ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заловиха домашно куче на детска площадка в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:18 / 29.08.2012Коментари (14)6725
©
Специалисти от район "Западен" в Пловдив съставиха днес акт на гражданин, който е разхождал кучето си на нерегламентирано за това място. Домашният любимец е бил заловен на детска площадка. За това нарушение Наредбата за опазване на околната среда предвижда глоба за стопанина на кучето между 100 и 500 лева. 

Актът е съставен по време на внезапна проверка тази сутрин от 7,30 часа, извършена на територията на целия район. Това е втората за този месец, но със заповед на районния кмет Десислава Желязкова такива ще се правят все по-често и внезапно. Проверките са провокирани от писмени и устни сигнали на граждани и ръководства на учебни и детски заведения, уточни Желязкова. Ще се проверяват дворовете на училищата и детските заведения, детските площадки, парковете и алеите, предназначени за разходка на граждани.

Тази сутрин са проверени ОУ "Т. Каблешков", паркът и детската площадка в центъра на кв. Прослав, ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Петлешков", пешеходната алея на бул. "Свобода", междублоковото пространство на бул. "Копривщица" и ул."Копривките" /Еталонна градина/, градинката между ул. "Звезда" и Пещерско шосе. Проверяват се и местата обособени за свободно разхождане на кучета, които са три на територията на района. Проверките включват и изрядността на регистрационните документи на домашните любимци.

По време на днешната проверка на няколко места в района се констатирани масова популация на котки, добави районният кмет. Това са на ул. "Дрян", на две места на ул. "Ген. Колев" и на ул. "Копривките". Направено е предписание до Зооветеринарния комплекс за обезпаразитяване на животните и връщането им отново по местата.


Още по темата: общо новини по темата: 70
29.11.2023 »
12.03.2023 »
11.12.2022 »
29.04.2022 »
03.10.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да, нормално е да има глоба, когато всички спазват законите, и когато те са основателни! Била съм в различни държави и съм свидетел на законодателството там спрямо домашните любимци и в случая - с кучетата. Общината иска от нас да ваксинираме кучетата си- правим го, да ги чипираме- правим го, да плащаме абсурден данък- правим го, правим още кум абсурдни неща за кучетата си - да! А какво прави общината за нас и нашите кучета? Нищо! Искате да си разхождаме кучетата, там, където е разрешено - извинявам се, но виждам единствено места, където има табела със забрана и нито една кучешка площадка.. А да не споменавам как изглеждат детските площадки - пречат ви домашните любимци, но не ви пречат боклуците, които зарязвате там, не ви пречат счупените пейки и мръсотията... Искате да събираме изпражненията на кучетата си- с удоволствие бих го направила, дори съм опитвала, но ми се налага да се разхождам с изпражнение в ръка в продължение на повече от 30 минути, до момента, в който не се прибера у нас, защото, не само че няма кош за изпражнения, леле, та то няма кош за боклук... Когато всичко е направено, както трябва, тогава, моля, изисквайте и имайте претенции.
+1
 
 
според мен е напълно нормално да има глоби за такива собственици. аз също имам куче и го разхождам в махалата,но винаги е на каишка и си нося торбичка за да почиствам след него.Изобщо не е приятно сутрин да стъпиш в нечия нечистотия ! Само с глоби ще се научат да си почистват след кучетата и да се съобразяват къде ги разхождат. Отделен въпрос е,че градинките за кучета в града се броят на пръсти.
+3
 
 
Не разбирам защо собствениците на тъй наречените домашни любимци отказват да вървят с найлончето ,лопатката и метличката след тях-толкова е елементарно,изходи се любимецът им и те го събират.
+6
 
 
В градинката до пл.Шахбазян редовно се водят кучета да серат сутрин на пясъка на детската площадка.Понякога когато им направиш забележка тия кучкари те гледат като натровени и се чудят защо ли хората им правят забележка.За тях домашния любимец е центъра на света и дори и на главите на хората да започне да сере,собственика го приема за нормално това нещо.
на 30.08.2012 г.
0
 
 
Ако някой си мисли че в Северен е по различно.Поне десет кучета сутрин и вечер по тъмно се пускат да си свършат златната работа на детската площадка защото е с ограда и диваците тичат на воля.
+2
 
 
А за "Тракия" къде да се обадим? Пред вх. В на бл. 216а една баба се грижи за цял отбор котки, дори й карат храна отнякъде, за да ги събира там. Пясъчниците на детката градина до този вход са пълни с котешки изпражнения, в тревата има недоогризани кокали и умрели котки, а покрай оградата са наредени хранилките с остатъци по тях. Не знам с какъв кураж хората си пращат децата на детска градина! От съответните служби казват, че сега котките били в размножителен период и не можело да се пипат, виж, за хората няма ограничения да си боледуват по всяко време на годината!
-2
 
 
А междублоковите пространства,които приличат на паркинг пред МОЛ ще се проверят ли ?
+2
 
 
Направете в Изгрев площадка за кучета,г-н кмете!!!Не само да имате претенции за регистрации и данъци!!!На какво основание ни искате този данък като не сте направили нужните условия в този район!!!
имам снимки и искам да сигнализирам медията за едни ужасно груби нарушения но не зная къде точно да пиша нито пък на кой - така че ако може някой дами помогне да се оринтирам...
на 30.08.2012 г.
+1
 
 
а къде да си разхождат кучетата хората, когато са платили по 150 лв. данъци и такси, и в същото време бездомните кучета които са стотици, без намордници и не се знае колко опасни или носители на какви болести са се разхождат където си искат - "БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: