ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Разрешават пушенето в заведенията след 22 ч. вечерта?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:02 / 04.12.2012Коментари (90)13128
© Plovdiv24.bg
Тоталната забрана за пушене е на път да падне. Депутатите клекнаха пред атаките на ресторантьори и върлите тютюнджии. Веднага след Нова година пушенето ще стане възможно след 22 часа във всички заведения и нощни барове. Зад тази поправка на здравния закон са се обединили представители на всички политически сили. По времето, когато хората вечерят или обядват, няма да се разрешава паленето. За късните забавления по барове и клубове обаче цигарите ще вървят с питието и купона.

Вече се чуват и възражения срещу готвената промяна от собствениците на кръчми, които предпочитат да се върне старото положение със зали за пушачи и непушачи. "Такъв вариант обаче няма как да мине", категорични са депутати от ГЕРБ.

Официалната позиция на правителството остава в подкрепа на тоталната забрана. Възможно било обаче при гласуване в пленарната зала да се разхлаби примката, издадоха от управляващата партия.

В парламента от септември има внесена поправка от независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Те предлагат големите заведения да имат зали за пушачи и непушачи, а малките да избират по кой режим да работят. А късно вечер да се дими навсякъде. Предстои законопроектът им да влезе на първо четене в здравна комисия преди коледната ваканция на парламента. Засега нагласата в парламента е по-скоро да се позволи само пушене след 22 ч, но не и връщане на залите, разказаха депутати.

Подобно решение би оставило 95% от собствениците на заведения извън борда, обясни обаче шефът на столичната ресторантьорска асоциация Атанас Димитров. Това ще подразни по-малките собственици, както и тези, които разчитат на компании за вечеря в същото положение, както и сега - с огромен спад на оборота, обясни той. Доволни от подобна н

АНКЕТА:
Трябва ли да се разреши пушенето в заведенията?

Да
Не

аредба ще са единствено нощните барове и дискотеки, категорични са от бранша.

Каквото и да стане обаче, Кирил Гумнеров ще стане любимият депутат на ресторантьорите. Заради внесеното предложение председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин и целият бранш искат да го превърнат в "пожизнен сенатор". 

"Ще настоявам всички, които се занимават с туристически бизнес, да гласуват за Гумнеров, независимо от коя политическа сила се явява той на избори, за да бъде преизбиран за депутат до живот", каза Рагин. Според шефа на БХРА обаче няма да е достатъчно забраната за пушене в заведения да отпадне след 22 ч, защото така малките ресторанти и заведения ще бъдат ощетени. Той даде за пример престижно кафене на столичния бул. "Витоша", което след приемане на новия закон вече отчита 40% спад на оборота.

Източник: в. "Стандарт"


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
забраната за пушене няма да се отмени и след 22 часа това коментираха от здравното министерство :) жалко за собствениците на заведения
+1
 
 
aз искaм дa попитaм,aко някой от непушaчите иде нaгости у пушaч ще ли му е удобно дa го помоли дa излезе нa терaсaтa?
+1
 
 
aз нямa дa пречa нa непушaчите,сaмо aко ми докaжaт,че водят изцяло здрaвословен нaчин нa живот.Дa зaпочнем от хрaнaтa нaпример....
-1
 
 
Не мога да повярвам, че живея в страна, в която се подготвя законопроект за частично облекчаване режима на тютюнопушене. След толкова усилия да се постигне пълна забрана, не знам как е възможно да се допуска подобно нещо и то от депутати, които се афишират като граждани на страна от Европейския съюз. Освен, че съм възмутена, ме е срам, че живея тук.
0
 
 
Днес за сефте пуша Е-цигари.Даже е значително по добре от качаците които продават.Защото те нямат нищо общо с цигарите отпреди 10 години.При полжение че Е-цигарите за 10ки пъти по евтини и 1000 пъти по безвредни не виждам какъв е проблема. Слагаш си дрехите за 200-300 лева парфюм за 50-150 лева отиваш на дискотека и на излизане миришеш на въглищар.Щом това ви харесва... Отиваш на ресторант Вътре лисичарник...от всякъде бучат аспираций,климатици ,отворени прозорци и не усещаш аромат на вино и топла храна ами на качаци... как това е хубаво не разбирам....
+2
 
 
Преди около 2 седмици бях в едно заведение в центъра на Стокхолм- "The Bishops Arms". Известно е с това, че предлага 100 вида бира. Беше толкова пълно в четвъртък вечер, че се наложи да изчакаме, за да се освободи маса. Пушачите излизаха пред вратата на заведението, където имаше два високи пепелника за целта. В шведското общество и по телевизиите няма дебат, като този тук. Имa ли забрана- просто се спазва. Sapienti sat!
+2
 
 
На 24.11. написах "Забраната на тютюнопушенето в закрити помещения не е забрана на конституционно право или kd жизненоважна физиологична нужда. Човек се ражда непушач. След като един човек е избрал да пуши, ще намери подходящо място да извършва тази дейност, без да пречи на непушачите и спазвайки обществените и законовите норми. По всички летища пушенето е забранено, но оборота на пътници не е намалял от това."
0
 
 
при полойение 4е (по4ти) целият народ пу6и, трябва да се суобразят... Абсурдно твърдение. Никой не е длъжен да се съобразява с нечии пороци, същевременно всеки нормален човек се стреми да не пречи на никого с пороците си. Дано някой ден децата ни не кажат: понеже (почти) цялото училище взима наркотици, трябва да се съобразяваме...
+1
 
 
Не се плюнчете. Чекат да дойде батето от Овалния кабинет и ще разреши въпроса. нали знаете, човека -слънце всичко може. Аз не мога да разбера , след като има добра вентилация какъв е проблема. Друг е въпроса , че много от вентилацийте са проформа.А не съм пушач , но преди много години когато се откриваше хотел Новотел Европа" сега хотел " Принцес" в София, на първата нова година посрещнах там в салон " Сердика". Всички пафкахме , ама така беше вентилацията , че въобще нямаше дим от цигарите. Как бяха го направили не знам.
+1
 
 
Непростимо ще бъде за това правителство ако отстъпи... Не стига, че толкова намаляхме българите, но и тези, които ще останат, да се разболяват без време... Ракът на никого не прощава... :(
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: