
 
 
Е ТОЗИ ПЪТ щЕ ЯДЕш ХУРКАТА ,чЕРНО СВИНИО
+7
 
 
кога ще започнат да конфискуват имуществото на такива престъпници, нали затова гласуваха новия закон за конфискацията? като му конфискуват имотите няма да има къде да строи. просто е !
+5
 
 
Браво БЪЛГАРИ, дано тези политици ни чуят!!!Око за око, кръв за кръв!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: