ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Днес изземват принудително автобусите на Батаклиев, Пловдив остава без част от градския си транспорт?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:00 / 05.11.2012Коментари (9)10758
© Plovdiv24.bg
Реалната опасност 52-та автобуса на Ангел Батаклиев да спрат да обслужват масовия градски транспорт в Пловдив е вече факт, научи репортер на Plovdiv24.bg. Очаква се днес частен съдебен изпълнител да пристъпи към принудително изземване на возилата на бившия "червен" общински съветник, които той закупи на лизинг чрез фирма "Транс сити" - негова собственост. Въпреки това днес сутринта по-голямата част от автобусите са излезли от гаражите и обслужват гражданите.

Припомняме, че първи Plovdiv24.bg предупреди за това още на 3 септември. В подробен материал ви информирахме, че дружеството на Батаклиев е натрупало около 1.5 млн.лв. просрочие по вноските на договора с лизинговата компания "ЕFG". На Батаклиев бе даден срок до 19 септември, в който той трябваше доброволно да върне автобусите, а по случая беше образувано изпълнително дело при пловдивски частен съдебен изпълнител(ч.с.и.). Пак тогава ви информирахме, че "ЕFG" са прекратили и двата договора за лизинг с "Транс сити". По единия от тях Батаклиев вече е върнал 8 автобуса, по втория остават 52. На практика това означаваше, че ако бившият "червен" съветник не спази двуседмичния срок, то рейсовете трябваше да спрат да обслужват 8-те линии на масовия градски транспорт в Пловдив.

В същият ден Батаклиев, в разговор с репортер на сайта заяви, че иска да разсрочи задълженията на "Транс сити" за година и половина и затова ще настоява в среща с лизинговата компания "EFG". Самият той не отрече новината на Plovdiv24.bg и потвърди, че преди обяд на 3 септември обявлението от ч.с.и., упоменаващо срока за доброволното връщане на автобусите, е получено и входирано в деловодството на "Транс сити".

Последва изненадващ ход на дъщерята на бившия "червен" общински съветник. Тя поиска обявяване в несъстоятелност на "Транс сити", чийто изпълнителен директор е баща й, тъй като дружеството, оглавявано от него не е платило в срок 1 052 472.271 лв. на "НБК Сервиз" ООД, управител пък на която фирма е дъщерята на Батаклиев. С определение от 17 септември пловдивският Окръжен съд спря изпълнителното дело за отнемане на лизинговите активи на дружеството и образува производство за несъстоятелност на фирмата. Пак тогава юристи коментираха за нас, че близките отношения между баща и дъщеря пораждат съмнение за договорните отношения между тях и с този ход Батаклиев печели още малко време.

Най-вероятно Община Пловдив ще изчака Батаклиев да достигне процентното неизпълнение на договора с "Транс Сити" и ще предприеме стъпки за неговото разваляне, така отговори по същото време кметът Иван Тотев на въпроса на репортер на Plovdiv24.bg какво ще стане ако изземването на 52-та автобуса стане факт.

"Това не означава, че хората няма да има с какво да пътуват. Няма да оставим пловдивчани без градски транспорт", успокои той. Законът позволява за срок от 6 месеца със заповед на градоначалника да бъде определен друг превозвач или превозвачи, които ще изпълняват линиите, по които до момента се движат автобусите на Батаклиев.

"Най-вероятно това ще бъдат останалите пловдивски превозвачи, между които маршрутите ще бъдат разпределени", коментира още Тотев. 

На сагата с автобусите на Батаклиев най-вероятно би се сложил край, ако той отново не предприеме още някой юридически ход, за да запази автобусите си, което не е изключено предвид действията му досега. Освен всичко друго, в края на септември шофьорите на рейсовете му обявиха и гражданско неподчинение, заради неизплатени заплати и прибраха автобусите в гаража на фирмата. Тази седмица назрява нов протест. Отново както само Plovdiv24.bg писа, изпълнителният директор на фирмата бе поел ангажимент най-късно до петък следобед, миналата седмица, да бъдат изплатени 60% от заплатите за месец август. 

"Ако това не се случи, следващата седмица ще организираме законен протест. Хората са решени дори да блокират гаражите и да не допуснат автобусите да излязат навън", разясниха пък ситуацията от пловдивската структура на "Подкрепа".

Какво ще стане по-нататък, предстои да видим. Юристи поясниха за сайта, че Община Пловдив към момента може да не е уведомена официално за принудителното изземване на автобусите, тъй като не е страна по договора с "Транс сити" и "ЕFG".


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 244
08.12.2022 »
05.12.2022 »
04.03.2022 »
13.01.2022 »
06.01.2022 »
01.11.2018 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И 11 се движи , поне сутринта имаше по маршрута си от тези автобуси
12. 03 1912 г. – 12. 03. 2012 г. 100 години "Ботев" Пловдив Since 1912.
на 05.11.2012 г.
+2
 
 
Време е да му ги вземат. Банките няма да го оставят да трупа дългове до безкрай. Това обаче няма да реши проблемите с останалите му дългове, които никой не иска да поеме.
+9
 
 
"Гарван ,гарвану око не вади." -са казали старите хора.Или перифразирано по съвременен начин :"Комунист на комунист око не вади" Докато не се изчисти държавата от тая сган , няма да видим бял ден ,ние обикновените хора.
+12
 
 
За далеч по-малко задължения към банки, моб.оператори и пр. взимат на хората апартаменти, описват и подават на търг мебелите им, запорират заплати... На този престъпник нищо не му се случва и няма да му се случи-прехвърля от фирма във фирма, от дъщеря на жена .. За него няма "свързани лица" и затвор. Е, на това аз му казвам "Криворазбрана демокрация", по-точно абсолютна ненаказуемост на мафиотите в нашата държава!! Дано общината този път успеят да отърват Пловдив от този престъпник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: