ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Инвеститорът в клуб "Бунарджика" кани протестиращите на среща, те отказват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 08.11.2012Коментари (41)6821
© Plovdiv24.bg
След преконференцията на 29.10.2012, инвеститорът в проекта "Голям Бунарджик" пое ангажимента да информира обществеността за всичко около реновирането на легендарния в миналото ресторант.

Днес от Галакси Пропърти Груп ЕООД се свързаха с Plovdiv24.bg за да хвърлят яснота около комуникацията, или по-точно липсата на такава, с протестиращите срещу реконструкцията.

Както знаете, напоследък се водят ожесточени дебати от група хора, които са против изграждането на клуб с обществени функции на мястото на бившия ресторант "Голям Бунарджик". От Галакси Пропърти Груп припомниха, че притежават всички необходими документи за извършваните от нея дейности на Хълма на Освободителите.

"На разположение сме да отговорим на всеки въпрос, касаещ темата", заявиха от ПР отдела на инвесторът.

"Първата покана, която отправих към групата беше устна на среща на мястото на първия им протест на 31.10.2012 г. Оставих контактите си и помолих да ми изпратят списък с документите, които биха искали да видят, както и имената на хората, които ще присъстват. Срещата беше предложена за 02.10. След като не получих никаква информация, на 04.11.2012 г. публикувах официална покана на стената на групата. Обърнах се към шестимата администратори на страницата като представителни лица на "организацията". Срещата беше насрочена за 14:00 часа на 06.11.2012 г. Дадох си ден аванс, в който да получа потвърждение и да изпратя покана и до представители на медиите. Неочаквано за мен, получих отказ от еко-активистите с мотив, че няма какво да обсъждат с нас.

Прилагам отговора на другата страна:
Petya Platchkova: Здравей, Десислава. Благодарим ти за поканата, но взехме решение да не се възползваме от нея. Това стана в сряда, след първия протест пред Общината. Тогава се събрахме всички присъстващи и аз им разказах за случилото се по-рано през деня, т.е. за срещата с теб пред строежа и за последвалите разговори, в това число и за въпросното предложение за евентуална среща. Това, което единодушно решихме, е, че няма нужда от личен контакт с вас (още повече в специалната ви сграда със специален пропускателен режим), защото цялата документация, която евентуално бихте ни предоставили, ние можем да я изискаме (и вече сме го направили) по законен път от Общината по силата на ЗДОИ.

Както знаете, Община Пловдив има законово установен срок за подаване на такава информация и той варира в седмици. Предложихме им вариант да получат отговорите си веднага, на място и от специалисти в различни области. В тази връзка за нас е абсолютно непонятно продължаването на протестите. Вчера, 07.11, се състоя поредният такъв пред сградата на Община Пловдив. В него участие взеха 25 човека.

Междувременно към групата продължава добавянето на профилите на хора, медии и институции без тяхно знание и разрешение. Към момента броя на участниците наброява около 3 700 човека, от които повече от 3 000 са изкуствено присъединените.

Впечатление прави и "цензурата", която се налага на дискутиращите. Всеки, осмелил се да изрази мнение, в посока различна от негативната, бива словесно нападнат от групата от 10 - 15 активни потребители в страницата. Освен това участниците в групата и протестите се позовават на членове от закони, които са допълнени или променени във времето или пък се копира само част от съответната точка. Голяма част от информацията се поднася по изкривен начин, импровизира се и се тълкува погрешно, но обикновено в негативна посока. Искрено вярваме, че това не е целенасочено, а идва от незнание, неразбиране или емоционална нагласа. Ще продължим да търсим начини да водим убедителна комуникация с обществеността, но последващи покани за срещи с "активистите" няма да отправяме", заяви пред Plovdiv24.bg ПР-ката на проекта.



Още по темата: общо новини по темата: 11
11.02.2013 »
08.02.2013 »
06.12.2012 »
13.11.2012 »
09.11.2012 »
02.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кой да отиде на среща с инвеститора, май няма протестиращи, а малка група хора с користни цели, която има за цел да съботира проекта. Нядявам се, че проекта ще бъде реализиран и ще има още едно място за разходка.
0
 
 
"Незнам кой ме е премахнал от групата във Facebook,но смятам че това не е редно,не съм казал нищо против групата или някой от участниците,но ще направя така,че всички да разберат какво се случва в тази група.Ще пиша и до медиите.Аз исках да бъда от полза на всички вас,да изясним всички въпроси,които притесняват мен и хората като цяло,но се сблъсках с едни хора,които или не искат да чуят нито едно мнение от хората в групата,или защитават чужди интереси!Това не е силна Facebook група,а една банда от 10 души!"
0
 
 
Здравейте, искам да кажа на всички от Пловдив,че аз съм за правдата като цяло,но без да обвиняваме някой без да сме на 100% сигурни и сега ще ви кажа на мен какво ми се случи.Добавих се сам в групата във Facebook и наистина исках да помогна и да разбера какво се случва с Бунарджика,кой е виновен,сигурни ли сме,искали ли сме срещи с тях,документи и т.н.Разгледах всички теми в facebook групата,за да се информирам и попаднах на един разгорещен спор и видях вътре едни хора ,които бяха нападнали едно момиче,което беше задала няколко въпроса и тя не можеше да се защити.Написах един коментар ,че това не е начина да се нападаме взаимно,а трябва да задаваме въпроси и който е компетентен или има мнение да го изкаже,казах също,че и аз искам яснота по проблема.Част от организаторите в групата ми казаха да си задам въпросите ,ако имам такива и аз споделих,че не е ли странно от 3000 души в групата да отидат на протест 30,каква е причината и т.н. Изказах се и по темата за кмета,че не сме сигурни на 100% в това ,че той се е криел в кметсвото,защото никой не писа, че го е видял да влиза в сградата или да е вътре.И БЯХ ПРЕМАХНАТ ОТ ГРУПАТА В FACEBOOK.Написах следното нещо до всички администратори и организатори,но никой от тях не ми отговори и не обясни защо!Жалко,че има такива хора!
-1
 
 
Протестиращир явете се на срещата р вижте документи р скицир проекти задавайте въпроси - нека се спре да се занимава гражданството с това седмици наред - има толкова други по-важни неща - има болни р които нямат пари за лекарства р има деца без семейства - има престъпления р които не се разкриват!!! дори поредният обир снощи на аптекир ченч бюра!!! Живеем под абсолютно напрежения и стрес - и вместо да се радваме на това р един наш съгражданин ще направи нещо добро и красиво за града лр ние роптаем и вскак се опитваме да саботираме добрите неща за града!!! самият ресторант е опасно място - вижте колко е запустял - мен лично ме е гнус и ме е страх и ми е болно като гледам!!!! 20 години р защо никой не е направил нищо!!! АС ВИЕ ПРОТЕСТИРАЩИ НЕ СЕ ЯВЯВАТЕ НА СРЕЩИТЕ р а искате да знаете ! Не може така!!!
-1
 
 
Абе всичко това е нагласено. Като толкова се интересуват тези от ГРУПАТА, защо не искат среща, ми чакат общината. Там да не излезе нещо различно. Ходил съм държат всичко на едни големи камари, в едни архиви. Как да не им е седмици срока, то не е лесно да се изровят всички бумаги :). Май май целта на шествениците е да протакват нещатата, за да пълнят страниците на медиите. А дали не е всичко на политическа основа май май ....
0
 
 
До протестиращите. Тук съм на 100% че има засегнат частен, финансов интерес. Защо след като толкова много обичате Бунарджика, не оставите за секунда ресторанта и не идете от другата страна на хълма за да видите там пък за какво иде реч.....че хълма буквално не се вижда от строителство и са изкъртени десетки хиляди тонове скали само и само някои баровец да си вдигне частен имот и строителна фирма Сие..т да построи голяма кооперация.....Моля направете си труда да го направите и тогава сложете на кантар кое е по важно....това, че фирма иска да реставрира един легендарен ресторант радвал и мен и баща ми и дядовците ми, че и прадядовците ми, или това, че Тепето изчезна от към Волга и Никола Обретенов. Пак казвам, подкрепям инвеститора на 100% стига там да не е БАР...за останалото е..те си майката аз искам да го видя нещо красиво и работещо, с което можем да се гордеем....на което да седна и да пия кафе както са го правили семейството ми поколения преди мен...и ако инвеститора ни запознае с проекта и съответно тои ни хареса, ние пък ще организирам контра протест срещу вас защото ми писна когато някои иска да направи нещо хубаво за Пловдив веднага да бъде плют и обиждан. Казвам го от личен опит.....
-1
 
 
Надявам се проекта да се реализира, както е планиран и да имаме едно хубаво и модерно място на Бунарджика, заедно с алеята към него. Поне в парка ще има една част, където всичко ще бъде поддържано, така или иначе общината не го е правила толкова време, не вярвам да го прави и занапред. Искрено се надявам българския манталитет и злоба да не попречат на това начинание, както стана с Кино Космос. Явно има хора, които предпочитат да има сгради в окаяно състояние, което да се разрушат от самосебе си, отколкото някой да ги превърне в нещо хубаво. Като не можем да помогнем, поне да не пречим да се сътвори нещо. Така или иначе възможностите в държавата не са кой знае колко...
0
 
 
Чудесно е , че една развалина ще се превърне в нещо красиво, че ще има още едно място за разходки. Не разбирам защо се протестира. Къртели се скали. Но нали всички къщи са построени върху скалите, а и щом има разрешителни значи всичко е премерено.Ако можеше всички развалини в града да се преобразят така щеше да живеем в един много по европейски град.
+1
 
 
Аз, бих казала, че май повечето ги дразни фактът, че ще строят именно пещерняците, а не толкова изземването на скалните маси. От една страна, ако се облагороди, би било добре за всички, които спортуват или просто се разхождат на хълма. Ясно е, че в изминалите години там беше бъкано с ексхибиционисти, дрогаджии и какви ли още не. С охраната ще е малко по-различно. Но пък от друга страна, ако ще е хипер лъскаво и претенциозно, повечето пловдивчани биха подминавали и ще им е некомфортно да влизат вътре. Разбира се, ще е важно и каква ще е ценовата политика... Още нещо беше странно за мен - твърде бързо и безпроблемно се извадиха всички разрешителни за строежа, което може да значи две неща - или администрациите ни са започнали да работят по-бързо и качествено, или нещата са минавали по друг параграф ;) Недейте от всеки етаж на Дунав 5 да се регистрирате и да пишете коментари, че вече малко се повтаряте и не сте толкова инкогнито. Айде със здраве - ще поживеем и ще видим какво ще стане. Нека не бъдем крайни!
+1
 
 
Аз мисля , че този строеж ще донесе само положителни неща!! Сградата на Големия Бунарджик стои години наред в състояние, в което човек да го е страх да мине от там, а и дори да прекара няколко часа ... Инвеститора ще освети алеята и ще облагороди района. Не знам, къде бяха всички протестиращи когато строяха MALL Марково тепе, построено на мястото на цяло 1 тепе. В случая говорим за построяване на нова сграда на мястото на една съборетина, и то при положение, че всичко е законно според инвеститора. Български манталитет - от чиста злоба и завист, дай да търсим само негативи. Същото е като с ремонта на пловдивски улици. Сега трафика се оправи и на всички им е хубаво да карат по нови булеварди, но 3 месеца имаше какви ли не глупави приказки.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: