ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Шефката на Здравната комисия за пушенето: Здравето е по-важно от бизнес интересите!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 07.12.2012Коментари (53)5313
© Plovdiv24.bg
Законопроект за промяна в Закона за здравето, който предвижда връщането на старата наредба за пушене в заведенията, ще бъде разглеждан в Комисията по здравеопазване към Народното събрание другата седмица. Това съобщи пред журналисти в Пловдив д-р Даниела Дариткова, председател на Здравната комисия в Парламента. 

Според Дариткова няма достатъчно конкретни бизнес аргументи за либерализация на режима за пушете у нас, които да посочат, че през трите месеца на действие на този закон са се събрали достатъчно данни за сериозна стагнация в сектора на ресторантьорите. Освен това, ако трябва да се избира между бизнес аргументи и здраве, тези за здравето трябва да са винаги по-силни. 

Старата наредба предвиждаше да има обособени места за пушене в по-големите заведения, а малките да избират дали да са за пушачи, или за непушачи. Подготвено е и предложение за връщане на пушенето на работното място, съобщи още Дариткова. 

По думите на пред
АНКЕТА:
Трябва ли да се разреши пушенето в заведенията?

Да
Не

седателя на Здравната комисия този закон е бил въведен у нас не толкова за да намали пушачите, което реално не се случва със забраната. Идеята е била да се създаде друг модел на обществено поведение у младите хора, при който пушенето да се възприема като вреден навик.

Даниела Дариткова е убедена, че депутатите от ГЕРБ ще проявят достатъчно разум и ще се застъпят за правилната европейска норма, която беше въведена у нас и няма да подкрепят отмяната на забраната за пушене.



(c) ПОТВ


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 137
21.02.2024 »
17.01.2024 »
14.02.2022 »
29.07.2021 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Мисля,че всеки е наясно,че въпросната забрана изобщо не се спазва и досега не съм видяла някой да е санкциониран за това.Не само в заведенията се пуши,но включително и в затворени помещения на работното място.Не знам досега някой да е успял да се справи с наглостта на пушачите.Всичко в България е от ден до пладне,така ще е и с въпросната забрана,която май е само на хартия.
+5
 
 
Ще свикнат много ясно...както бяхме свикнали да миришем на порове след ходене на кафе ..сега те ще свикнат да си кадят вън :Д
+4
 
 
аз сум пу6а4 и живея в Франця, тук от 6-7 години ве4е има забрана на пу6ене по закритите места. От на4ало доста ме дразни6е, но сега вси4ки ние пу6а4и сме свикнали и мисля дори 4е е по добре така. И булгарите 6те свикнат
+5
 
 
За пореден път ще напиша, че аз пуша, но съм твърдо против закона да се променя. Хайде, поне за малко да се позамислим - заведенията не са празни, даже хич - празно е там, където нивото е ниско ( и откъм храна, и откъм обслужване). ДОРИ в Турция има забрана за пушенето на закрито, но там така те посрещат - и обслужването, и вниманието към клиента - всичко е така изпипано, че това, че не можеш да пушиш ти е последната грижа. Нека и тук малко наблегнат на грижата към потребителя, вместо да реват.
-3
 
 
На мен ми пречи да гледам 100 кила прасе да ходи с мини пола по главната - ама избора си е мой , като ми пречи не ги гледам хахахахах
-1
 
 
20 години така наречена демокрация и не можете да се научите да мислите - това трябва да е избор. Бизнеса си решава как да си инвестира парите - в заведение за пушачи или за непушачи. Сега следва забрана на чалгата - и тук ще има идиоти които ще подскачат от радост, защото не понасят чалга.Мислете малко по-глобално , не само какво ви е кеф на вас.
0
 
 
Какво лицемерие. Много ги е еня за вашето здраве.Сега са луднали заедно с полицията , да извършват масови проверки. Целта е да ви приберат париците.От тук до коледа ще скъсат задниците на ресторантьорите и то след23ч. Дупе да ви е яко. Другия път пак гласувайте за герб. Кипи безмислен труд. Какъв е проблема , ако има добра вентилация.Сега правят смехотворни хватки като махат прозорците и слагат наелонови щори. Смях.
+3
 
 
На истина ли има хора, които вярват, че управляващите поставят нашето здраве пред техните бизнес интереси!? o.O
+2
 
 
Срамота е, че изобщо се обсъжда този въпрос! Излагаме се, до 2-3 години ще има пълна забрана навсякъде в Европа.
+1
 
 
Да направиш нещо ново и полезно се изисква труд, мислене и малко ум! Виж, много по-лесно е да мрънкаш и хленчиш по цял ден колко лош е бил закона и бла бла бла!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: