ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Батаклиев иска да разсрочи задълженията на "Транс сити"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 03.09.2012Коментари (7)4635
© Plovdiv24.bg
"Транс сити" иска среща с "EFG", на която ще настоява задълженията й към лизинговата компания в размер на близо 1.5 млн.лв. да бъдат разсрочени за година и половина, съобщи за репортер на Plovdiv24.bg собственикът на фирмата Ангел Батаклиев. Така той потвърди официално новината от журналистическото разследване на репортер на Plovdiv24.bg, което показа, че има реална възможност 52-та автобуса на бившия "червен" съветник да спрат да обслужват масовия градски транспорт в Пловдив. Днес преди обяд обявлението на частния съдебен изпълнител е получено и входирано в деловодството на фирмата, допълни още Батаклиев.

Както писахме първи, от 3 септември тече двуседмичният срок, в който "Транс сити" трябва доброволно да върне на банка возилата, закупени на лизинг. Ако това не се случи, те ще бъдат отнети принудително. Дружеството е натрупало около 1.5 млн.лв. просрочие по вноските на договора с лизинговата компания "ЕFG". По случая е образувано изпълнително дело при пловдивски частен съдебен изпълнител. "ЕFG"са прекратили и двата договора за лизинг с "Транс сити". По единия от тях Батаклиев вече е върнал 8 автобуса, по втория остават 52. 

"Неколкократно сме изпращали предложения до лизинговата компания за разсрочване на задълженията ни по договора за изплащане на автобусите. И държавата е в криза, и Общината не е компенсирала загубите ни в пълен размер. Затова за недофинансиране на дружеството, сме завели иск към Община Пловдив, възлизащ на 7.8 млн.лв.", коментира за сайта ни днес Батаклиев.

Според него превозвачите в града не работят на пазарен принцип. "Определени са ни маршрути, разписание и график за движение, цената на билетите и картите, процентът на пътуващите преференциално, който е около 40-50 000 хиляди и съставлява около 70% от всички пътуващи в масовия градски транспорт в града", изброи мажоритарният собственик на превозвача.

"Не се притеснявам от евентуално прекратяване на договора с общината, тъй като това може да го направи само изрядната страна по парафа. В случая Община Пловдив не е изрядна към "Градски транспорт", смята още бившият "червен" съветник.

Припомняме, че най-вероятно градската институция ще изчака Батаклиев да достигне процентното неизпълнение на договора с "Транс Сити" и ще предприеме стъпки за неговото разваляне.

"Това не означава, че хората няма да има с какво да пътуват. Няма да оставим пловдивчани без градски транспорт", категоричен беше за Plovdiv24.bg  кметът Иван Тотев. Законът позволява за срок от 6 месеца със заповед на градоначалника да бъде определен друг превозвач или превозвачи, които ще изпълняват линиите, по които до момента се движат автобусите на Батаклиев.

"Най-вероятно това ще бъдат останалите пловдивски превозвачи, между които маршрутите ще бъдат разпределени", коментира още градоначалникът.

През половингодишния период ще тече процедура за избор на нова фирма-превозвач. 



Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
долна комуняга тояа и другаря гергууууф са за трепанееее
+2
 
 
Където комунист се намеси... на всичко му е е*ана работата...
+2
 
 
Това голо теме направо си плаче за една брадва по средата!
+2
 
 
Тоя не разбра ли,че обажданията от Позитано 20 вече не действат и чадърите се свиха.
+5
 
 
Баламосва като дърт циганин.Все някой и нещо му пречи.Обаче е сключил договор за градския транспорт,сега излиза ,че не били изгодни условията и прочие.И забележете-лизинговата компания вече се е обърнала към съдия-изпълнител.Това е последната стъпка при нарушаване клаузите на един договор,а той се опитва да предоговаря договора.Нещо,което сигурно е било възможно преди.Нямам думи-абсолютно нагъл тип.НАГЛЕЦ.
+6
 
 
Не мога да разбера защо все гледа в чуждото канче, общината не била изрядна, той пък горкия щото е перфектен разбираш ли, как веднъж не каза, "да виновен съм, извинявам се, ще гледам да се поправи за бъдеще". И понеже не е изрядна иска да прекрати договора, а той все лъже и маже, и ги забаламосва с нещо.
+6
 
 
цитат:
Затова за недофинансиране на дружеството, сме завели иск към Община Пловдив, възлизащ на 7.8 млн.лв.
8 млн цирки на г*за да ти излязат, червен боклук такъв... Всичко грабите, рушите - мръсна сволоч комунистическа. И този, и онзи, Баташки, след тях остават само дългове и потоп!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: