ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 11.10.2012Коментари (50)9001
© Plovdiv24.bg
Започва проектирането на нови улици и пътни обекти в Пловдив, подробности за които Plovdiv24.bg вече нееднократно писа. Фирма "Пътконсулт 2004" ООД е определена за изпълнител на обособена позиция "Основен ремонт и разширение на булевард "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на квартал "Коматево" и реконструкция и разширение на бул. "Пещерско шосе" в участъка бул. "Копривщица" до улица "Явор" от обществена поръчка с предмет "Проектиране на основни ремонти и ново строителство за улици от първостепенна улична мрежа на град Пловдив по обособени позиции". Стойността на проектирането на тези два обекта е 115 200 лева ДДС.

За изпълнител на втората позиция от поръчката "Реконструкция и разширението на булевард "Васил Априлов" в участъка от кръстовището на Централна гара до булевард "Шести септември" и продължението на улица "Проф. Цветан Лазаров" като елемент на първостепенна улична мрежа" съгласно предварително обявения критерий за оценка на офертите "икономически най-изгодна оферта" е класиран "Балчев" ЕООД. Цената е 195 000 лева с ДДС.

"Вектор Бул" ООД е избран за изпълнител на обособена позиция "Пробив на водна палата - Транспортен възел на две нива за връзка на бул. "Цар Борис III Обединител и бул. "Марица-юг" и основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември". Стойността на това проектиране е 225 240 лева с ДДС.

"Реализирането на част от обектите ще стартира още през следващата година. В този мандат за първи път Община Пловдив планира реконструкция на улична мрежа след създаване на проектна готовност. Това ще доведе до по-ясни срокове и точни цени за всеки обект, коментира Иван Тотев. Изпълняваме поетите ангажименти да работим планово и да създадем проекти, които да се реализират", допълни още кметът на Пловдив.

До 15 дни се очаква да бъде обявена процедурата за проектирането на булевард "Северен", както и на система за велоалеи в целия град.

Договорите с избраните фирми ще бъдат подписани след изтичане на законоустановения срок за обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПРОДЪЛЖЕНИЕТО МОСТА НА АДАТА БУЛЕВАРД ДУНАВ-ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ ТРАКИЯ С ВРЪЗКА ЗА КВАРТАЛ КИЧУКА С НОВ НАДЛЕЗ ИЛИ ПОДЛЕЗ
0
 
 
А кога ще прочетем и за довършването на надлез "Родопи" с възможност за слизане и качване от Кичука в посока "Мебелна къща"?
0
 
 
А кога ще започне удвояването на пътя за Асеновград?! Това е четвъртото правителство, което обещава да го направи и си остава само с обещанията! Пътя не е по-малко натоварен от софийската "южна дъга" например, ама нали е Пловдив(Смолян, Кърджали), а не София, може да си чакаме до второ пришествие! Или трябва да си изберем премиер не от Банкя, а от Бачково!:)
-1
 
 
Пловдив много напредна по отношение на транспорт спрямо минали години и спрямо други градове у нас. Но защо все още, дявол да го вземе, не може да се намери вариант на "Модър". Едва ли няма вариант за защита от увеличени обеми вода, както става в "Прослав" А "Модър" е необходимото условие за връзка от "Западен" към "Южен" район без заобикаляне, обходи и т.н.
0
 
 
Всички сте прави, но има истината и друга страна. С толкова пари за проектиране гледат да хванат поне неотложното за централната зона на града ни. Дай, Боже, сега проектите да станат готови без моткане и пак без моткане да ги утвърдят, да ги осигурят за изпълнението им с пари, да ги реализират най-после мамка му! А за другите много болезнени точки отсега мислят, не се и съмнявам.
-1
 
 
Ами в тракия кога ще направят тая улица която минава зад стадион Лаута? ако я направят ще намалее движението на колелото на SPS.
+7
 
 
Вместо това разширение на "Пещерско" защо не му махнат паветата докрай и да се помисли най-накрая за прелеза. Сутрин и вечер е отвратително!
-2
 
 
пак корупцията е налице при този търг, никога няма да се променим с този манталитет
+5
 
 
Дали ще можем да вместим и 'Даме Груев' някъде- неравномерният паваж потроши колите ни, дрехите прашасват по терасите, а шумът от колите е непоносим! При преминаване на голям превозно средство като камион или автобус, всичко дрънчи и се тресе! Моля, погледнете вече и тази улица!!!
+12
 
 
браво! Васил Априлов е под всякаква критика
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: