ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани похарчихме по 278 лева за подаръци по Коледа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:36 / 26.12.2012Коментари (7)2895
© Plovdiv24.bg
Ден след Koледа сeмейното счетоводство показва, че тази година подаръците са стрували повече, в сравнение с 2011-та. Традиционно скептичният българин обаче все по-често прибягва до онлайн пазаруването и плащането с карта в магазините. Васил Детелинов и операторът Георги Първанов провериха какво е останало в портфейлите след празника.

Българите са похарчили с 50 лева повече за подаръци в сравнение с миналата Коледа. Това сочи проучване на компания за безкасово разплащане. Всеки е дал средно по 250 лева. Проучването, направено сред хора, които ползват кредитни и дебитни карти, показва че българинът все повече пазарува онлайн.

"Българинът се чувства все по-защитен пазарувайки онлайн, използвайки създадените средства за защита, така че все повече и повече се обръщаме към този начин на пазаруване, спестявайки си време и стоките в онлайн магазините са по -евтини от тези в реалните.", обяснява Красимира Райчева - мениджър на европейската платежна система за България.

Всеки трети предпочита да купува по интернет дрехи. Следват ги играчките, козметиката и книгите. Първо подаръци се купуват за децата, а след това и за най-близките, сочат данните от проучването. И ако мъжете дават средно по 280 лева за подаръци, то жените са по-скромни и отпускат бюджет около 222 лева. Разликата в пола обаче с годините се топи.

"Тази година обаче жените ги настигат с един лев разлика , но всъщност жените вече поемат в свои ръце и се изравнява покупателната способност между мъжете и жените", обобщава Райчева.

Оказва се, че жителите на черноморските градове и тази година са най-щедри към своите близки на Коледа. Бургазлии изпреварват всички със средна сума от 307 лв. които отделиха за подаръци. След тях се нареждат варненци с 289 лв. и пловдивчани с 278 лв. Столичани са едва на четвърто място с 238 лева.

Расте и сумата, отчетена през ПОС терминали. Прогнозите за новогодишните празници са за все повече електронно платени покупки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
аз изхарчих точно 98 лева, къде ги видяхте тези 2хх
+4
 
 
"Малко празничен конспираторски хумор :D Какво ли щеше да си каже Исус, ако видеше днешното общество? Ей така, за коледен размисъл малко... Не знам дали е удачно да го кажа в точно този пост, но все пак, честита Коледа! Може би покрай консумистическия гуляй с разните му там вещи, храни и напитки, сме намерили минутка да се свържем и с наистина важните неща в този живот. Може би идните поколения ще отвикнат да гледат цените и етикетчетата и ще започнат да виждат истинските стойности в живота. Това са онези неща, които не можеш нито да опаковаш, нито да им определиш паричен еквивалент. Колко важни са те, а колко често ги пренебрегваме заради порция биологични отпадъци и шепа пепел. Повече мъдрост си пожелавам аз в мислите и действията си. Желая го и на вас, ако смятате, че ще ви е от полза."
+5
 
 
Аз купих за 30 лева подарък на детето си.След това ги закарах със съпругата си в МОЛ Пловдив и там ме хвана яд как може колата 0.5л да струва 2.78 и на всичкото отгоре всичко беше пълно.Явно не е толкова беден народа или там е някакво свърталище на снобари.Не обвинявам никой просто в МОЛА ще ме видят чак догодина по това време да си купя нещо.
+8
 
 
Къде ги видяха толкова много пари за подаръци.Много ми е чудно колко хора са пазараували за 278лв.Аз определено не съм от тези хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Парламентарни избори 2024
Аматьорски футбол
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: