ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Безпардонните шофьори из Пловдив нямат край
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 15.12.2012Коментари (23)10164
© Plovdiv24.bg
За поредните безпардонни шофьори, "достойни" участници в акция "Наглец" ни пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg наш читател.

"Чакайки на спирката на бул. Цар Борис Трети Обединител №153 (срещу сградата на ПУ-то), станах свидетел на следната случка. Откъм задната страна на блока, нагъл шофьор влезе с колата си и говорейки по телефона невъзмутимо маневрира на самата спирка и паркира автомобила си. След това тръгна на някъде, видимо доволен, че е паркирал на тротоара, при това безплатно. 

Той обаче не беше единствен. Пред него, до самия вход на блока, имаше друг автомобил от същата марка и модел "Фолксваген Голф", който очевидно също беше намерил удобно безплат
© Plovdiv24.bg
но място за паркиране на тротоара. 

Най-интересният факт беше, че през това време по булеварда мина паяк, който намали, видя колите, но явно не искаше да разбутва спрелите таксита, за да репатрира автомобилите и
си продължи".

Подобни постъпки на такива наглеци Plovdiv24.bg оставя без коментар!


Още по темата: общо новини по темата: 2366
25.03.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
19.03.2024 »
19.03.2024 »
17.03.2024 »
предишна страница [ 1/395 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Поредния селяк, с хитовата селска марка фолксваген!!!
+8
 
 
Нещата ще се оправят, когато се случат 2 неща.1. Глобите станат много високи. Ама много, та като ти я праснат, да ти държи влага за година напред.и 2-ро Когато най-накрая накарат катаджиите да си вършат работата. Че в момента правят нещо само ако им кажат - ако кажат да гледат за колани това ги интересува, ако излезе за скорост, друго не гледа. Та като види каквото и да е нарушение да реагира и да глобява. Виждал съм как ги пращат да гледат движението, а до тях минава на червено, сечейки 3 платна кола, и те само я гледаха 2-те патрулки и нищо. Щото са пратени да пазят кръстовището за нещо, не да ловят нарушители. Трябва да ги свалят всичките от колите, и да ги пуснат да обикалят пеша с кочаните с фишове. Та като мине по булеварда да се прибере с 10-на фиша.Даже трябва да ги глобяват, ако се върне с по-малко от 20 написани фиша. Всеки ден докато отивам на обяд и се върна, в рамките на 600 метра мога да пиша по 10 акта. Това за рамките на 15 минути там където минавам. Въобще не ми се мисли ако седна за цял работен ден - няма да смогна да пиша всички глоби за всички нарушения, които виждам. Да им сложат по една камера и един GPS в колите. Хем да си личи къде обикалят или само скатават, хем да ги видят колко нарушения не са отчели. Като се види на камерата нарушение - къде е фиша за това, като няма бам глоба на катаджията за невършене на работа. И да не се оправдават с високата цена, защото само за половин ден ще имат толкова нарушения, че да избият парите за техника.
0
 
 
Ха, ами дайте по тази логика да си паркираме по всички спирки и по-широки тротоари. Точно срещу Тримона има идеален широк тротоар, през стола на военните. Хайде NOS да отиде и да си паркира там колата, да видим колко време ще остане там. Дори ще има над 2 метра останало място за пешеходци. И още нещо - няма проблеми да се подават сигнали, но какво прави, ако докато паякът дойде, нарушителят си е заминал или си тръгва точно в момента, в който паякът пристигне? Излиза, че едва ли не ги разиграваме. Когато се снима и има и номер, има институции, които трябва да могат да реагират, стига да искат.
+1
 
 
По принцип съм съгласен, че в града ни има много нагли шофьори, но в конкретния случай не виждам, какво нарушение е направил този водач? По закон, можеш да паркираш на тротоара, ако м/у колата и сградата има поне 1.5м. разстояние за пешехдците. Ето ви и линк, който иска може да се запознае с текста ...http://www.listovki-kat.com/zdp-chapter_2_19 . А, за екипите в "паяците" може също много да се каже, как селективно се вдигат автомобилите, особено тези по бул. "Христо Ботев" . Понеже живея в района съм ставал свидетел, как едни и същи автомобили са паркирани по цял ден на булеварда и никой не ги безпокои, а други още със спирането се озовават на платформата. Не е трудно да се досети човек, как точно се случва това !
+3
 
 
В закона е казано ,че на тротоара може да се паркира стига да остават поне 2 метра за свободното движение на пешеходците. Тук това е налице и паяка не може нищо да направи защото нарушение дефакто няма. Закон срещу селянията все още няма.
+1
 
 
Аз не се занимавам със снимки, звъня директно на паяка - до сега не съм получил отказ. Преди няколко месеца на една госпожа не и беше стигнал "джоба" за паркиране и беше качила предницата на Астрата на тротоара - паяка пристигна за 5 минути, но онази се появи от някъде, заприказва се със служителите (оказа се, че е някаква партийна общинарка в някоя община - имаше и календарче с образа на гологлав господин на син фон в колата), даде си визитката, посмяха се малко и беше помолена поне да паркира по-културно. Аз ги наблюдавах от 10м от терасата. Та нищо чудно и този с голфа да е общински представител от квотата на ****.
+3
 
 
Безпардонните селяндури-шофьори из Пловдив нямат край - мисля, че това е по-правилно като заглавие.
на 15.12.2012 г.
+2
 
 
032 / 630 777 - телефон за сигнал и викане на паяка. Длъжни са да се отзоват, но май само в случай, че колата ви пречи да си изкарате вашата от гаража, паркомястото или просто пречи на движението.
+11
 
 
По нагли са тези вечер, който не си пускат фаровете и карат като бесни!
+10
 
 
Безпардонните шофьори ще свършат когато за такива като тези има санкции. И друго - трябва да има възможност граждани да подават сигнали срещу паяците при подобни случаи. Минали, видели и си подминали. Нали това им е работата? Като резултат от тази акция "Наглец" има ли поне един санкциониран?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: