ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (21)
Глупав шопски "журнализъм"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 01:04 / 06.04.2008Коментари (0)16950
© Plovdiv24.com
Пловдивските агитки явно са предизвикали доста завист у някои столичани
За пореден път "софийски" псевдо журналист се опита да коментира пловдивския футбол. За наше удоволствие, отново невероятно нелепо, като от всичките изброени факти не успя да уцели нито един верен. На колегата Павлин Неновски от Sport1.bg му хрумнало, че стадионът в Пловдив не бил пълен. Коментаторите по Евроком Иван Панчов и Стойчо Генов на някакъв мистериозен за него акцент (иначе казано, за да ме разбере Павлин - книжовен български език, "мееен"!) коментирали, че стадионът бил пълен и имало 20 000 зрители. Аз лично не мога да твърдя дали коментаторите са казали такова нещо, тъй като лично присъствах на срещата и го видях. Ама Павлин от София видял по телевизора, че имало някакви седалки някъде, следователно от "провинцията" лъжат!

Според "колегата журналист" (ако Павлин е журналист, това обижда доста хора в България...) общият капацитет на стадиона не бил 20 000... Да, ама е точно толкова. Даже заедно с правите хора, които стоят на последния ред, става още повече. Но когато цял живот седиш единствено в София и от време на време си ходиш до родното село и не си бил и един път в т.нар. "провинция" (макар Пловдив да е далеч от смисъла, който се влага в тази дума в статията на въпросния господин), няма как да знаеш такива "подробности". Лъжа било също, че на вчерашното дерби имало повече хора, отколкото на Левски - ЦСКА през есента. Според официалния сайт на Професионалната футболна лига, на 2 декември на националния стадион са присъствали 17 000 зрители. Колкото и да си кривиш душата, по-малко от 19 000 не можеш да ги изкараш на ст. "Христо Ботев" в събота.

Павлин Неновски обаче го оправдавам напълно, задето завижда на плодвивските агитки. Когато в Пловдив са се играли големите дербита и са се събирали по 40 000, Павлин сигурно още не е знаел защо половината мач баща му вика за отбора дето напада надясно, а другата половина на мача за отбора, дето атакува наляво. Пък ако чак толкова ненавижда пловдивския футбол, да проследи жребия за Купата и да потърси къде са ЦСКА, Славия и Локомотив София и да се замисли какво им се случи.

Г-н Неновски, защо изобщо се занимавате с Битката за Пловдив, а не си гледате софийския футбол, където на вчерашното софийско дерби според Ваши колеги имаше 5000 зрители?

Ето и цялата статия (извиняваме се за грубия език и нелепите изрази, но не са наши):

"Глупав пловдивски шовинизъм"
Ужасно нещо е това да слушаш журналист, събрал в себе си сериозна доза некадърност, коментиращ мач с някакъв странен акцент, гласът му да извива по подобие на пискливото пеене на участничката в Мюзик Айдъл Дарина Цветанова и надъхан с някакъв комичен местен патриотизъм да ръси глупост след глупост.

Двамата "коментатори" от Евроком се надпреварваха кой да направи по-абсурден лапсус в минутите преди Битката за Пловдив. Наслушахме се как атмосферата на Ботев - Локо не може да се сравни с никоя друга и как имало далеч повече публика от на Левски - ЦСКА през есента.

При показване на т.н. трибуна Изток, на която се помещават "жълто-черните" ултраси, ни бе представена като препълнена... подробност от пейзажа е, че ясно се виждаха достатъчно на брой празни пейки (там седалки няма), които така и не се напълниха.

Изключително смешно е да се твърди, че много повече зрители присъствали на днешния мач, отколкото в София на 2 декември. Стадионът на Ботев не бе пълен дори там, където можеха да влизат зрители (в големи зони на съоръжението не се допускат фенове от мерки за сигурност), а общият капацитет със сигурност не надвишава 20 000. Само в сектори "Б" и "Г" на "Васил Левски" в края на миналата година имаше колкото почти цялата публика днес.

Винаги съм уважавал пловдивското дерби и само извънредни обстоятелства биха ме възпрепятствали да го гледам. Съгласен съм напълно, че по качество надвишава продукцията между "сини" и "червени" от вече доста години насам.

Глупаво е обаче изопачаването и откровените лъжи на "журналисти" в стремежа им да лансират тезата, че мачът на Пловдив е най-значимото у нас. Ботев и Локо, отбори и публика, колкото и да са симпатични, не могат да се доближат и на километър от вечното дерби на България по важност, еуфория, напрежение, обществено внимание, история на клубовете, организация в агитките и атмосфера на стадиона.

Нека има този диамант в родния футбол в "жълто-черни" и "черно-бели" окраски, нека се наслаждаваме и на безспорно колоритните и гръмогласни фенове от Пловдив, но трябва да бъде ясно едно - всяка жаба да си знае гьола. А това със сравненията и меренето на ония работи показва какъв комплекс за малоценност са придобили някои в Града под тепетата.
Още по темата: общо новини по темата: 61
08.04.2008
08.04.2008
08.04.2008
07.04.2008
07.04.2008
06.04.2008
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Треньорът на ЦСКА се оплака от залата в Пловдив и зададе неудобен въпрос на федерацията
Юношите на Спартак бият с 6:0
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: