ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След акцията на Plovdiv24.bg: Монтираха камера на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 19.02.2013Коментари (20)11066
©
Снимка на пътеката, направена от новото устройство за видеонаблюдение
След акцията на Plovdiv24.bg камера за видеонаблюдение дебне за нарушения при преминаването на пешеходната пътека-убиец на бул."Васил Априлов" между моста на река Марица и бул. "България", предаде репортер на сайта. На един от осветителните стълбове в близост до пътеката е монтирано устройството, картината от което се наблюдава 24 часа в денонощието от служители на 3 РУП в "Северен", съобщи зам.-кметът в Община Пловдив Александър Държиков

Точно той беше човекът, откликнал веднага на инициативата на сайта ни за обезопасяването на съоръжението, когато го сезирахме след поредния трагичен инцидент, станал на мястото. На 16 януари 75-годишна пенсионерка загина, когато, пресичайки пешеходната пътека, беше блъсната от автомобил "БМВ", управлявано от 42-годишен мъж от Черногорово.

В писмо до Община Пловдив Plovdiv24.bg предложи да се разгледат няколко предложения за обезопасяването на пътеката. Те включваха поставяне на легнал полицай на мястото - по пример на множество такива "гърбици" по булевардите в Бургас; повдигане на пешеходната пътека, каквито пък вече има над 40 в столицата и поставяне на камери за видеонаблюдение, радари или знаци за ограничаване на скоростта.

След заседание на експертен съвет към общинската Комисия по безопасност на движението, в който участват и представители на КАТ, се е взело решение, че най-удачният начин за обезопасяване на съоръжението е то да се включи в системата за видеонаблюдение в район "Северен", разказа още Държиков.

Ние от Plovdiv24.bg дълбоко се надяваме с поставянето на камерата, на трагичните случаи на мястото, отнели вече не един човешки живот, да се сложи край! С част от многобройните инциденти на смъртоносната пешеходна пътека, можете да се запознаете в раздела "Още новини по темата" под статията.

Вижте снимка на пътеката, направена от новото устройство за видеонаблюдение. 



Още по темата: общо новини по темата: 32
13.04.2019 »
12.04.2019 »
27.06.2017 »
23.06.2017 »
21.06.2017 »
21.06.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
абе ,вие пишещите май сте големи късметлии, аз от такава камера получих снимка с фиш за превишена скорост
0
 
 
Само ,че тези ,които са в нарушение (с джиповете) не им дреме за камера
+1
 
 
Тия камери са пунта мара . Някой до сега да е чул за глобен, че е заснет да минава на червено на светофарите в кършиака? Виждал съм мнооого нарушения за минаване на червено, влизане в кръстовището на червено, там където са камерите, но не съм чул за наказан. Тия камери ги ползват само и единствено ако стане инцидент да видят кой е виновен. В другите случаи полицаите си затварят очите и не правят нищо. Видях, че колегата Веселин го е казал същото по-долу. Явно не съм единствения дето го е забелязал.
на 19.02.2013 г.
+1
 
 
Трябва да се глобяват пешеходците. В последно време гледам как има пешеходци, които пресичат на светофара на Дианата, до Тримонциум. Е там няма място за пешеходци и никой не ги глобява. Трябва да се глобяват.
+1
 
 
А дали ще бъдат глобявани, пресичащите на червено пешеходци?
+1
 
 
ЕДВА ЛИ КАМЕРАТА ЩЕ СПРЕ НЕВНИМАТЕЛНИЯ ШОФЬОР !!!
+5
 
 
Камерите дисциплинират шофьорите донякъде, но със сигурност не са панацеята, която ще доведе до ред по пътищата. Това не означава, че ги отричам като метод- напротив, дори мисля, че трябва да има знак на кръстовището, че е под видеонаблюдение- тогава и тези, които не знаят за камерите ще имат едно на ум! Но наистина трябва да се поработи и върху културата на пешеходците. Засега тях камерите не ги вълнуват, понеже нямат регистрационна табела, съответно няма как да ги санкционират за нарушение. А има дни, в които имам чувството, че лудите са ги изсипали на пътя.
+1
 
 
Много хубаво,но за съжаления заради ниската култура на българските шофьори ежедневно умират хора по пътищата!Трябва да има не само камери на всяко кръстовище и пешеходна пътека,а и малко самосъзнание.В неделя бях свидетел на 2 катастрофи на бул.Мария Луиза в рамките на 2 часа,за съжаление едната с фатален край!Трябва да се вземат мерки и на всяка пешеходна пътека да има легнал полицай,а на всяко кръстовище камери.
+7
 
 
само да не стане така - ние спираме на червено, а пешеходците минават когато си поискат...
You can't rely on other people to make you happy
на 19.02.2013 г.
+7
 
 
Това няма да спре нацяло инцидентите, но ако почнат да глобяват всеки, който си позволи да мине на червено там, ще влезнат доста добри пари в бюджета, а много шофьори ще се усетят, че не могат да правят каквото си искат и ще променят поне малко начина си на шофиране. Така че това е много добре с тази камера, стига наистина да се следи и да се глобяват нарушителите, а не да се чака само и единствено когато стане инцидент да връщат записа, за да видят кой е виновен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: