ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жестоки глоби за пиене на неразрешени места и сватби на открито в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:10 / 20.12.2012Коментари (41)11349
© Bulfoto
Оспорвани дебати предизвика предложението на кмета Иван Тотев за увеличаване размера на санкциите при нарушаване на обществения ред в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според поправките в Наредбата за осигуряване на обществения ред се предвиждат "солени" глоби, достигащи до 5000 лева. 

Става въпрос например за: пиене на алкохол на обществени места като паркове, градини и други, провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на нерегламентирани места - тротоари, площади, улици, междучилищни пространства, градини, паркове и други територии общинска собственост, както и в частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите; употребата на огнестрелни, газови, пневматични и механични оръжия, устройства, пиротехнически средства и взривни вещества, застрашаващи спокойствието, здравето и живота на гражданите; хвърлянето на неизгасени цигари и други огнеопасни предмети и течности в съдовете и другите съоръжения за смет; паркиране върху забранени площи. 

По време на дебатите представители на опозицията направиха предложение всички санкции, предвидени в наредбата, да бъдат намалени с 50%. Това обаче не бе прието и промените бяха гласувани с 28 гласа "за", 13 "против" и 5 "въздържал се".

Градоначалникът Иван Тотев и един от заместниците му - Розалин Петков неколкократно обясниха от трибуната, че тук не става въпрос за увеличение на такси за гражданите, а единствено за санкциониране на нарушители на обществения ред.

На днешната сесия беше увеличен единствено размерът на глобите, без да се приема нова Наредба. Със сега действащата такава, която остава в сила, но с по-тежки санкции, можете да се запознаете ТУК.



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
свърши се корупцията, безработицата, престъпността и слабото образование та почнахме да борим лапетата дето пият бира в градската градина :Д:Д:Д, пъълен глупак
0
 
 
Ами като гледам това се отнася за циганите.За тях глоби няма.Оставили сме ги да си въртят търговията без да плащат данъци.Има толкова богати цигани и не плащат нищо.
+3
 
 
:) предпочитам да гледам хора с биричка в ръка из парковете, отколкото голямото плюскане на малката главна :) такова надуване на бузи го няма никъде другаде :)
+2
 
 
Отдавна никои не вярва на управниците!Нямат ли лична облага,избранници и полицаи не помръдват от топлите си кабинети.Изобщо не вярвам,че тези от шесто ще спрат циганските маанета в Изгрев!
+2
 
 
Циганите, как ще им приберат глобите?
0
 
 
Не прочетох всичките точки от наредбата, но специално за чл. 4 и чл. 10, кажете ми драги градоначалници от къде почвате да глобявате. От колко години наред чакам да почнете да глобявате. Тези наредби имам чувството че се пишат за пред народното око... Хората няма да са доволни но трябва да се изчисти града или продължаваме да маскираме парада? (Критиката е и за хора от български произход и заради ромски...) Предполагам че ще ядосам поредица читатели, извинете :(
+5
 
 
За бай Мангал всички знаем, че закони няма! Законите са само за нас тези дето има сърбаме попарата на циганите! Управниците 10 каруци не могат да спрат да се тътрят по пътищата на Пловдив, а след тях лайна лайна и пак лайна, та сватбите ще им забранят. Смях ама не е смешно защото пак обикновеният човек ще е нагъзен и отново ще му изтръскат последната стотинка от джобчето!
+4
 
 
Ох, незнам как е в Изгрев, но в Тракия е ужасно. В нашия блок няма нито един циганин ама спането е невъзможно.Нищо не помага - молих човешки, карах се и полиция виках. Едно голямо нищо. Е сега ако вземат да глобяват може да настане тишина. :)
слушам как злословят зад гърба ми,но това ме радва.ВСЕ ПАК СЪМ КРАЧКА НАПРЕД ОТ ЗЛИТЕ ЕЗИЦИ!
на 20.12.2012 г.
+9
 
 
само ако ми покажете 1 джагал глобен за сватба на "открито" аз ще РАБОТЯ ДОБРОВОЛНО В ЧИСТОТА 2 ГОДИНИ!!!
+3
 
 
До голяма степен подкрепям този закон,защото Пловдив е най-красивия град в България и най-древния в Европа,заради което 'лицето му' пред туристите и въобще пред света,трябва да е чисто! Само искам да видя,как този закон ще бъде приложен срещу мангалите и гадните им сватби и подобни други " мероприятия",които са ежедневие в топлите месеци на годината!.....Дълбоко се съмнявам в тежестта на закона в тези случаи!?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: