ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Петър Стоянов пита Бил Клинтън дали да стане конституционен съдия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 21.11.2012Коментари (9)4095
© Impact Press Group
Експрезидентът Петър Стоянов ще се допита до американския си колега Бил Клинтън дали да приеме номинацията на СДС за Конституционния съд. Причината е, че от 2002 г. той е член на Борда на директорите на Глобалната инициатива за справедливост, учредена от бившия американски президент.

Както съобщихме, Стоянов бе голямата изненада на СДС за конституционен съдия на мястото на Венета Марковска, чиято клетва бе осуетена от президента Росен Плевнелиев. Стоянов поиска три дни за размисъл дали може да отмени многобройните си ангажименти към международни организации. Той пристигна вчера на "Раковски" 134 към 11,30 ч., за да се срещне с ръководството на СДС. След това се появи на обявената пресконференция за номинацията. Но не пожела да отговаря на въпроси.

"СДС подхожда не като на търсене на работа на един бивш президент, а отдавайки високо значение на позицията на член на КС. Това е престижна и задължаваща позиция. Приятно ми е, че СДС се сети за мен и ме номинира с толкова ласкателни думи", каза той. "Сини" коментираха, че в централата им отдавна не е имало толкова журналисти. За по-голям разкош освен парно някой бе пуснал калорифер в новата зала за брифинги и репортерите бая се изпотиха.

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов заяви, че с безспорния си обществен авторитет и морал Стоянов ще е и естественият председател на Конституционния съд. Централното ръководство на СДС отхвърли подозренията на медиите, че заради конфликта му с депутатите няма да има кой да внесе номинацията в парламента.

Пред съпартийците си Стоянов споделил, че номинацията му няма връзка с оттеглянето на брат му Емил Стоянов като евродепутат от ГЕРБ. Преди няколко дни той обяви, че ще участва в проект на ТВ "Европа" и това налага да се оттегли от Европарламента. Президентът обяснил, че вероятността да приеме предложението е 50 на 50. Всичко зависело от разговорите с международните му партньори. От 2 г. Стоянов е почти постоянно във Виена заради работата си във фондацията на Клинтън. Покрай нея той работи с политици като Джими Картър и Тони Блеър, собственика на "Върджин Рекърдс" сър Ричард Брансън, Анджелина Джоли, Брад Пит, Андре Агаси.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 5
24.11.2012 »
24.11.2012 »
21.11.2012 »
20.11.2012 »
20.11.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Абе " Фернандел" къде се мериш с Бил Клинтън. Мекере. Сега разбирам за какъв нещастник съм гласувал и той стана президент. Не мога да си простя.
+4
 
 
Браво на всички коментатори да тук!! Доживяхме и това!! Как е възможно човек да падне толкова ниско?? Срам ме е за нашата гимназия!! Липса на какъвто и да е морал у този човек!! Какво направихте, за да съхраните демокрацията-нищо освен да си "напълните гушите". Бащата на този господин след 1992 г. колеше и бесеше в Пловдив и съсипа земеделското производство с ликвидационните съвети!! За умрели вярно, или хубаво или по-добре нищо, но за този човек не може да не се каже!!
Споделматериала"отново плаж на марица" при опит да влезеш в сайта на платформа едно получаваш атака от вирус троянски кон!!! и какво ново....
на 21.11.2012 г.
0
 
 
абе бат Петьо,едно време рече-Иване,кажи си!Иванчо Костов нищо не рече и от там започна разрухата на СДС!Бил най-много да ти каже-питай Анджелина и Брат-ако не ти кажат нищо,питай стопанката-поне цяла България знае,че тя кукурига в къщата ти!Пък кво му пречи на Антонина нея да я номинираме-и тя е юрист!
+5
 
 
Омерзен съм, че тези селяни от Мостово, Смолянско грабиха и продължават да грабят с пълни шепи от демокрацията. Бяха добре и при социализЪма - големият брат бракоразводен адвокат, всички врати отворени за него. Малкиятт Емил - завършил в Лайпциг, член на БЗНС-казионно, член на Дружеството на пловдивските писатели, управител на вестника на ПУ, подписал без колебание заклеймяващото Петър Манолов писмо. Това са истинските днешни олигарси в Пловдив. Многократно повече са взели, отколкото да са дали за обществото. Добре че гореизброените звезди не знаят истинския лик на тия хора. Да станеш конституционен съдия е най-престижното за всеки юрист. Но преди това трябва да си се изявил като изключителен професионалист. Петър Стоянов е нула като юрист. Избирането му от ГЕРБ е политическо. По-голямо падение за бившия президент няма. Но това е падение и за България, и Пловдив. Срам ме е като пловдивчанин, заради целия клан Стоянови!!!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.11.2012 г.
+6
 
 
Ц, ц, ц - толкова тщеславие, толкова нарцисизъм не съм виждал у никой човек. А, беше един от любимците на някои хора в прехода! П.П. Уикипедия - тщеславие: Самолюбие, непрекъснат стремеж към слава и изтъкване на собствените достойнства. Да приемеш за нормално собственото си възхищение, егоцентричността и егоизма и да се влюбиш в собственото си отражение е голяма беда!
+6
 
 
Ти си още една причина СДС да изчезне от политическата карта на България завинаги
+8
 
 
Такова падение и чуждопоклонничество не е имало и през съветско време.Тогава поне целувката уста в уста на Брежнев-Живков вкарваше евтини суровини,а от Сащ виждаме само разруха и подкрепа към престъпните политици на прехода.СМРАД!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: