ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кои са най-опасните/наглите шофьори в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:54 / 20.10.2012Коментари (44)16930
© Plovdiv24.bg
През последните седмици зачестиха публикациите за инциденти на пътя след спор между шофьори. В много от случаите се стига до саморазправа и това са само инцидентите, които са докладвани на полицията. 

Реално почти всеки шофьор в Пловдив ежедневно участва или е свидетел на подобен инцидент или спор. Кой обаче предизвиква инцидентите, кои са най-наглите, най-опасните шофьори по улиците на Пловдив. Ще се опитаме да направим своеобразна подборка на групи участници в движението, които най-често са част от инцидентите, а вие читателите на Plovdiv24.bg ще изберете кой е по-по-най.

Самозабравилите се мутри и "бизнесмени" - Едни от най-наглите шофьори на пътя, мислят си, че като са успели да си купят лъскава кола, това ги освобождава от правилата за движение по пътищата, не е нужно да дават предимство, да спират на светофари и пешеходни пътеки, могат спокойно да спират на места за инвалиди и т.н. Същите тези са опасни, освен с поведението си на пътя, също така и с опитите им за саморазправа, които в повечето случаи завършват печално. Най-пресният пример е самозабравилият се собственик на кръчме, който преби 2 момичета, само защото му направили забележка, че ще ги блъсне на пешеходна пътека. Голям мъж, нали!

Мотопедистите - Едни от най-най-най-наглите шофьори в Пловдив. Те също са много над правилата за движение, преминават спокойно на червени светофари, а любимото им занимание е да слаломират из "балъците" спрели на светофарите, за да изчакат светването на зелена светлина. По този начин създават опасност освен за себе си, а и за всички участници в движението около тях. Няколко мотопедиста вече съвсем заслужено си изядоха шамарите по кръстовищата, но няма и да са последните. Защото за мотопедистите правилно престрояване, звукова и светлинна сигнализация, каска и правила на пътя, са забранени думи.

Маршрутките - Шофьорите на маршрутки са се превърнали в легенди. За тях е казано и писано толкова мног

АНКЕТА:
Кои са най-опасните/наглите шофьори в Пловдив?

Мутрите / "бизнесмените"
Мотопедистите
Шофьорите на маршрутки
Шофьорите на Батаклиев
Глупаците

о, че каквото и да се спомене сега, ще бледнее.

Шофьорите на Батаклиев - Гладни хора, карат грохнали превозни средства. Дори и да имат добри намерения, шофьорите от градски транспорт, които може и вече да не си спомнят кога са си взимали цялата заплата навреме, са принудени от майката природа да са изнервени, което води тежки ситуации на пътя.

Глупаците - Най-вече от незнание на правилата, от негледане на знаците, но има група шофьори, които са способни да създадат най-големите задръствания и абсурдни ситуации, влизайки в насрещното на еднопосочна улица или блокирайки ключово кръстовище, опитвайки се да направят забранен ляв завой (за последното типичен пример е кръстовището на реновирания "Четвъртък пазар", където маркировката забранява левия завой, идвайки от "Руски", но много шофьори правят тапа на това кръстовище, именно опитвайки се да завият на ляво).

Гласувайте смело в анкетата ни за своя "фаворит".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
най-опасни на пътя са бакшишите които си мислят, че като имат клиент в колата всички останали МПС са длъжни да им направят път, а когато нямат клиент пъплят едвам едвам и са готови да спрат на всяко едно място за да не изпуснат кирия ..... ..... ..... и другите които са доста опасни по пътищата ни са "една порода лелки" които са напълно неадекватни, но по незнайни причини са им дали шофьорски книжки :(
+7
 
 
абе чета коментарите и май всеки вика че другият е винивен :) нека да си сложим ръка на сърцето и да си кажем че трябва яка чистка сред НАС нали :) иначе знам един катаджия с който бяхме на гости на един приятел случйно ни запознаха та говедото му с говедо открито се хвалеше ка щипвал по 20 лв и какво казвал на хората хвалеше се открито че от него нямало измъкване мамицата му де**а ето защо лично обвинявам всички от кат за ситуацията :)
+9
 
 
Най-опасни на пътя са ПРОМИТИТЕ ОТ СЕЛСКИ КОМПЛЕКСИ И ОРИЕНТАЛСКА чАЛГА КУХИ КРАТУНИ на участници в движението.
0
 
 
Каквото и да си говорим неправоспособните са най-опасни! Другите поне имат някакви реакции...
+1
 
 
Некоректно зададен въпрос, относно опасностите при движението в града! Не само водачите на МПС са потенциално опасни, има ватмани, колоездачи, талиги /макар, че по закон ги забраниха в рамките на града те си обикалят/. За мен най-опасни са велосипедистите! Движат се в насрешното по "Борис", "Хр. Ботев" и т.н. Касетки със стърчащи железа на багажника изненадват в последния момент относно предполагаемия размер на ППС-то. Непридвидими, движат се като ППС, рязка маневра и перпендикулярно пред теб минава по пешеходна пътека като пешеходец! Никакви светлоотразители и фарове, безумие е да ги засечеш в слънчево време в първите метри от тунела и под Централна поща. А в последно време с разновидността триколка положението е уникално!
0
 
 
селските мутри и шофиорите на автобуси
0
 
 
добавете опция "селяните" в анкетата :) а... и Голфаджиите бакшишите ?!?!
+2
 
 
Много селяндури се изсипаха/сипват в града ежедневно и ежевечерно и карат просташки и хипер рисковано, без оглед на реалната ситуация на пътя и движението. Това са тези с Фиат Браво ( има ги в изобилие), Голф 2,3,4, Хонда це-ер-ве и разбира се БеЕмВе 320 купе и др... Тези гламчета са наистина много нагли, много млади и безразсъдни ( снощи един такъв тиквеник караше със 110 км/ч в посока коматевския от гарата в час пик към 19.40 и шареше буквално на см. от колите...пълен нещастник! Иначе толупите с ДжиЕл Мерцедес, БЕЕМВЕ екс5/6 и др.са ясни - нагли и брутални, но все пак са си долни мутри с два грама мозък( или нещо бяло) в главата. Но проблема е нерешим така както е поставен, защото полицията е виновна на 100%!! Никаква превенция, наблюдения и предприемане на реални действия след извършване на нарушения току пред тях. Само нехайство, гледане в другата посока, бъркане в носа и бездействане...докато те не благоволят да започнат да си вършат работата, за която всички ние им плащаме, няма да се оправят нещата! Но не да ми дебнат като лалугери за" ко шапраим ся ", а да следят за трафика, да го контролират и насочват при нужда, както например пътните полицаи в Холандия.
+8
 
 
има оправия.....нека да нащракат камери навсякъде и като те глобят един два пъти с по 50-100 лева ще започнеш да си спазваш правилата
+7
 
 
А таксиджиите защо ги няма в класацията ? Те мисля , че биха си разделили първото място с мутрите !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: