ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ударно полагат маркировка по новоасфалтираните булеварди в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 21.11.2012Коментари (5)5126
© Plovdiv24.bg
"Имаме материали, техника и хора и при добро време полагането на пътната маркировка по новоасфалтираните улици и булеварди в Пловдив продължава с пълна сила", заявиха от фирма "Битулайт" специално за Plovdiv24.bg. Пешеходните пътеки, стрелките и стоп линиите по тях се правят с термопластик, който е с 3-годишна гаранция.

"От технологична гледна точка е нужно движението по един новоасфалтиран участък да "поомачка" новата настилка, да избие битумът и едва тогава той е готов за маркиране, защото ако се маркира веднага, новоположената маркировка ще се изцапа. Няма точно определен срок - всичко зависи от това колко интензивно е движението по въпросния участък, но все пак трябва да минат поне 10-ина дни. Знаете, че сега в Пловдив се полага асфалт с модифициран битум по нова технология, която увеличава точката на топене. Това се прави заради очевидното затопляне на климата през последните години. Точно тази технология обаче предотвратява евентуалните щети по маркировката.

Надлъжната маркировка по бул. "Шести септември" от пл. "Шахбазян" до кръстовището с бул. "Васил Априлов" е напълно готова, а напречната, която включва стрелки, стоп линии и пешеходни пътеки е готова до кино "Фламинго". Направени са и пешеходните пътеки след киното - пред бившето управление на Горско стопанство - Пловдив и близкото училище. Тази вечер довършваме и самото кръстовище с бул. "Васил Априлов".

"Бул. "Христо Ботев" - от кръстовището с "Източен" до Сточна гара обектът е готов. Оттам до Бетонния мост: довечера изнасяме екипа и започваме да подготвяме трасето за маркиране, а утре през нощта трябва да е завършено откъм надлъжна маркировка.

Западното платно на бул. "Цар Борис III Обединител" е готово на 80-90 процента, а върху източното също има положена маркировка, но заради лошото време бяхме прекъснали работите. Но кръстовището с бившата Паголотична бременност е готово с напречната маркировка, тоест - пешеходните пътеки са направени. След полагането на надлъжната маркировка по бул. "Христо Ботев" се прехвърляме на ЦБО и докато не го завършим цялостно, няма до излезем от него.

После следва бул. "Марица юг" между моста на Герджика и Пешеходния мост. Това вероятно ще стане през другата седмица. Ул. "Васил Левски" между бул. "Дунав" и бул. "България" е готов, а когато се преасфалтира и останалата част ще се заемем и с нея, ако времето го позволява.

До 29 ноември Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе по жалбата, касаеща конкурса за хоризонталната маркировка за следващите три години, след което вече можем да подпишем договора с Общината. При добро време, което означава над 5 градуса по Целзий, сме на разположение да работим по маркировката в целия град, а не само по новоасфалтираните улици и булеварди", обясниха от "Битулайт".  




Още по темата: общо новини по темата: 413
07.12.2023 »
20.09.2023 »
21.06.2023 »
21.06.2023 »
27.10.2022 »
06.10.2022 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всяка асфалтова смес представлява смес в определени съотношения на минерален материал, свързващо вещество - пътен битум и ако се налага и някои допълнителни добавки, които да подобрят сцеплението на минералния материал с битума. В България нормата, която стандартизира асфалта това е БДС Евронорма 13 108, заедно с националното приложение, което беше прието на 30 декември 2009 година, и което е регламента начина по който става производството на асфалтовите смеси. Това е Евронорма и тя не само при нас в България, а важи и за страните членки. -Е тоя битум мойто момче.Подкрепям ларс за Славчовите селяни.
-5
 
 
Славчови селяни, не се отваряйте за неща, които не разбирате. По селата откъдето сте се навлекли в Пловдив нямат еасфалтирани пътища камоли маркировка!
+3
 
 
От "технологична гледна точка" изказването не знам на кой, е малко несериозно. Какъв битум ще "избие"? Но както и да е. Явно си мислят, че някой им вярва. Това което е по-интересно защо се изпълнява хоризонтална маркировка само между отделните ленти за движение? Маркировка трябва да има и в двата края на платното за движение. Дали пък нея няма да я сложат напролет, като съвсем "избие" битума и "улегне" асфалта?
+2
 
 
Нали щяха да преаслфалтират некачествените участъци ? Или това беше за замазване на очите ни . Нека си оправят асфалта и да направят след това маркировката .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: