ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Шефката на "Старинен Пловдив": Туризмът в града ни се съживява
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 16.08.2012Коментари (5)4859
© Plovdiv24.bg
От април до средата на август постъпленията в касата на "Старинен Пловдив" от продажбата на билети за посещения на обектите на културния институт възлизат на близо 55 000 лв., научи репортер на Plovdiv24.bg от шефката на общинския институт Амелия Гешева. Само от 1 до 15 август приходите от билети за Античния театър са близо 4000 лв., което прави средно около 1000 туристи, уточни още Гешева. Повечето от тях са руснаци и японци, но напоследък се забелязва и бум на индивидуалните посещения в града ни, коментира още тя. Гешева беше категорична, че спокойно може да се говори за съживяване на туризма в Пловдив от началото на пролетта на тази година, когато стартира активният сезон в бранша.

Шефката на Старинен Пловдив отбеляза, че все още има много туроператори, чиято политика е да показват на туристите Античния театър отвън. Тя изрази надежда, че с реализирането на предвидените от новата управа т.нар. туристически турове, популяризирани и от "ОП "Туризъм", много от посетителите вече ще искат да влязат и разгледат съоръжението и отвътре.  

Във връзка с провеждането на Световното първенство по гребане в Пловдив само вчера сутринта през Античния театър минаха 3 групи туристи, видя репортер на сайта. Заявките за посещенията на чужденците, повечето от тях състезатели, треньори и придружители от състезанието са направени от ОП "Туризъм". Комбинираният маршрут с гидове на "Старинен Пловдив" включва Одеона, Римския стадион, Античния театър, Балабановата къща, къщата на Хиндлиян, къщата на Златю Бояджиев и обиколка из Стария град, разказа още директорката на общинския институт. 

Освен това за посетителите на Пловдив ОП "Туризъм" организира още 4 тематични пакета за туристи. Единият е свързан с виното, вторият с археологията, третият с изкуството, а четвъртият е тур из Стария град, допълни Гешева. 

Стана ясно още, че в сравнение с цялата 2011 г., само до момента се отчита почти двойно повече ефективност при събираемостта на наеми от обектите, разположени в архитектурния резерват. 8000 лв. са влезли в касата на "Старинен Пловдив" по този показател за месеците май, юни и юли 2012 г. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Нали няма да се премахват дърветата от бул. "Руски"! Който направи това трябва да бъде изправен до стената и ... не, това е много лесно и бързо, трябва да се набучи на кол, или някакво друго наказание от ранното средновековие!И да не гледат да развалят готови булеварди, ами да надникнат зад тях, да видят какво е състоянието на второстепенните улици. Този град трябва да се надгражда и да се развива. За това трябва ум и разум....
-3
 
 
И нямал да се съобрази с общественото мнение на пловдивчани ! Ми кой си те бре , а Тотев !? Кой !? Световно неизвестен и посредствен човек , назначен за кметски наместник с купени гласове за 30 мизерни лева ! И имаш смелостта да говориш и да назидаваш хора по-кадърни и по-успели от теб , щото ти сам и една кола не си си купил ! Ще ли сме да живеем на палатки ! Тия приказки ще си ги приказваш у дома ! И по-добре се извини на пловдивчани !
-2
 
 
С какво ще се съживим туризма ,а !? Като изсечем дърветата от зеленото сърце на града ли !? Или като опаковаме Античния театър !? Това ли се вписва в новата културна концепция на кметския наместник Тотев ! До там ли стигнахте че да продавате и дърветата от булевард Руски бре общински мекерета !? А Ванката Тотев да си пробва урбанистичните " заложби " ма общежитието на мама - пардон хотел - " Империал " естествено ! И пловдивчини ( ако все още има такива истински - а не селски комплексари ) нима не ни е достатъчен този грозен МОЛ на най-красивия булевард в града ами сега и ще го лишат и от дърветата му !!! Господ ще ни накаже ако продължаваме така да се отнасяме към това красиво макар малко занемарено място наречено Пловдив ! По тая логика утре може да бутнат и " Бунарджика " щото закрива некоя убава гледка на поредния недорасляк - общинар !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: